To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydzielone z tematu o hamowni

tomecki - Sob 25 Wrz, 2010

clio

rallye

Yarko - Sob 25 Wrz, 2010

temp. 21.3 vs 16.8 ? tak szybko się temperatura zmieniła ?
GeKo - Sob 25 Wrz, 2010

jak na clio 182 to jest to zdrowa seria tyle powinien mieć 175KM.
tomecki - Sob 25 Wrz, 2010

a co myslisz o pugu? jest to możliwe? przy dwóch pomiarach wyszło podobnie
GeKo - Sob 25 Wrz, 2010

Yarko napisał/a:
temp. 21.3 vs 16.8 ? tak szybko się temperatura zmieniła ?

Pewnie Pug był hamowany pierwszy w miejscu gdzie jest pomiar temp (okolice silnika) potrafi tak skoczyć.

Nie znam się, ale wedle mi znanych możliwości tego silnika to po dolocie programie i wydechu to mooooże ze 140 by pokazało. Niememu jeszcze po obróbce głowicy wyskoczyło 144. Start tego wykresu dziwnie wygląda zaczyna sie jakby z powietrza a nie z dołu, ale jaki to może mieć wpływ to nie wiem. Z tym to do Dzika lub eMa.

M - Sob 25 Wrz, 2010

Pany - nie gadamy w tym temacie - tylko wykres i komentarz jakie modyfikacje zaszły. Taka jest konwencja od początku. Wydzielić mogę.
Yarko - Sob 25 Wrz, 2010

M napisał/a:
Wydzielić mogie.

dawaj Pan ;D

jarek-malopolska - Sob 25 Wrz, 2010

Fuck ponad 30 km z dolotu i wydechu to byłby jakiś kosmos, przysrost tylu koni z tyle $$ to tylko w TDI :P a tak poważnie to się nie znam, choć ostatnio zacząłem grzebac jakieś tam fora z UK i się nie spotkałem z taką mocą, ale kij tam z mocą, miało być foto na ultra lekkich Oz !! :) Dajesz tomecki foto !!
Cassis - Sob 25 Wrz, 2010

Taki przyrost masy na naplecie! :rotfl: xD
martin.h - Sob 25 Wrz, 2010

GeKo napisał/a:
Start tego wykresu dziwnie wygląda zaczyna sie jakby z powietrza a nie z dołu, ale jaki to może mieć wpływ to nie wiem.

Bo on leci od 2k rpm :]

Jaco - Sob 25 Wrz, 2010

jarek-malopolska napisał/a:
Fuck ponad 30 km z dolotu i wydechu

a sprawdzał ktoś, czy głowica i wałki są nie ruszane ? Z tego co pamiętam 106 przyjechała z Włoch, może ktoś wcześniej bawił się silnikiem ?

jarek-malopolska - Sob 25 Wrz, 2010

Nie ma się co doszukiwać, wszystko dzięki ultra lekkim felgom xD
ade - Sob 25 Wrz, 2010

moc moca ale 178nm z 1,6 to naprawde juz konkretna wartosc ile ma badi czy saxorulez??

jedyna mozliwosc na taki wynik to bardzo mocno doprezony silnik, dobrze zrobiona glowica i porzadne strojenie:D po wykresie to walki raczej seria

saxorulez - Sob 25 Wrz, 2010

ja mam 181Nm przy dokładnie tej samej prędkości obrotowej

jak dla mnie na serii wałkach bez strojenia to raczej nie realne... to jest 30KM więcej od serii (bez dodania paliwa) plus 40Nm więcej

k-mart - Sob 25 Wrz, 2010

ade napisał/a:
jedyna mozliwosc na taki wynik to