To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Czyszczenie przewodów paliwowych

Jaco - Czw 04 Lis, 2010

Ja mam w garażu przewody z rejlika też mogę zmierzyć, ale jak hoy nie chce mi się iść do garażu..

EDIT: byłem, zmierzyłem i jeśli chodzi o te z tworzywa to wewnętrzna średnica to 6 mm. W komorze są jeszcze jakieś gumowe ich średnica to 8 mm idą bezpośrednio do listwy.

Dziękuje
2 pomuki się należą :>

dodam jeszcze, że u mnie od strony pompy i listwy były gumowe przewody o średnicy chyba 8 mm a między nimi te z tworzywa 6mm

GeKo - Czw 04 Lis, 2010

Vlodku ja nie mogę zmierzyć bo do jutra do 13 nie mam dostępu do auta, a i tak pewnie zabiore się za niego o 18tej a sklepy wtedy pozamykane.
A ten przewód powrotny do pompy czy jakoś tak? jaką ma średnice bo z tego co pamietam jest cieńszy.
Jaco napisał/a:
dodam jeszcze, że u mnie od strony pompy i listwy były gumowe przewody o średnicy chyba 8 mm a między nimi te z tworzywa 6mm

Czyli co gdzieś jest zmiana średnicy po drodze?

GeKo - Czw 04 Lis, 2010

Narozdawałem tych pomuków :D Aaa jeszcze o Dziku zapomniałem bo to on wymyślił żeby dać nowe :)
Jaco - Czw 04 Lis, 2010

u mnie to w oryginale wyglądało +/- tak:

Uploaded with ImageShack.us

:D

GeKo - Czw 04 Lis, 2010

to są średnice wewn.?

Zioom powinienś pisać manuale i noty techniczne :D

Jaco - Czw 04 Lis, 2010

GeKo napisał/a:
to są średnice wewn.?

Tak

GeKo napisał/a:

Zioom powinienś pisać manuale i noty techniczne :D

wiem :]

jarek-malopolska - Czw 04 Lis, 2010

Za sam ten rysunek techniczny dał bym ze 3 pomuki ;D
qbica - Pią 05 Lis, 2010

rysunek gdzies zniknal :/
Jaco - Pią 05 Lis, 2010

Hm faktycznie.. Będzie trzeba jeszcze raz wrzucić :)
GeKo - Pią 05 Lis, 2010

przewodów nie wymieniłem, bo szczerze nie wiem którędy są poprowadzone. Nie ma ich ani we wnętrzu ani pod samochodem. Z baku odciągnięty syfilis o dziwo w baku nie było dużo, jakiś trochę opiłków, to sam filtr paliwa :D zaszlamowany ostro.
qbica - Pią 05 Lis, 2010

przewody ida pewnie w tunelu srodkowym od dolu pod oslonami termicznymi wydechu itp
KonradMK - Nie 07 Lis, 2010

najlepszy jest kret. wlewasz trochę ciepłej wody, potem kreta a po 15min znowu ciepłej wody. przewody czyste jak łza.