Dało czadu jak po Modyfikatorze+ Anonymous - Czw 06 Maj, 2010 lepiej
Czytalem gdzies na jakims forum jak idiota wprysnal plak czy inne badziewie w sprayu do turbiny "bo mu mechanik poradzil zeby tak wyczyscic dolot z oleju". Silnik zaczal palic plak zmieszany z olejem, rozkrecil sie do jakiś kosmicznych obrotów i AAAAALE URRRRRRRWAŁ M - Czw 06 Maj, 2010 ups to rzeczywiscie ale urwałiQ - Czw 06 Maj, 2010 ta akcja byla opisana na jakims forum passatow mialem duze oczy jak to czytalem.
znalazlem http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=44303Anonymous - Czw 06 Maj, 2010 O, to własnie to , jednak wd-40 a nie plak iQ - Czw 06 Maj, 2010 Wstępna diagnoza- przestawił się na rozrządzie i... albo tylko się przestawił na 4 cylindrze czy ja dobrz rozumiem czy on twierdzi ze moze sie rozrzad przestawil tylko na 4tym cylindrze? Anonymous - Czw 06 Maj, 2010 Hehehe, tak dobry jest dzik - Czw 06 Maj, 2010 Na szczescie problem ten moze zaistniec tylko w silnikach maszyn roliniczych Barejka - Czw 06 Maj, 2010 ahhhaha to tak jak czyscic intercoller benzyna i odrazu po umyciu zamontowac, glowica poszla w drobny mak, znam takiego majstra dzik - Czw 06 Maj, 2010 Jakas bajka, diesel a benzyna to dwie rozne sprawy. Rozwalic moze co najwyzej dolot.TOXIC - Czw 06 Maj, 2010 To ktos mi opowiadał o faktycznej usterce jakiegos dieselka ktora polegała na tym ze pojawiał sie przeciek oleju do komory spalania i auto rozkrecało sie do max obrotow i kaput.przy zaplonie samoczynnym wyjecie kluczyka nic nie daje wiec jak nie ogarniasz sprawy i nie zalapiesz w pore zeby go zdlawic biegami to silniczek mowi bye bye Anonymous - Czw 06 Maj, 2010 z dieslem tak można zrobić z bęzyną już nie kiedyś jakis stary silnik tak dla zbawy załatwiliśmy ze znajomym 0.5l oleju i kręcił sie do 10tys obrotów chyba:D przez 5 sekundAnonymous - Pią 07 Maj, 2010 Tak z ciekawości. Pomogło przeczyszczenie??leon - Pią 07 Maj, 2010 no wiec jestem swiezo po czyszczeniu
dla potomnych: odpiąć i wyciągnąć akumulator, wyciągnąć dolot, odłączyć wtyczkę z przepustnicy, odkręcić 4 sruby kluczem 10, psikać środkiem do przepustnic i przecierać szmatką aż do osiągnięcia wymaganego efektu po czym wszystko poskręcać do stanu pierwotnego
środek dobrze wypłukuje nagar nawet z zakamarków więc robota była przyjemna i szybka... na wolnych mam teraz około 900 obrotów, auto znacznie szybciej reaguje na gaz i nie faluje na jałowym.. wkręca się na obroty znacznie przyjemniej niż przed zabiegiem.. wszystko na +
jeszcze raz dzięki za rady!TOXIC - Pią 07 Maj, 2010 leon, o kochany to teraz 190kucy by pykło