Techniczne - Ciekawostka - silnik bez walkow rozrzadu
martin.h - Pon 19 Lip, 2010
dzik napisał/a:
Fiat jest dosc innowacyjna firma, oni jako pierwsi zastosowali np CR.
I jako pierwsi mieli wtrysk bezpośredni w dieslu.M - Pon 19 Lip, 2010 I sandały w pełnej opcji ze skórą.
A tak zeby nie robić OT - rewelacyjny pomysł mieli, niby prostszy ale dużo lepszy silnik.bizon - Pon 19 Lip, 2010
KonradMK napisał/a:
japońce zrobią do tego kit turbo 500KM+
to nissan
KonradMK napisał/a:
Będzie się kręcił do 15krpm
to honda
KonradMK napisał/a:
i palił 30 l/100km
to bmw
a na serio to ciekawa koncepcja, ciekawe jak to sie bedzie sprawdzac KonradMK - Pon 19 Lip, 2010 tu jest mowa o małolitrażowych produkcjach, a jak by wyglądał taki silnik w opcji np 2 litry turbo? Da radę?saxorulez - Pon 19 Lip, 2010 KonradMK,
dlaczego ma nie dać rady, zasada działania ta sama co silnika z pojemnością 1,4KonradMK - Pon 19 Lip, 2010 Saxorulez,
z tego co widziałem na prezentacji to już ten małolitrażowy to straszny kloc, wydaje się, że gdyby powiększyć pojemność dwukrotnie nie zmieściłby się pod maską zwykłego hatchbacka.Marek23 - Pon 19 Lip, 2010 Jakoś mam przeczucie,ze to się będzie psuło. Tak jak ich super diesle...Bart - Pon 19 Lip, 2010 tak, Marku, jedyny niezawodny samochód to passat kombi 2.0tdi vitesse - Pon 19 Lip, 2010
Marek23 napisał/a:
Jakoś mam przeczucie,ze to się będzie psuło. Tak jak ich super diesle...
to Twoja opinia ja akurat spotkałem sie z dobrymi opiniami, w jednym przypadku az byłem zaskoczony bezawaryjnoscia
prawda Panie RYBA ?Marek23 - Pon 19 Lip, 2010 Chlopaki, wszystko mozna powiedziec o dieslach z grupy fiata,ale nie to,ze sa wytrzymale.
Juz pomijam podatnosc na wirusa.
bart napisał/a:
tak, Marku, jedyny niezawodny samochód to passat kombi 2.0tdi
e60 3.0d z m-pakietem. Zrobilem takim ostatnio 2000 km po polsce i sie zakochalem.
Rwd,silnik rwie jak cholera,spalanie ponizej 9.Bart - Pon 19 Lip, 2010
Marek23 napisał/a:
Chlopaki, wszystko mozna powiedziec o dieslach z grupy fiata,ale nie to,ze sa wytrzymale.
Juz pomijam podatnosc na wirusa.
włoskimi dieslami przejechałem kilkaset tysięcy kilometrów, żaden nie sprawiał kłopotów. tyle.Anonymous - Pon 19 Lip, 2010 Markowi chyba się pomyliło z francuskimi dieslami Marek23 - Pon 19 Lip, 2010
Cytat:
włoskimi dieslami przejechałem kilkaset tysięcy kilometrów, żaden nie sprawiał kłopotów. tyle.
Osobowymi?Bart - Pon 19 Lip, 2010 też (1.9jtd)Marek23 - Pon 19 Lip, 2010 Wierze na slowo i w takim razie ciut zmieniam zdanie. Ale kur.wa fiata i tak nie kupie