To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Karny kootas za hoojowe parkowanie

dzik - Wto 25 Sty, 2011

M napisał/a:

Sam bym coś takiego robił ale od tego są służby odpowiednie a że jest u nas jak jest to co zrobić.

Mozesz poinformowac sluzby o popelnieniu przez kogos wykroczeniu a oni maja obowiazek to sprawdzic.

Walle - Wto 25 Sty, 2011

taaaa, pewnie. Dzisiaj rankiem, kiedy wybierałem się do pracy - na przystanku pod moim domem centralnie - tak, że nie można było przejść zaparkował jakis dziad. Wkurfiłem się, ale patrzę - toczą się wolno psy tuż obok. To sie ucieszyłem (!) i wskazuję ręką samochód, któy tak chamsko zaparkował. A oni co? Popatrzyli spokojnie na mnie przez szybę i.... potoczyli się dalej....
PiTT - Wto 25 Sty, 2011

nie wiem czy to brak kultury czy rozumu
często widzę samochody zaparkowane na chodniku centralnie na przejściu albo ścieżce rowerowej
czasami uniemożliwiając przejście np. kobietom z wózkiem
ale takiego buca to wali bo przecież nie będzie szedł kilku metrów do sklepu, on musi podjechać pod samo wejście
mam swoją teorię na takich kierowców, przyzwyczaili się że pod swoją oborę podjeżdżali najbliżej jak się da, tak żeby butów w gównie nie upaskudzić, zmieniło się miejsce pobytu, ale przyzwyczajenia pozostały ;D
bardzo kiepsko że nasze służby mają to centralnie w dupie, wolą dać mandat jak ktoś się spóźni z biletem o 2 min.
słyszałem że w Czechach jest całkiem sprytnie rozwiązany problem ze złym parkowaniem
mieszkańcy "podpierdzielają" takiego kierowce i mają z tego profity od firm wywozowych
a autko wędruje na parking strzeżony i wygodnicki ma nieco więcej problemów.

Vlodarsky - Wto 25 Sty, 2011

karny kootas dla dziada !!!
i bonus - karny kootas dla psów !!!

bizon - Wto 25 Sty, 2011

PiTT napisał/a:
słyszałem że w Czechach jest całkiem sprytnie rozwiązany problem ze złym parkowaniem
mieszkańcy "podpierdzielają" takiego kierowce i mają z tego profity od firm wywozowych

ale to chyba nie firma wywozowa decyduje, kto zle zaparkowal? ;D

Bart - Wto 25 Sty, 2011

już widzę jak w naszym kraju zorganizowane grupy meneli przepychają prawidłowo zaparkowane samochody w miejsca niedozwolone, żeby tylko zgarnąć "prowizję" :rotfl:
bizon - Wto 25 Sty, 2011

Bart napisał/a:
już widzę jak w naszym kraju zorganizowane grupy meneli przepychają prawidłowo zaparkowane samochody w miejsca niedozwolone, żeby tylko zgarnąć "prowizję"

to sie nazywa pomysl na biznes, jeszcze by dofinansowanie z UE dostali :rotfl:

PiTT - Wto 25 Sty, 2011

bizon napisał/a:
PiTT napisał/a:

ale to chyba nie firma wywozowa decyduje, kto zle zaparkowal? ;D

nie wiem jak to jest prawnie rozegrane, ale chyba to jest tak że te firmy prywatne współpracują ze strażą miejską, więc im najbardziej zależy na utrzymaniu porządku :)
podobno w mieście nie ma problemów z choojowym parkowaniem, wystarczy że raz kogoś odholują i się nauczy na przyszłość

PiTT - Wto 25 Sty, 2011

niestety nic u nas dobrocią nie osiągniesz
jak nie postawisz progów zwalniających na drogach osiedlowych to każdy będzie grzał ile się da
jak nie założysz blokady albo odholujesz to będą parkować na chodnikach
przypomina mi to zachowanie na ruskich drogach i ich problem z "uprzywilejowanymi" rodakami
włączone bomby i nic ich nie obchodzi xD

ps. z tego co pamiętam to nigdy, ale to nigdy nie zaparkowałem na miejscu dla inwalidy czy też na miejscach utrudniających poruszanie się innym
najzwyczajniej obawiałem się też, że ktoś złośliwy może mi przejechać gwoździem po masce
widocznie ludzie tak parkujący nie mają takich obaw :D

Walle - Wto 25 Sty, 2011

miałem dziś taką chęć z tym gwoździem, ale zamieniłbym go na klucze - ale nie uległem pokusie.... Naklejka da upust mojemu wqurwowi na takich typów.....
Anonymous - Wto 25 Sty, 2011

Rozdawanie cwaniakom Penalty Dicków powinno być legalne! Krew mnie zalewa na przykład w GM albo w centrum jak jakiś, nie bójmy się tego stwierdzenia, nicpoń parkuje na środku, przejściu, wejściu, podejściu, chodniku czy wyjściu... naklejeczka i po sprawie :D

P.S.: Jak ktoś chce takie naklejki na folli plombowej to mogę zrobić... wtedy jest super zajęcie dla hultaja parkingowego ze zrywaniem :devil: lepiej niż winiety :devil:

dzik - Wto 25 Sty, 2011

Na naklejanie naklejek i ryzyko dostania zasluzonej latary chetni sa, ale zeby wyslac zdjecie takiego cfaniaka do drogowki chetnych brak. Oni chetnie podejmuja takie tematy.
Janusz - Wto 25 Sty, 2011

dzik napisał/a:
zeby wyslac zdjecie takiego cfaniaka do drogowki chetnych brak. Oni chetnie podejmuja takie tematy.

Walle napisał/a:
Dzisiaj rankiem, kiedy wybierałem się do pracy - na przystanku pod moim domem centralnie - tak, że nie można było przejść zaparkował jakis dziad. Wkurfiłem się, ale patrzę - toczą się wolno psy tuż obok. To sie ucieszyłem (!) i wskazuję ręką samochód, któy tak chamsko zaparkował. A oni co? Popatrzyli spokojnie na mnie przez szybę i.... potoczyli się dalej....

PiTT - Wto 25 Sty, 2011

http://www.swietekrowy.pl/
ciekawe czy się tym zainteresowali

PiTT - Wto 25 Sty, 2011

hahahaha

a to norma, grunt że lansiarskie blachy