To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - a Ty jakie masz ET?

rasta - Czw 03 Mar, 2011

Nie we Fieście. ta felga na bank jest szersza niż 7 cali. W Focusie przy ET 40 już się trze :D
Qukie - Czw 03 Mar, 2011

Zaczerpnięte z forum ST:

Obviously the pcd has to stay the same, if sticking with 17" rims you can either go with more 7" ones with about a 42 offset which will bring the rims out 10mm from the standard ones ... remember you dont have that much space available on the front before the wheels will stick out too far ... only about 10mm, on the rear of course you have heaps of room, stick with 205/40R17 tyres as well ... 215/40R17 will not only stick out too far but wont fit the 7" rim properly (if at all!).

With a 17x7.5 rim you will need to bring the offset back to something like 45 and install 215/40R17 tyres ... this will bring the wheels further out by about 12mm from standard.

Najlepiej pożycz od kogoś felgi o podobnym rozmiarze i sprawdź jak pasują i czy nie trą

a tutaj jest dobra stronka do porównań i kalkulacji:

http://www.rimsntires.com/specs.jsp

rasta - Czw 03 Mar, 2011

Podsumowując będzie tarło tak jak mówiłem :D
pP - Czw 03 Mar, 2011

nie pasują mi te pempki do fiesty..
ps. bedzie tarło :D

rasta - Czw 03 Mar, 2011

No chyba że profil 205/40 ale na takim to dojedziesz do pierwszej dziury w drodze i poskładasz felgę w chińskie osiem :rotfl:
PiTT - Czw 03 Mar, 2011

rasta napisał/a:
No chyba że profil 205/40 ale na takim to dojedziesz do pierwszej dziury w drodze i poskładasz felgę w chińskie osiem :rotfl:

profil 40 to żaden profil :)
wyzwanie zaczyna się poniżej 35 ;D

rasta - Czw 03 Mar, 2011

Ale nie na oponie 205 :rotfl:

Wiesz w 225 też mam profil 40 i nie zwalniam przed torami ale uwierz mi, że 205/40 to inna bajka ;D

Cartoon - Czw 03 Mar, 2011

Fiesta ST w standardzie ma felgi 17x7 i opony 205/40 ;)
Te z załączonych zdjęć też mają 17x7.

Ori felgi i tak muszę oddać do prostowania i lakierowania....a tamte mogę mieć w dobrych pieniądzach- dlatego zastanawiałem się nad ich kupnem ;)

edit:
Trzeba brać jeszcze pod uwagę, że moja fiesta siedzi niżej niż seria... więc będzie tarło ;/

rasta - Czw 03 Mar, 2011

Ale zaraz będzie prostował :D
Qukie - Pią 04 Mar, 2011

Cartoon nastaw szalone negatywy typu -5' i będzie dobrze ;)
rasta - Pią 04 Mar, 2011

Do ustawiania takiego negatywu polecam krawężniki na Karowej :lol2: