To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Renowacja zegarków Waw???

M - Śro 05 Maj, 2010

A taki za 50k lepiej mierzy czas?
Bad-i - Śro 05 Maj, 2010

eM napisał/a:
A taki za 50k lepiej mierzy czas?

Powiem więcej, mysle ze nawet gorzej :)

Juz kiedys pisalem o pewnej osobie ktora kupila taki i go reklamowala - gosc uslyszal ze jak chce miec punktualny to niech kupic seiko lub casio. Niestety Maciek ale dobrych zegarkow nie kupuje sie ze wzgledu na atomowa punktualnosc ;)

itr 911 - Śro 05 Maj, 2010

pcs napisał/a:
Do tego nie wiedziec po co oplaca jeszcze full time sekretarke

fajna chociaż? :faja:

To niech turla bobra ten cały pieskiewicz bo ja więcej niż pięć stówek raczej nie wydam na reanimację tej starej cymki :rotfl:

A o tym zakładzie na złotej ktoś słyszał?

Bad-i - Śro 05 Maj, 2010

itr 911 napisał/a:
pcs napisał/a:
Do tego nie wiedziec po co oplaca jeszcze full time sekretarke

fajna chociaż? :faja:

To niech turla bobra ten cały pieskiewicz bo ja więcej niż pięć stówek raczej nie wydam na reanimację tej starej cymki :rotfl:

Sekretarka (a nawet dwie) stare (eM, nie takie jakie ja lubie) ale bardzo miłe. Ochrona oczywista, domyslam sie ze na serwisie sa takie sztuki ze kopara opada.

Ja o zakładzie na Złotej nic nie slyszalem. Dowiedzialem sie tylko gdzie ja musze jezdzic i ze tak powiem nie otrzymalem zadnej innej alternatywy w Polsce.

itr 911 - Śro 05 Maj, 2010

znalazłem fotke w necie z taką cymką po renowacji...

http://img152.imageshack.us/i/imag0037al5.jpg/

jak wam się widzi...? :faja:

gaugan - Śro 05 Maj, 2010

Zegarek bardzo ladny, klasyczny, lubie to.

Co do Piesiewicza, potwierdzam, ze jest dosyc mocno gburowaty, ale niepodwazalnie jest jednym z najlepszych zegarmistrzow. Nie wydaje mi sie ziom, zeby wzial jakas kase przed wycena, ale chuk go wie. Ladnie mi doprowadzil do stanu pare staroci i naprawil Breitlinga po gwarancji juz, za pare stowek, a bylo to zaciecie mechanizmu wychwytu!

skorzystalbym na Twoim miejscu z tego co napisal pcs.

pzdr

pcs - Śro 05 Maj, 2010

no tak powiedzial wlasnie, 870 przeglad obowiazkowy, 200zl naprawa + min. 200zl czesci ..
wiadomo, ze na gwarancji warto do niego uderzac bo ma najszybszy dostep do czesci i dokumentacji serwisowej, lae juz po gwarancji ...

ta cyma bardzo fajna, warto sie pobawic, udaj sie do p. Rosiaka na pogawedke, Zlota tez jest ok do renowacji, choc opinie sa rozne, szczegolnie jesli chodzi o renowacje tarcz, ale moze ta nie bedzie konieczna.

zegarki to fajna pasja!

itr 911 - Czw 06 Maj, 2010

Panowie wielkie dzięki za namiary...wpadnę w te miejsca i zobaczymy czy coś się z nią da zrobić. O efektach będę informował :faja:

Podziękował wszystkim :*

itr 911 - Pią 11 Cze, 2010

Cymka odebrana cyka jak należy :faja:
Byłem z nią u Piesiewicza i powiem krótko...po minucie rozmowy należała mu się latara między oczy :lol2:
Chamstwo i drobnomieszczaństwo aż kipi z tego gbura!!!
Tak po "rzuceniu okiem" wycenił naprawę na 1500zł i średnio chciał to robić!!!
Pojechałem na Ząbkowską do Pana Jerzego Rosiaka i zapłaciłem...130zł :jupi: :jupi: :jupi:
Faktem jest, że nie było kompleksowej renowacji w postaci np wymiany bronzolet i szkła (zegarek był w bardzo złym stanie), ale rozebrany do ostatniej śrubki wyczyszczony, naoliwiony i przepolerowany. Teraz dopiero wygląda na te swoje 30lat:)
Co do samego zakładu...klimatycznie jak to na pradze...malutki zakładzik często można tak spotkać starszych panów co to wpadają na pogaduchy czyli ogólnie symatycznie.
Dziadek bardzo konkretny i nie ma mowy o naciąganiu!!! Dał sobie tydzień na obadanie sprawy i jak by nie dało go się reanimować to za samą diagnostykę nic nie chciał!!!
Trzeba mu się przypominać bo troszkę ma słabą pamięć, ale zna się na temacie!
Zrobi każdy zegarek nie ważne czy kosztuje 1zł czy 100tś zł jestem tego pewny choć minusem dla mnie jest to, że nie wykonuje kompleksowych renowacji :/

Polecam!!!

Bad-i - Pią 11 Cze, 2010

itr 911 napisał/a:

Zrobi każdy zegarek nie ważne czy kosztuje 1zł czy 100tś zł jestem tego pewny choć minusem dla mnie jest to, że nie wykonuje kompleksowych renowacji :/

Polecam!!!

Ogolnie fajnie ze juz masz sikor zrobiony.

Co do powyzszej wypowiedzi jest jeden problem. Czy da gwarancje na zegarek za 100 tysi to raz? Czy przedluzy albo wykona naprawe gwarancyjna (w moim przypadku wiem ze nie bo wlasnie ten gbur z ptasiej jest jedynym na Polske)

itr 911 - Pią 11 Cze, 2010

Bad-i pewnie masz rację bo on napraw gwarancyjnych nie przeprowadza...
To nie ASO :lol2:
No ale jak ktoś ma stary zegarek bez gwarancji to gorąco polecam!
Dodatkowo miły starszy człowiek z którym można porozmawiać a nie Piesiewicz lordoza :ble:

Bad-i - Sob 12 Cze, 2010

itr 911 napisał/a:
z którym można porozmawiać a nie Piesiewicz lordoza :ble:

ale jestem na niego skazany i tyle :(

pcs - Wto 15 Cze, 2010

no to sie Ciesze, ze pomoglem, i ciesze sie, ze nie ja jeden mam taka opinie o Panu P.

Badi, przeciez gwarancja Ci sie zaraz skonczy i tez Ci bedzie zal dac 900zl za oliwienie.

Bad-i - Wto 15 Cze, 2010

pcs napisał/a:

Badi, przeciez gwarancja Ci sie zaraz skonczy i tez Ci bedzie zal dac 900zl za oliwienie.

gwarancji mam jeszcze 18 miesięcy ;) - ale pozniej na bank bede robil u kogos innego.