To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Muzyka oryginalna czy piracka ?

k-mart - Wto 22 Lut, 2011

Co z polosia?
martin.h - Wto 22 Lut, 2011

k-mart napisał/a:
Co z polosia?

Wolę CD :]

k-mart - Wto 22 Lut, 2011

Za to tez Cie dorwa Martin.
Anonymous - Wto 22 Lut, 2011

ja słucham z kaset ,mam kilka tysięcy
Jacek - Śro 23 Lut, 2011

co to za temat :/ to brzmi tak samo jak:
Czy prąd podłączyć legalnie czy ciągnąć z klatki schodowej?
ktoś to wszystko wymyśla, gra, produkuje a jakiś cep przed kompem za darmo przegrywa to na płyty do sportowego samochodu :wall:

Marcinie patrz w lusterka ZAIKS czyha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jacek - Śro 23 Lut, 2011

p.s ten "cep" to nie do Ciebie ;) tylko tak ogólnie, żebyś mi się tu nie obraził
qbus - Śro 23 Lut, 2011

Cytat:

porada dla mi? hmmm.

Yarko - Śro 23 Lut, 2011

zgadzam się z Jackiem, sądzę, że jak nasze zarobki zrównają się z zachodnimi to piractwo będzie powoli upadało, większość ludzi wstydzi się tego, że używa nielegalnie muzyki czy oprogramowania ( przynajmniej ja to zauważyłem ) ale na razie jest jak jest, gra na kompa czy PS'a kosztuje 200-300 pln ( w DE 40EUR ) a średnia krajowa to raptem 3500 brutto ( ostro podbijana przez aglomeracje ), to samo jest z ubraniami, byle szmata TH czy RL kosztuje 300-500 PLN, a w USA 30$
CHRZANEK - Śro 23 Lut, 2011

Yarko - nikt nie broni przeprowadzić się do DE lub USA :) :) :)
Yarko - Śro 23 Lut, 2011

CHRZANEK napisał/a:
Yarko - nikt nie broni przeprowadzić się do DE lub USA :) :) :)

tak, z punktu widzenia pojedynczej jednostki może wydawać się to dobrym rozwiązaniem, ale emigracja zarobkowa to duży cios dla gospodarki, trzeba zdać sobie sprawę z tego, że jeszcze trochę to potrwa, obstawiam że za 20 lat różnice w sile nabywczej obywateli zachodniej i wschodniej europy będą już na znacznie bardziej akceptowalnym poziomie

Anonymous - Śro 23 Lut, 2011

Yarko napisał/a:
obstawiam że za 20 lat różnice w sile nabywczej obywateli zachodniej i wschodniej europy będą już na znacznie bardziej akceptowalnym poziomie

20 lat temu słyszałem to samo.....

Yarko - Śro 23 Lut, 2011

rabarbar napisał/a:
Yarko napisał/a:
obstawiam że za 20 lat różnice w sile nabywczej obywateli zachodniej i wschodniej europy będą już na znacznie bardziej akceptowalnym poziomie

20 lat temu słyszałem to samo.....

20 lat temu nie było podstaw, żeby tak twierdzić, gospodarka wolnorynkowa dopiero raczkowała, transformacja gospodarcza to bardzo złożony, kilkuetapowy proces ekonomiczny i społeczny, dopracowanie samych ram prawnych, systemu podatkowego itd itd. zajmuje bardzo dużo czasu, do tego dochodzi odpowiednia znajomość funkcjonowania systemu przez przedsiębiorców ( nie mylić z oszustami i cwaniakami ) i swoboda poruszania się z tym systemie i wiele wiele innych kwestii

ponadto, trzeba pamiętać o tym w jakim stanie znajdowała się gospodarka w 89 roku, hiperinflacja, ogromne zadłużenie, kompletne dno

saxorulez - Śro 23 Lut, 2011

Jacek napisał/a:
co to za temat :/ to brzmi tak samo jak:
ktoś to wszystko wymyśla, gra, produkuje a jakiś cep przed kompem za darmo przegrywa to na płyty do sportowego samochodu :wall:

Agrii, toż to żałosne jest ze ludzie przyznają się że kradną

martin.h - Śro 23 Lut, 2011

Jacek, saxorulez, Yarko, macie tylko oryginalne płyty? Ja słucham dużo muzyki, oryginalnych płyt mam ok. 70-80 więc nie jest to dużo, większość płyt pościąganych które mam na dysku zamienię w niedalekiej przyszłości na oryginały.
Pozatym mam też dużo płyt, których nie sposób dostać na rynku bo albo są to białe kruki, albo EP'ki wydane w liczbie kilkuset-kilku tysięcy egzemplarzy.

Jacek - Śro 23 Lut, 2011

tak martin.h ja mam wszystkie płyty oryginalne z rachunkami!
chcę słuchać muzyki z płyty to idę i ją kupuję do sklepu..ja jebie to takie trudne do zrozumienia..

p.s jesteś debilem! (piszę to z pełną odpowiedzialnością społeczną )

:wall: