To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zenon

Jakarti - Śro 17 Sie, 2011

od kiedy Interia to broker? :D

i nadal interesuje mnie odpowiedz na pytanie:

PHILIPS
http://allegro.pl/d2s-phi...1758376965.html
czym rózni sie od powyższego? (oprocz tego, ze jest tańsza)
http://allegro.pl/zarowka...1735597403.html

pP - Śro 17 Sie, 2011

mysle ze w samym brokerze bysmy znaleźlismy kilku zeby Was pokonać...

co do tematu to bierz tańszy :)

kamil - Śro 17 Sie, 2011

z TVN wszyscy grają ;)
Bonczek - Śro 17 Sie, 2011

Czyli można liczyć na takie nazwiska jak Mołek, Rusin? :jupi:
GeKo - Śro 17 Sie, 2011

Kuba, te tańsze philpsy świecą bardziej na biało-żółtawo niż takim niebisko-białym światłem. Leon kupował takie za 350zl i te ładnie się palą :) zagadaj do niego. Polecam od razu dwa kupić, bo nigdy nie będą świecić równą barwą nowa ze starą.
PiTT - Śro 17 Sie, 2011

teoretycznie każda żarówka powinna być opisana jaką ma barwę światła
4300k to seria, czyli mocne białe światło
im większa temperatura barwy tym bardziej niebieskie przechodzące nawet w fiolet

Franek - Śro 17 Sie, 2011

Ale im bardziej niebieskie, tym słabiej świecą.
4300 jest najbardziej zblizone do światła dziennego.
5000 jest też powszechnie stosowane.
Wszystkie powyżej 8000 to juz typowo tuningowe i tylko robią efekt ładnego koloru, ale świecą gorzej.
Polecam 4300 lub 5000

PiTT - Śro 17 Sie, 2011

Franek napisał/a:
Ale im bardziej niebieskie, tym słabiej świecą.
4300 jest najbardziej zblizone do światła dziennego.
5000 jest też powszechnie stosowane.
Wszystkie powyżej 8000 to juz typowo tuningowe i tylko robią efekt ładnego koloru, ale świecą gorzej.
Polecam 4300 lub 5000

dokładnie, powiedzmy do 6000 jeszcze ujdą, chociaż już zaczynają zalatywać wioską :D
Jaka w samej Wawie masz bardzo duży wybór tych żarników, więc bym się nie zastanawiał tylko podjechał gdzieś żeby od razu wymienili

GeKo - Śro 17 Sie, 2011

PiTT, A czy 5500K to właśnie nie jest barwa światła słonecznego? Jutro zerknę na starą żarówkę co na niej jest napisane.
PiTT - Śro 17 Sie, 2011

GeKo napisał/a:
PiTT, A czy 5500K to właśnie nie jest barwa światła słonecznego? Jutro zerknę na starą żarówkę co na niej jest napisane.

wiem tylko że seryjne są zbliżone najbardziej do 4300K
jak jest bardziej niebieskawa barwa to już przekracza 5000K
nie kojarzę żeby ktoś montował seryjne powyżej 5000K

wasq - Śro 17 Sie, 2011

standardowy xenon ma 4300K nie chinczyk tylko montownay od lat w seryjnych autach

osram wybuscil xenon blue i to ma wlasnie barwe pod 6000K tak samo philips wybyscil blue vison z niebieska poswiata to taka odpowiedz na niebieskiego chinczyka oczywiscie mowa o zarnikach xenonowych a nie zarowkach xenon look

PiTT - Śro 17 Sie, 2011

ja jeździłem trochę na różnych barwach bo w bmw miałem 5000K, w golfie seryjne 4300K, w lexie były zmienione na 6000K a w maździe znowu 4300K i muszę przyznać że najlepsze światło dają te najjaśniejsze czyli 4300K
do tego wyglądają normalnie a nie jak dokładany zestaw zenonów z allegro w co drugiej stuningowanej furze :D
za to mogę szczerze polecić z halogenów H4 Nightbreaker bo niedawno do saxo zamontowałem i jest moc :)

wasq - Śro 17 Sie, 2011

PiTT napisał/a:

za to mogę szczerze polecić z halogenów H4 Nightbreaker bo niedawno do saxo zamontowałem i jest moc :)

daje im 6 do 9 miesiecy :) bo niestety tyle wytrzymuja :( ale swieca super

Bonczek - Śro 17 Sie, 2011

Co do barwy światła to kwestia osobista, mi się najmniej wzrok męczył w nocy właśnie przy 6000K ;)
PiTT - Śro 17 Sie, 2011

wasq napisał/a:
PiTT napisał/a:

daje im 6 do 9 miesiecy :) bo niestety tyle wytrzymuja :( ale swieca super

mi Włodek powiedział, że jak klosz jest szklany to nie ma problemu
jak jest plastik to się faktycznie szybko przegrzewają