To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [T] Warszawa - miasto które kocham...

Bartli - Pią 12 Lis, 2010

Czy ja wiem czy Kraków i Gdańsk są takie ciekawe? Kraków to dla mnie tylko starówka, a reszta to paskudna socjalistyczna zabudowa. Gdańsk i ogólnie 3miasto już trochę lepiej, bo miasta są ładnie położone i ogólnie samo ich rozplanowanie jest niezłe.

A czy Warszawa jest taka paskudna? Wiele się zmienia na plus, choć oczywiście nie wszystko tak mi się podoba(chociażby wyburzanie co chwila jakiś fajnych obiektów które można by wyremontować, a na ich miejsce stawiane są paskudne bloki mieszkalne). Oczywiście wszyscy też będą narzekać na ulice i korki, jednak uważam ze tutaj nie ma się czego wstydzić, ponieważ główne wylotówki z Warszawy to jednak ulice dwu pasmowe(o wjeździe do Krakowa ze strony Warszawy nie będę wspominał...)

saxorulez - Pią 12 Lis, 2010

strasznie wypieszczone te wasze fotki :)

ja nie mieszkam w Wawie, nie głosuję na prezydenta (prezydentową) ale z racji na bliskość Warszawy do mojego miasta lubię czasem wpaść do Wawy bo znajduję tam rozrywkę. I zgadzam sie wiele rzeczy jest żle zorganizowanych - ale uważam że jest też dużo fajnych rzeczy nie tylko o aspekcie historycznym, niestety (a moze i dobrze dla tych miejsc) często są one niszowe. Może wynika to z tego ze mało mieszkańców interesuje się Warszawą i nie ma poczucia przywiązania lokalnego. A może zarządcy miasta nie potrafią wypromować tego co jest dobre... chociaż poprawia sie wiele rzeczy i ja nie narzekam.

Lubię koncerty Chopinowskie w łazienkach, przyjdz tam Michał i poczuj ducha Wawy, zapraszam do jednego z małych teatrów (np. Kamienica), na imprezę w środku nocy na Powiśle a potem na spacer w poszukiwaniu kapliczek na Warszawskich podwórkach - jest co robić. Dla Ciebie jest też Fotoplastykon... W sumie patrząc na ilość zieleni w miastach nie mamy na co narzekać, ok architektonicznie jesteśmy kupą ale to już nie nasza wina, i myślę że z czasem pójdziemy w dobrym kierunku.

Vlodarsky - Pią 12 Lis, 2010

łazienki

Ogród Saski

Budowle są pomieszane jak mówił Michał, ale ja osobiście spaceruje w miejscach typu Łazienki a nie Złote Tarasy więc tego tak nie zauważam.

PiTT - Pią 12 Lis, 2010

Nowy Świat + Krakowskie Przedmieście, szczególnie w okresie przedświątecznym
bardzo ładnie to wygląda

do tego Hotel Bristol

Okęcie

Łazienki

Bonczek - Pią 12 Lis, 2010

Jak dla mnie Warszawa jest w czołówce porównując do Krakowa, Wrocławia czy Poznania, gdzie bywam co prawda tylko kilka razy w roku.
Michał - Pią 12 Lis, 2010

nie macie wrażenia że pokazujecie najbardziej oklepane miejsca w wawie ?
łazienki, stare miasto ...

Łukasz pokazał coś ciekawego, innego

Bart - Pią 12 Lis, 2010

Michał napisał/a:

mądrze prawisz, młodzieńcze

zefir - Pią 12 Lis, 2010

ja tez bedac w wawie kilka razu w roku, uwazam ze zmieniaja sie rzeczy na plus:)!!!

fajnie sie chodzi po starowce, mega zajebiste muzeum powstania warszawskiego, lazienki etc

KonradMK - Pią 12 Lis, 2010

Michał napisał/a:

Plata, Cyna, Opera?

PiTT - Pią 12 Lis, 2010

Michał napisał/a:

to są najpopularniejsze miejsca na mapie warszawy
jeszcze Wilanów można zobaczyć
natomiast jak ktoś chce zarwać w baniak to polecam Szmulki wieczorową porą

wrzucamy to co mamy, krytykować każdy może :>

Bartli - Pią 12 Lis, 2010

No to coś nie oklepanego

saxorulez - Pią 12 Lis, 2010

Zgadzam sie z Michałem wrzucane tutaj tego co znamy i inni znają nie pokazuje zbytnio Wawy od tej ciekawszej mniej znanej strony

Cytat:

wrzucamy to co mamy, krytykować każdy może

ej ej :)
chwila chwila. Zdjęcia mi sie podobają , naprawde, nie krytykuje . Chodzi mi bardziej o poznanie ciekawych miejsc.

PiTT - Pią 12 Lis, 2010

Michał napisał/a:
Cytat:

wrzucamy to co mamy, krytykować każdy może

ej ej :)
chwila chwila. Zdjęcia mi sie podobają , naprawde, nie krytykuje . Chodzi mi bardziej o poznanie ciekawych miejsc.

japa! :D
ja innych nie znam, wkoorwia mnie to że nie ogarniam fajnych miejscówek i jak ktoś przyjeżdża to nie wiem co mu pokazać

Cytat:
ja innych nie znam, wkoorwia mnie to że nie ogarniam fajnych miejscówek i jak ktoś przyjeżdża to nie wiem co mu pokazać

+1 ziom, mam to samo :D
dlatego fajnie oglądnąć ciekawostki !