To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - auto do 60k - nowe

strick - Śro 18 Sie, 2010

Znajomy ma kie cerato i włansnie mówi, że koszty serwisu nie są takie niskie, raczej normalne.
Maciusiowy - Śro 18 Sie, 2010

strick napisał/a:
kie cerato

poza tym ta nazwa...

Michał - Śro 18 Sie, 2010

A może to co ma Mi.

Dla mnie to boska furia. ( zaraz polecą gromy )
Przestronny, wyższy , fajny z wyglądu.
Mi moze sie wiecej wypowiedzieć

mi - Śro 18 Sie, 2010

Michał napisał/a:
Przestronny, wyższy , fajny z wyglądu.

(dość nieoczekiwanie) całkiem skręca i hamuje, a krawężniki, trawniki czy dróżki leśne zupełnie mnie nie stresują. Może to nie wydaje się przesadnie istotne, ale daje całkiem niezły komfort psychiczny: chcę zawrócić - zawracam, chcę wyjechać zimą z nieodśnieżonego garażu - rozpędzam się i wyjeżdżam, chcę zaparkować - parkuję.
(a model 2011 wreszcie będzie miał cywilizowany komputer, automatyczną klimę i kilka innych całkiem sympatycznych rzeczy, których wcześniej brakowało)

Jakarti - Śro 18 Sie, 2010

mi napisał/a:
Może to nie wydaje się przesadnie istotne, ale daje całkiem niezły komfort psychiczny: chcę zawrócić - zawracam, chcę wyjechać zimą z nieodśnieżonego garażu - rozpędzam się i wyjeżdżam, chcę zaparkować - parkuję.

to nie takie glupie stwierdzenie..
- zawrocic w c2 akurat łatwo ale ..
- nieodsniezony wyjazd to juz problem..
- parkowanie na wysokich kraweznikach - mission impossible :)

wiec caly czas trzeba miec w glowie do czego to auto ma sluzyc.

Stacho - Śro 18 Sie, 2010

Bizon u mnie w Lublinie jest Octavia 2.0 tdi do sprzedania z salonu jako samochód pokazowy ma najechane jakieś śmieszne kilometry ale ma bixenon, climatronic dwustrefowy no i dużą nawi :) cena coś koło 64tys. zł. namawiałem kolege swojego na nią ale głupiec kupił Lancera tego Outback totalnie golasa a wydał 65tys. zł.

Także popatrz po salonach Skody bo czasami można wyrwać niezłą octavie w dobrym wypasie

Walle - Śro 18 Sie, 2010

Kia ceed ma ceratowe wnętrze z paskudnym skajem. Z tyłu oparcie jest zbyt pionowo, fotele i platki twarde jak dla mnie i niewygodne. Auto dość twardo zawieszone i nie resoruje zbyt przyjemnie.

i30 jest trochę przyjemniejsze i z tych dwóch wolałbym. Wybrałbym wariant ekonomiczny, czyli 1.6 benzyna 125KM, szału nie robi i przy 130 już jest dość głośno, ale nie będzie żadnych hokus pokus z osprzętem dizla za jakiś czas. 5 lat , a 7. Jest to jakaś różnica, ale nie wiem, czy taka ogromna.

Fiat Bravo, nie jest zbyt ładny IMHo, ale to dobre auto z wytrzymałym zawiasem, tanim seriwsem i tanimi częsciami po gwarancji. Wybrałbym jakąś dobrze wyposażoną beznynę również. Chyba, że 1.4 turbo 150KM - to już jakoś nawet jedzie. Minus to niezbyt wygodne fotele i te dzisiejsze dość słabe obica tapicerskie... Ale zawsze można zrobić sobie skórę juz po zakupie za jakieś 4-5 koła :)

Nowa Ibiza ST też jest warta roważenia, ale to auto klasy B, choć całkiem ładne. Brałbym z 1.2 TSI. Fabia też 1.2 TSI?

P.S Lancer jest słaby moim skromnym zdaniem, hatch ma tył jak z koszmaru.... Ale to tylko moja skromna opinia....

mi - Śro 18 Sie, 2010

Stacho napisał/a:
Lancera tego Outback

:lol2:

Walle napisał/a:
Wybrałbym wariant ekonomiczny, czyli 1.6 benzyna 125KM, szału nie robi i przy 130 już jest dość głośno

w Soulu jest to samo - na trasie szóstki brakuje nieco, ale da się przeżyć

Walle napisał/a:
Fiat Bravo (...) 1.4 turbo 150KM

uwaga - silnik wychodzi, teraz będzie multiair 140KM!

Walle napisał/a:
Nowa Ibiza ST też jest warta roważenia, ale to auto klasy B, choć całkiem ładne. Brałbym z 1.2 TSI. Fabia też 1.2 TSI?

to przydrogie pokurcze przecież...

M - Śro 18 Sie, 2010

Można trochę dołożyć i kupić m3 e46.
Walić te gwarancje, ważna jest jazda.

mi - Śro 18 Sie, 2010

albo paska kombi tdi!
martin.h - Śro 18 Sie, 2010

Apropo Lancera, ostatnio mieliśmy na serwisie srebrnego Sportbacka, i powiem Wam, że przytulił bym takiego. Ta sylwetka (tył) wcale nie jest najgorsza, nawet mi (mnie) się podoba :)
M - Śro 18 Sie, 2010

Kwestia gustu, dla mnie wyglada jak srający pies :)
Martin, gdzie teraz pracujesz jeśli można wiedzieć? :)

Jacek - Śro 18 Sie, 2010

no cóż, będę stronniczy i zaproponuję toyotę auris. w tej cenie jest już na prawdę dobrze. zaczyna się od 47k. grawrancja 3l lub 100tyś k. mozna ją też dokupić na 5 lat!
koszty serwisu mogę zredukować o 8% na złotą kartę po znajomości na starcie a i do zakupu coś się wymyśli. www.toyota-bytom.pl ;)

martin.h - Śro 18 Sie, 2010

M napisał/a:

W Fordzie (PGD), ale mamy także salon i serwis Nissana i Mitsubishi :)

M - Śro 18 Sie, 2010

martin.h napisał/a:
M napisał/a:

W Fordzie (PGD), ale mamy także salon i serwis Nissana i Mitsubishi :)

Fajno