Cartoon - Wto 15 Cze, 2010 Patrząc na stronie producenta tego układu, to chyba stożek jest zbędny Powinno się kończyć na dużej trąbce misiek86electro - Wto 15 Cze, 2010 Ryba, kolega co taki zdziwiony??
Ma ktoś jakiekolwiek pojecie na temat tego dolotu?? Czy lepiej założyć raceland czy w obecnym doprowadzić więcej zimnego powietrza??
Wolał bym Raceland z wkładem stożkowym np green czy K&N bo obudowa sie niczym nie różni Racelanda i Simoty. Różnica jest jedynie w cenie (jeżeli mówimy o sprowadzeniu). Co do odcięcia, odcina na samym końcu. pit - Wto 15 Cze, 2010 A)WYWAL STOŻEK ZOSTAW
B)RACELAND
nic ci nie będzie świrować z paliwem po wyjęciu drugiej sondyAnonymous - Wto 15 Cze, 2010 Chetnie zakupie taki dolot... ktoś zbiera zamówienia? Tomcat - Wto 15 Cze, 2010 Jakby zebrało się kilka osób na graty Racelanda to mogę je załatwić w dobrej cenie.jarek-malopolska - Wto 15 Cze, 2010 Cześć SIMEK!! Kiedyś pewnie, będzie kolejny zakup grupowy, troszkę sie spoźniłeś bo niedawno był, kiedyś wrzucałem w dział ogłoszenia oferte sprzedaży używanego Racelanda, która pojawiła się na hodze.. poszukaj, może jeszcze aktualne, co do Simoty to jest to mimo wszystko nieco inny dolot niż Raceland, różnica polega na jego wysokości, jest nieco niższy przez co nie wchodzi do niego "luźno" np. filtr ITG, więc nie wiem czy green się zmieści, chyba, że by dobrze popieścić.. (Miałem i Simote (kupiona u dystrybutora w Polsce) i teraz Racelanda i sa mimo wszystko różne, nie wiele ale troszeczke Anonymous - Wto 15 Cze, 2010 Pytanie...jeszcze apropo dolotu. Jaki sens jest w odłączeniu odmy od dolotu i zakładaniu filtra odmy? Na zdjeciu tej simoty widac wyjście dla przewodu odmy...Anonymous - Wto 15 Cze, 2010 Troche masło maslane ale mam nadzieje że mnie zrozumieciegrzech - Wto 15 Cze, 2010
Simek napisał/a:
Pytanie...jeszcze apropo dolotu. Jaki sens jest w odłączeniu odmy od dolotu i zakładaniu filtra odmy? Na zdjeciu tej simoty widac wyjście dla przewodu odmy...
nie dmucha gorącym powietrzem w dolot.Anonymous - Wto 15 Cze, 2010 Jarek a jaka róznica w cenie? Bo jeżeli niewiele to kupiłbym simote... z tego co się orientuje to cena simoty =430zł? Widziałem na hodze uzywanego racelanda, jeśli dobrze pamietam miał klejoną puszke...jarek-malopolska - Wto 15 Cze, 2010 Racelanda TOMCAT zorganizował bodaj za 250zł z przesyłka,tylko szło więcej gratów.. dokładnie simota to jakieś 420-430zł, przedstawicielstwo w Rzeszowie, różnica co do Racelanda jest taka, że jest nieco niższa oraz że rura dolotu nie jest tak jak w Racelandzie w jednym kawałku tylko dwie krótkie rurki + gumowe kolanko.. Chyba, że masz kogoś w Angliiiii czy Belgiiiii to może ci zakup i wysyłke ogarnie ale najkorzystniej wyszedłby cię zakup grupowy ( wiem z własnego doświadczenia )Barejka - Wto 15 Cze, 2010 http://forum.hothatch.org...wprofile&u=1684 ten gosc moze ogarnie misiek86electro - Wto 15 Cze, 2010 Simek, Rozmawiałem z gościem z hogi mam nawet zdjęcia tego dolotu. Mówił że jak się zbierze kilka osób to jest w stanie załatwić do 300 zł ilość osób = koszt wysyłki. Jesteśmy w dwójkę szacuje że do zamówienia za ok 250 zł brakuje jeszcze 3 osób. Jesteś z Pszczyny- często jestem w Bielsku myślę że za przesyłkę w Polsce płacić juz nie musielibyśmy. Tomcat, coś więce na temat kasy i liczby koniecznej do zamówienia?? Będziemy organizować z Simek, PRAWDA?? Ryba - Wto 15 Cze, 2010 Ja mam simote, trzej koledzy mają racelanda.
Moje zdanie jest takie że jednak simota jest dużo lepiej wykonana i ładniej wygląda.
Nie mówie już że jest w 100% dopasowana do komory silnika w saxo.
Moja propozycja dla Ciebie: Kupić Simote + Kupić filtr ITG od Łukasza aka Saxorulez'a
Co to znaczy że odcina Ci przy samym końcu ? kręci się do 8k rpm ?