strick - Śro 18 Sie, 2010 Znajomy ma kie cerato i włansnie mówi, że koszty serwisu nie są takie niskie, raczej normalne.Maciusiowy - Śro 18 Sie, 2010
strick napisał/a:
kie cerato
poza tym ta nazwa...Michał - Śro 18 Sie, 2010 A może to co ma Mi.
Dla mnie to boska furia. ( zaraz polecą gromy )
Przestronny, wyższy , fajny z wyglądu.
Mi moze sie wiecej wypowiedziećmi - Śro 18 Sie, 2010
Michał napisał/a:
Przestronny, wyższy , fajny z wyglądu.
(dość nieoczekiwanie) całkiem skręca i hamuje, a krawężniki, trawniki czy dróżki leśne zupełnie mnie nie stresują. Może to nie wydaje się przesadnie istotne, ale daje całkiem niezły komfort psychiczny: chcę zawrócić - zawracam, chcę wyjechać zimą z nieodśnieżonego garażu - rozpędzam się i wyjeżdżam, chcę zaparkować - parkuję.
(a model 2011 wreszcie będzie miał cywilizowany komputer, automatyczną klimę i kilka innych całkiem sympatycznych rzeczy, których wcześniej brakowało)Jakarti - Śro 18 Sie, 2010
mi napisał/a:
Może to nie wydaje się przesadnie istotne, ale daje całkiem niezły komfort psychiczny: chcę zawrócić - zawracam, chcę wyjechać zimą z nieodśnieżonego garażu - rozpędzam się i wyjeżdżam, chcę zaparkować - parkuję.
to nie takie glupie stwierdzenie..
- zawrocic w c2 akurat łatwo ale ..
- nieodsniezony wyjazd to juz problem..
- parkowanie na wysokich kraweznikach - mission impossible
wiec caly czas trzeba miec w glowie do czego to auto ma sluzyc.Stacho - Śro 18 Sie, 2010 Bizon u mnie w Lublinie jest Octavia 2.0 tdi do sprzedania z salonu jako samochód pokazowy ma najechane jakieś śmieszne kilometry ale ma bixenon, climatronic dwustrefowy no i dużą nawi cena coś koło 64tys. zł. namawiałem kolege swojego na nią ale głupiec kupił Lancera tego Outback totalnie golasa a wydał 65tys. zł.
Także popatrz po salonach Skody bo czasami można wyrwać niezłą octavie w dobrym wypasieWalle - Śro 18 Sie, 2010 Kia ceed ma ceratowe wnętrze z paskudnym skajem. Z tyłu oparcie jest zbyt pionowo, fotele i platki twarde jak dla mnie i niewygodne. Auto dość twardo zawieszone i nie resoruje zbyt przyjemnie.
i30 jest trochę przyjemniejsze i z tych dwóch wolałbym. Wybrałbym wariant ekonomiczny, czyli 1.6 benzyna 125KM, szału nie robi i przy 130 już jest dość głośno, ale nie będzie żadnych hokus pokus z osprzętem dizla za jakiś czas. 5 lat , a 7. Jest to jakaś różnica, ale nie wiem, czy taka ogromna.
Fiat Bravo, nie jest zbyt ładny IMHo, ale to dobre auto z wytrzymałym zawiasem, tanim seriwsem i tanimi częsciami po gwarancji. Wybrałbym jakąś dobrze wyposażoną beznynę również. Chyba, że 1.4 turbo 150KM - to już jakoś nawet jedzie. Minus to niezbyt wygodne fotele i te dzisiejsze dość słabe obica tapicerskie... Ale zawsze można zrobić sobie skórę juz po zakupie za jakieś 4-5 koła
Nowa Ibiza ST też jest warta roważenia, ale to auto klasy B, choć całkiem ładne. Brałbym z 1.2 TSI. Fabia też 1.2 TSI?
P.S Lancer jest słaby moim skromnym zdaniem, hatch ma tył jak z koszmaru.... Ale to tylko moja skromna opinia....mi - Śro 18 Sie, 2010
Stacho napisał/a:
Lancera tego Outback
Walle napisał/a:
Wybrałbym wariant ekonomiczny, czyli 1.6 benzyna 125KM, szału nie robi i przy 130 już jest dość głośno
w Soulu jest to samo - na trasie szóstki brakuje nieco, ale da się przeżyć
Walle napisał/a:
Fiat Bravo (...) 1.4 turbo 150KM
uwaga - silnik wychodzi, teraz będzie multiair 140KM!
Walle napisał/a:
Nowa Ibiza ST też jest warta roważenia, ale to auto klasy B, choć całkiem ładne. Brałbym z 1.2 TSI. Fabia też 1.2 TSI?
to przydrogie pokurcze przecież...M - Śro 18 Sie, 2010 Można trochę dołożyć i kupić m3 e46.
Walić te gwarancje, ważna jest jazda.mi - Śro 18 Sie, 2010 albo paska kombi tdi!martin.h - Śro 18 Sie, 2010 Apropo Lancera, ostatnio mieliśmy na serwisie srebrnego Sportbacka, i powiem Wam, że przytulił bym takiego. Ta sylwetka (tył) wcale nie jest najgorsza, nawet mi (mnie) się podoba M - Śro 18 Sie, 2010 Kwestia gustu, dla mnie wyglada jak srający pies
Martin, gdzie teraz pracujesz jeśli można wiedzieć? Jacek - Śro 18 Sie, 2010 no cóż, będę stronniczy i zaproponuję toyotę auris. w tej cenie jest już na prawdę dobrze. zaczyna się od 47k. grawrancja 3l lub 100tyś k. mozna ją też dokupić na 5 lat!
koszty serwisu mogę zredukować o 8% na złotą kartę po znajomości na starcie a i do zakupu coś się wymyśli. www.toyota-bytom.plmartin.h - Śro 18 Sie, 2010
M napisał/a:
Martin, gdzie teraz pracujesz jeśli można wiedzieć?
W Fordzie (PGD), ale mamy także salon i serwis Nissana i Mitsubishi M - Śro 18 Sie, 2010
martin.h napisał/a:
M napisał/a:
Martin, gdzie teraz pracujesz jeśli można wiedzieć?
W Fordzie (PGD), ale mamy także salon i serwis Nissana i Mitsubishi