Anonymous - Pią 23 Cze, 2006 im szersza opona tym bardizej fura sie muli ja w megance mialem 215 i ja przymulilo...
w avensisie tak samo mialem, ze jak rozmiar zalozylem 225 (a powinno byc 215 czy jakos tak) to go troszke przymulilo
teraz bede mial chyba 235...
wiec proponuje nie zakladac szerszej
i proponuje wziac opone RUN ON FLAT - wiadomo jaka jest jakos polskich drog... o pogieta felge/przebita badz przecieta opone nie trudno...a jeszcze taki profil...Anonymous - Pią 23 Cze, 2006 nie dziwne ze zmulilo Ci meganke... Przy wiekszych mocach chyba nie ma takiego wielkiego problemu...
Co do run flatow to teraz na takich jezdze (PIRELLI EUFORI@) i nie chce takich opon juz. Ok, fajnie bo raz mi spadlo cisnienie i dojechalem sobie do wulkanizatora ale waga tej opony to TO jest dopiero zabojstwo osiagow... w polaczeniu z seryjna felga jest dwadziescia kilka kilo!!! Teraz felga bedzie lzejsza i opona tez bedzie normalna.... A ze miniaki nie maja kola zapasowego to mam w taki kompresorek z pianka ktory da efekt runflata ze pianka wypelni opone i mozna do serwisu dojechac....
+ RF sa o wiele twardsze wiec przy profilach ponizej 45 to juz jest bol plecow... dzik - Pią 23 Cze, 2006
chayenne napisał/a:
im szersza opona tym bardizej fura sie muli ja w megance mialem 215 i ja przymulilo...
w avensisie tak samo mialem, ze jak rozmiar zalozylem 225 (a powinno byc 215 czy jakos tak) to go troszke przymulilo
teraz bede mial chyba 235...
wiec proponuje nie zakladac szerszej
i proponuje wziac opone RUN ON FLAT - wiadomo jaka jest jakos polskich drog... o pogieta felge/przebita badz przecieta opone nie trudno...a jeszcze taki profil...
Oj wg mnie kiepskie rady dajesz.
Jesli wyczules roznice miedzy 215 a 225 to gratuluje, bo przyrzady czyli hamownie nie potrafia tego wykazac najczesciej.
Opony RUN ON FLAT sa CIEZKIE!!! A to wlasnie moze pogorszyc osiagi, to sa masy wirujace ktore przynosza wiecej kg niz gdyby byly w bagazniku.
Jakosc drog nie ma wplywu na gwozdzie itp, a jesli trafi w dziure to zazwyczaj ta felge rozp** razem z taka opona i tak bedzie musial po zapas siegac.
W dodatku maja tak twarde boki ze przy niskim profilu bedziesz czul jak gruba jest farba na przejsciu dla pieszych.Anonymous - Pią 23 Cze, 2006 Mając w peugocie opony 175/60/14 a potem założyłem 185/60/14.
Tak owszem wiem że średnica była wieksza ale autko odczuwalnie straciło na wigorze.
Tylko ze w moim przypadku właśnie średnica ( profil opony) był za duzy i dlatego zamuliło.Anonymous - Sob 24 Cze, 2006
JIMEK napisał/a:
TO jest dopiero zabojstwo osiagow... w polaczeniu z seryjna felga jest dwadziescia kilka kilo!!!
dzik napisał/a:
Opony RUN ON FLAT sa CIEZKIE!!!
JIMEK napisał/a:
RF sa o wiele twardsze wiec przy profilach ponizej 45 to juz jest bol plecow...
dzik napisał/a:
W dodatku maja tak twarde boki ze przy niskim profilu bedziesz czul jak gruba jest farba na przejsciu dla pieszych.
Dokladnie tak...
Dziku czy 215 przez to ze sa bardziej popularne beda tez tansze od 205?dzik - Sob 24 Cze, 2006
JIMEK napisał/a:
Dokladnie tak...
Dziku czy 215 przez to ze sa bardziej popularne beda tez tansze od 205?
Jimek leniu, poklikaj sobie na opony.com albo gdzies i bedziesz znal odpowiedz
PS. Jesli chcesz toyo napisz do goscia:
salieri.orr@vp.pl
ma dobre ceny na toyo, montaz w cenie.
To sochaczew, ale przy 195/50 oplacalo sie jechac te 50km.Anonymous - Nie 25 Cze, 2006
thx, zobaczymy co wyjdzie w praniu
[ Dodano: Sro 28 Cze, 2006 ]
Lukasz - Saxorulez! Czy mozesz cos tu napisac...? cokolwiek.... posta....saxorulez - Śro 28 Cze, 2006 ten człowiek rozwiąze Twoje wszystkie problemy
Hubert Struś
501550587
powołaj się namnie Lukasz Borak
on stroi w opony wszystkie Cayenny i inne cuda nie widy w wawie. Od ręki dostępne chore rozmiary typu 22" oraz takie też felgi bling blin lub niemiecki deep rant jak parapet..
Pozdrawiam
ŁukaszAnonymous - Śro 28 Cze, 2006 no nie musiales sie az tak ladnie wystawiac... wystarczylo zebys napisal kukuryku a pochwala by Cie znalazla
DZIEKI BO KONTAKT JEST ZAJEBISTY
[ Dodano: Sro 28 Cze, 2006 ]
ps. czemu przy (za przeproszeniem) pochwale post (za przeproszeniem) pochwalonego nabiera koloru pochwalnego a nie jest to jakos wyrazniej zaznaczone?saxorulez - Czw 29 Cze, 2006 nie wiem dlaczego nabiera tekiego koloru.. a wolałbyś coś w odcieniu różu Anonymous - Czw 29 Cze, 2006 pewno... ty byku ty.... dzisiaj jakis koles do mnie podlecial na ulicy i do mnie krzyczy ze "ty pedale!!!"
saxorulez napisał/a:
i co zrobiles?
to co zawsze -pudrem po oczach i torebka po ryju...strick - Czw 29 Cze, 2006 dobre!saxorulez - Czw 29 Cze, 2006
JIMEK napisał/a:
pudrem po oczach i torebka po ryju...
wczoraj na HBO2 (taki kanał w TV) oglądałem film "Wyjątkowo Specjalni Agenci" (pewnie tytuł żle zapamiętałem) o murzynach policjantach przxebranych za jakieś białe aktorki - fabuła nie brzmi zbyt zachęcająco ale powiem wam że uśmiałem się gruubo...
występował tam murzyn ze Scary Movie - ten co jointa palił ze śmiercią Anonymous - Pią 30 Cze, 2006 A tak wracając do tematu ktore wybrać: Michelin czy Dunlopy ?
PS2 to killer w porownaniu z SP01... Bierz Michałki.