Przem_106, jest calkiem sporo samochodow ktore w serii sa szersze z tylu niz z przodu i mowie to o FWD: VW polo czy chociazby moj ex Colt gti i o ile o polo wiem nie za wiele jezeli chodzi o dynamiczna jazde po zakretach to colt dawal rade jak malo ktore fwd. a tak nawiasem mowiac to saxo w serii jest 8cm szersze z przodu wiec przy takim konfigu jak mial misiek i tak bylo szerzej z przodu
Oczywiscie wiem, ze saxo/106 ma szerszy przod niz tył i po cos to producent wymyslił. Napewno to nie jest 8cm tylko sporo mniej. Ale nie wazne.
Z mojego doswiadczenia wiem, ze samo poszerzanie tyłu w tym aucie napewno nie poprawia prowadzenia tego auta, ale jak to się mowi - kazdy ma swoje zdanie ictus - Czw 25 Lis, 2010 przod 1381mm
tyl 1301mm
Przem_106 - Czw 25 Lis, 2010
ictus napisał/a:
przod 1381mm
tyl 1301mm
Nie wiem z jakiej wersji dane podałes, ale 106 s16 ma
1407mm przod
1356mm tył
ictus - Czw 25 Lis, 2010 a to nie przypadkiem max homologowany??? Bad-i - Czw 25 Lis, 2010 Przem ty lepiej zapitalasz to słucham Ciebie
Ale tak jak juz wczesniej wspominałem mi sie wydaje ze u mnie w pugu tył jest za w±skojarek-malopolska - Czw 25 Lis, 2010 te w rallyshopie to troche drogo, 4 felgi kosztowały mnie 300zł wiec nie bede dawał 400zł za dystanse, poza tym przy feldze z ET25 potrzeba mi 10mm dystansu..mniejsza o to, nie ma tragedii z wygladem, nic nie obciera, wiec na razie tak bedzie smigane