anjas - Śro 01 Wrz, 2010 ale mogliby dać chociaż info na stronie, przyznacie? Vlodarsky - Śro 01 Wrz, 2010 aaaahh no tak masz rację anjas Marek23 - Śro 01 Wrz, 2010
Cytat:
PiTT - jak idziesz na urlop to też kogoś wkoorwiasz bo nie może się z Tobą dogadać bo smażysz jaja na hawajach. Wg Ciebie każdy ma zapie.rdalać, żeby Tobie było wygodnie. Ziom nie tędy droga. Ktoś chce odpocząć - pracuje krócej jeśli się z nikim nie umówił, idzie na urlop itd. Wolny rynek. Nie pasuje Ci to idź gdzie indziej i się od gościa uwolnij jego święte prawo mieć Cię w doopie i iść na piwo. Tak samo w takiej dużej firmie - w wakacje jest mniej pracy to na cholere trzymać dwie zmiany (nie zapłacisz im za to, że tam siedzą i nic nie robią) ? a z drugiej strony też są urlopy na które mechanicy, recepcjoniści, doradcy, szefowie serwisu chodzą.
Jak będziesz pracował 365 dni codziennie od 8 do 17 i nie będziesz brał urlopu, chorował, udawał chorobę, zwalniał się wcześniej, przychodził później to Cię zrozumiem.
A w przypadku Jakartiego po to była kartka o nowych godzinach pracy
dyskusja z doopy bo nie masz racji
Zgadzam sie w 100%.Jakarti - Śro 01 Wrz, 2010 heheh kurna - rozpetalem 3 wojne
info na stronie mogloby byc to fakt ale tak jak napisalem w pierwszym zdaniuw moim temacie. w pierwszej chwili uczucie - OSZUKALI MNIE
ale pozniej to przeciez moja wina - nie spytalem do ktorej pracuja, bylem tam ze 2x i kartka wisiala ale zwrocilem na nia uwagi, nie umowilem sie na godzine. teraz sie z tego smieje i juz nie bede z tego powodu mowil, ze to zly serwis niestety pracuje do 18tej i musze sie urwac z roboty zeby odebrac samochod.
szkoda tylko, ze znowu meczylem Krzyska za co przepraszam PiTT - Śro 01 Wrz, 2010 hehehe, spokojnie Panowie, bez stresu
takie moje zdanie, wakacje nie są podstawą do skracania godzin pracy
wakacje można zaplanować sobie kilka m-cy wcześniej i każdy się dopasuje
tym bardziej jeśli jest skład okrojony to godziny pracy powinny być bez zmiany a dodatkowo jest możliwość aby Ci którzy nie jadą na wakacji mogi brać więcej godzin i sobie więcej zarobić
no ale ogólne nastawienie jest takie, żeby mało pracować i dużo zarabiać
znam to z doświadczenia, ale zaznaczam że nie swojego
a na marginesie to ja obecnie siedzę chory w domu i nie udaję Jakarti - Śro 01 Wrz, 2010
PiTT napisał/a:
siedzę chory w domu i nie udaję
taaa kurfa PiTT - Śro 01 Wrz, 2010
Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:
siedzę chory w domu i nie udaję
taaa kurfa
serio, umieram...
miałem kilka telefonów, wszystko do Ciebie przekierowałem dzik - Śro 01 Wrz, 2010 chory, i wqrwia sie ze pocalowal klamke w warsztacie Marek23 - Śro 01 Wrz, 2010
PiTT napisał/a:
hehehe, spokojnie Panowie, bez stresu
takie moje zdanie, wakacje nie są podstawą do skracania godzin pracy
wakacje można zaplanować sobie kilka m-cy wcześniej i każdy się dopasuje
tym bardziej jeśli jest skład okrojony to godziny pracy powinny być bez zmiany a dodatkowo jest możliwość aby Ci którzy nie jadą na wakacji mogi brać więcej godzin i sobie więcej zarobić
no ale ogólne nastawienie jest takie, żeby mało pracować i dużo zarabiać
znam to z doświadczenia, ale zaznaczam że nie swojego
a na marginesie to ja obecnie siedzę chory w domu i nie udaję
Kazdy prywatny podmiot moze sobie otwierac i zamykac kiedy chce. Jak otworzysz swoja firme, to wtedy sobie tam prowadz Twoja polityke. Nie kumam akcji,wolny rynek,nikt Ci nie kaze tu czy tam kupowac.PiTT - Śro 01 Wrz, 2010 ale co się tak gorączkujecie
napisałem że dla mnie jest to słabe jak duża firma czy serwis, teoretycznie dbających o swoich klientów zamyka dzwi o godzinie gdzie większość ich klientów właśnie kończy swoją pracę
tyle w temacie, a co mnie obchodzi budka ze śrubkami i gwoździami u pana Zdzicha, niech sobie zamyka i otwiera kiedy chce, po prostu pojadę do sklepu który będzie otwarty
natomiast w przypadku serwisu to już nie takie proste, jeśli kupuję gdzieś auto i tam serwisuję, do tego pasują mi godziny otwarcia, to czemu w wakacje mają pracować w inne godziny
oczywiście piszę to z przymrużeniem oka bo sam pewnie bym wyszedł z roboty o 15 i spokojnie sobie dojechał
chodzi mi bardziej o samo podejście do klienta i ustalanie taryf ulgowych
a tak na marginesie Marku, ciekaw jestem czy w momencie zakupu auta ktoś informuje że przez 2 miesiące wakacji serwis pracuje w innych godzinach
zakładając że sam prowadzisz działalność i masz od samego rana do punkt 18 zajęty czas na tyle że nie możesz się zerwać, ale wybrałeś ten konkretny salon bo mają otwarte do 21 to czy by Cię to nie zdenerwowało, że nagle w wakacje gdzie Ty nadal pracujesz do 18 serwis postanowił sobie zrobić wolneM - Śro 01 Wrz, 2010 Byłoby to niedogodne i nie byłbym z tego zadowolony jako klient.
Wbrew pozorom to może rzutować na decyzje co do zakupu auta.Marek23 - Śro 01 Wrz, 2010
Cytat:
a tak na marginesie Marku, ciekaw jestem czy w momencie zakupu auta ktoś informuje że przez 2 miesiące wakacji serwis pracuje w innych godzinach
zakładając że sam prowadzisz działalność i masz od samego rana do punkt 18 zajęty czas na tyle że nie możesz się zerwać, ale wybrałeś ten konkretny salon bo mają otwarte do 21 to czy by Cię to nie zdenerwowało, że nagle w wakacje gdzie Ty nadal pracujesz do 18 serwis postanowił sobie zrobić wolne
Moge to zrozumiec,szczególnie,że Vlodziu wytłumaczył jak wyglada to od strony technicznej,typu ilosc roboczo godzin,2 zmiany,itd. A jak ktoś codziennie musi siedziec od 9 do 18 i nigdy nie potrafi sie wczesniej urwac z pracy to niech idzie na zarządzanie czasem albo sobie wyłączy facebooka i inne pierdoły. Bo tak dzisiejsza elita biurowa pracuje. Facebook, a w przerwach jakas tam praca. Ciekawe czy Ci leniwi mechanicy też siedzą na Fejsie w pracy i dają pseudo inteligentne opisy. Oczywiście to nie atak na Ciebie Pitt,zeby nie było martin.h - Śro 01 Wrz, 2010 PiTT proponuję abyś przed kupnem nowego samochodu zaznaczył, że chcesz aby w wakacje mieli normalnie czynne, tak samo w wigilię, sylwestra, no i aby we wszystkie niedziele i święta było czynne.
A tak na serio to kup sobie Lexusa, Porsche lub S-klasę to będą przyjeżdżać do Ciebie po samochód i będziesz miał problem z głowy PiTT - Śro 01 Wrz, 2010 kończąc dyskusję
wg. mnie serwis powinien funkcjonować w tych samych godzinach cały rok
a sobie jak i wszystkim życzę tego aby zawsze z uśmiechem na ustach mówili, a spoko, mam czas to przyjadę sobie wcześniej PiTT - Śro 01 Wrz, 2010
martin.h napisał/a:
PiTT proponuję abyś przed kupnem nowego samochodu zaznaczył, że chcesz aby w wakacje mieli normalnie czynne, tak samo w wigilię, sylwestra, no i aby we wszystkie niedziele i święta było czynne.
A tak na serio to kup sobie Lexusa, Porsche lub S-klasę to będą przyjeżdżać do Ciebie po samochód i będziesz miał problem z głowy
a dziękuję za radę, swoją drogą zastosuję się do niej
głupi przykład, serwis auto viva mimo że choojowy to jest otwarty do 21
inny ten polecany do godz. 18
zgadnij do którego jeździłem?
albo nie zgaduj, jechałem do vivy bo mi pasowały tak godziny, nie byłem w stanie wyrobić się do tego drugiego