Yarko - Czw 09 Gru, 2010 koszty odniosłem do ceny zakupu seryjnego auta, niestety, akurat przeniesienie napędu w clio to ogromny wydatek, żeby to miało "ręce i nogi" to startujemy z pułapu ~15k, sądzę że samo przełożenie i szpera do seryjnej skrzyni to wydatek minimum ~10kMarek23 - Czw 09 Gru, 2010
Cytat:
Jacek napisał/a:
w przypadku rajdówki Marasa wszedł bym w krótką skrzynię i dobry slick 205 minimum i tyle jeśli mówimy o wyborze co lepiej zastosować ze względu na brak funduszy.
Jezeli glownym powodem jest brak funduszy to mam lepsze rozwiazanie. Na nastepnym rajdem za koszt krotkiego przelozenia Maras stawia dziwexy a nastepnego dnia atakujemy kolejny PKS
Chyba Jaca ma rację. Generalnie nie mam kasy na kłówke, a poza tym mo ona dla mnie jedna wadę, v-max to około 160 km/h. Za mało. Na dolnośląskim podczas zapoznania widziałem miejsca gdzie takim clio dałby pójść więcej.
Chyba ogarnę te przełożenie w takim razie. A resztę kasy zainwestuję w trening.Yarko - Czw 09 Gru, 2010
Marek23 napisał/a:
Generalnie nie mam kasy na kłówke, a poza tym mo ona dla mnie jedna wadę, v-max to około 160 km/h. Za mało. Na dolnośląskim podczas zapoznania widziałem miejsca gdzie takim clio dałby pójść więcej.
do kłówki możesz zamówić sobie kilka różnych przełożeń, więc nie jest to problem Marek23 - Czw 09 Gru, 2010
Yarko napisał/a:
do kłówki możesz zamówić sobie kilka różnych przełożeń, więc nie jest to problem
Musze przejrzeć homologację jak to jest. Kłowka jest piękna, bo nie muszę wciskać sprzęgła przy redukcjach, a w warunkach sliskich i nierównych to mega handi cap. Ale nie mam kasy na to. Moze za rok jak już ogarne dojazdówki na zapoznaniach...GeKo - Czw 09 Gru, 2010 Owszem szpera, to piękna sprawa jak nas stawia gdzieś bokiem, czy przy odjazdach z nawrotów. Tak samo na śliskich cięciach auto się cały czas napędza a nie zwalnia. Jednak jak uda Ci się tak dobrać przełożenia w clio żeby być cały czas w zakresie 5800-7500 to będziesz cały czas w okolicach 180KM.CHRZANEK - Czw 09 Gru, 2010 A ja nie wiem.
Nigdy nie prowadziłem Clio Sporta.Marek23 - Czw 09 Gru, 2010
GeKo napisał/a:
5800-7500 end_of_the_skype_highlighting to będziesz cały czas w okolicach 180KM.
No,to by było coś... Chciałbym miec takiego doradcę technicznego,który by decyzje podejmował za mnie, załatwiał wszystko gdzie kupić,jak kupić,itd. tak naprawdę to chce zapie.rdalać i tylko to mnie interesuje. Idę jutro zamówic nową homolgację i sobie bedę czytał ku.rwa mać Kuner - Czw 09 Gru, 2010 Którego z tego byś nie wybrał to i tak dokupisz prędzej czy później to drugie
Jako pierwsze wybrał bym krótkie bo wg mnie clio ma piekielnie długie biegi.
Pzdrk-mart - Czw 09 Gru, 2010 Zapytam inaczej:
co zrobili by Szeja z Kaplanem?Przem_106 - Czw 09 Gru, 2010 Kapłan latał 106 - rallye bez szpery, ale za to z 13x64, a więc z krotkim głownymk-mart - Czw 09 Gru, 2010 prosze zamknac temat.
dziekuje.Przem_106 - Czw 09 Gru, 2010 .......ale Szeja do rajdowki bez szpery nie wsiadaGeKo - Czw 09 Gru, 2010 Marek23, Na szczęście jest tu taki frajer które sie podzieli przemyśleniami względem CLIO. sprawdz w homo co jeszcze można zrobić z poszczególnymi biegami w Agr. bo może warto niektóre dodatkowo skrócić. 1 jest OK przy przeniesionej odcince. Niestety 2 ciut za długa a 3 to już dramat.k-mart - Czw 09 Gru, 2010 nie ma up.ierdalnia sie!k-mart - Czw 09 Gru, 2010 jak to czytam, to nie wiem co sie dzieje kurde