no taka, że przy rozwierconych otworach Twoje pochylenie koła zmienia się po wjeździe w pierwszą lepszą studzienkę...
hmm.. rallycrosowe sc na takim patencie latało wiec chyab musiało dawac rade. i z tego co pytałem mechaniorów to jest to tak skręcone ze nie ma chuia we wsi zęby się to ruszyło.leon - Pon 18 Paź, 2010 dla mnie KTR Carbon Fibre Exhaust Surround Trim w wersji błyszczącej - rozliczamy się jak wszystko przyjdzie ? czy teraz chcesz $ ?MoRToN - Pon 18 Paź, 2010
Janusz napisał/a:
MoRToN napisał/a:
nie masz fasolki z przodku przy mocownaiu zwrotnicy ?
seryjnie raczej nie ma
NO ale rudys ma chyba tego gwinta z k-teca ? Czy nie ?Yarko - Pon 18 Paź, 2010 Rudello ma GAZ'a, ja mam KTEC'a i jest regulacja pochylenia koła, ale w zestawie znajdują się specjalne śruby i podkładki do tego celu.Janusz - Pon 18 Paź, 2010
Cytat:
NO ale rudys ma chyba tego gwinta z k-teca ? Czy nie ?
gaza chyba maYarko - Pon 18 Paź, 2010
Janusz napisał/a:
Yarko napisał/a:
no taka, że przy rozwierconych otworach Twoje pochylenie koła zmienia się po wjeździe w pierwszą lepszą studzienkę...
hmm.. rallycrosowe sc na takim patencie latało wiec chyab musiało dawac rade. i z tego co pytałem mechaniorów to jest to tak skręcone ze nie ma chuia we wsi zęby się to ruszyło.
niestety mechaniory były w błędzieMoRToN - Pon 18 Paź, 2010 łii tam latam 3ci rok i nic nie drgneło. W poprzednim clio też było, ale tma położone na max więc nie miło już ruchu Janusz - Pon 18 Paź, 2010
Yarko napisał/a:
niestety mechaniory były w błędzie
skad ta pewnosc ??
Yarko niektóre samochody maja coś takiego oryginalnie zawsze istniej ryzyko ze się to rozsypie tak samo jak zbierznosc Rudello - Pon 18 Paź, 2010 Dla Leona -KTR Carbon Fibre Exhaust Surround Trim
DLa Mortona - 1stopniowe podkladki
Szczegoly prześlę na PW
Nie chce nic wiercić, psuć itp. W warszawie je sie tylko sushi i placi za gotowe rozwiazania Krotko mowiac zyje sie wygodnie i na bogato
MoRToN,
Cytat:
Wysłany: Dzisiaj 21:30
łii tam latam 3ci rok i nic nie drgneło. W poprzednim clio też było, ale tma położone na max więc nie miło już ruchu
Masz rozwiercone dziury i zmieniony kąt pochylenia kół?MoRToN - Pon 18 Paź, 2010 Fabrycznie mam fasolkje. 2,5 st położone. Tył fabrycznie jest 1,2 czy 1,5 w negatywie wiec teoretycznie po dołożeniu tej podkładki również powinno być w okolicach 2,5.rasta - Pon 18 Paź, 2010 Prawda jest taka, że po każdym Ułężu czyli konkretnym upalaniu geometrię musiałem od nowa ustawiać. Nawet Cambery skręcone na beton potrafiły się poprzestawiać.Anonymous - Pon 18 Paź, 2010 na wszystko jest patent-rozwierca sie dziury na fasolki,daje podkładki pod śruby,ustawia negatyw a pozniej lekko przyspawuje podkładki i nic nie ma prawa sie przesunąc
oczywiscie ten patent nie dotyczy warszawiakow ,oni niestety musza zapłacic grube kase za srubki(ktore tez moze zrobic pierwszy lepszy tokarz za kilka pln)fydi - Pon 18 Paź, 2010
rabarbar napisał/a:
ktore tez moze zrobic pierwszy lepszy tokarz za kilka pln)
Gdzie? Kto? Daje więcej niż kilka pln jak zrobi te śrubki. Mówię poważnierasta - Pon 18 Paź, 2010 Czytać nie umiesz, byle tokarz wasq - Wto 19 Paź, 2010 byle tokarz byle jakie
prawda jest taka
wole dac 130 zeta za np srubska Monroe do kata pochylenie kola
niz przy 100-120 wyjebac w plener bo sie srubki byle tokarza uejabaly przestawily obkrecily i sie nagle zmieni kat kola lub wogole amor sie poluzuje calkowicie