Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [K/P] Amortyzatory/górne mocowania tył Clio Sport
WuRC - Pią 11 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
ktoś musi przecierać szlaki.
Przecieraj, przecieraj Anonymous - Pią 11 Mar, 2011 W Poznaniu tez jest jeden koles ktory robi takie rzeczy z amorami,swego czasu sporo ludzi korzystało z jego usług,podobno najlepiej sprawdzało się to w "wersji torowej"-po prostu "zalewał betonem" i było git,gorzej jak ten amor musiał jeszcze nierówności wybierać.
Janek co jest nie tak z Twoimi sprężynami??fydi - Sob 12 Mar, 2011 O Janusz, też sobie utwardzałem kiedyś amortyzatory w fordzie. Wszystko było fajnie, ale po kilku miesiącach zaczęły sikać olejem To raczej taka wersja low budget z tym utwardzaniem. Kiedyś to było bardzo popularne, w jednym z pierwszych WRC pisali o takich trikach. A ta sprężyna co kupiłeś to krótsza od serii?Janusz - Sob 12 Mar, 2011
fydi napisał/a:
O Janusz, też sobie utwardzałem kiedyś amortyzatory w fordzie. Wszystko było fajnie, ale po kilku miesiącach zaczęły sikać olejem To raczej taka wersja low budget z tym utwardzaniem.
dokładnie, low budget u Guzika robiłeś na bora Komorowskiego
rabarbar napisał/a:
Janek co jest nie tak z Twoimi sprężynami??
??
mam jakieś tjuningowe cuda na kiju , generalnie niby twarde w chuuuuuuk... ale jak żłoze samochód w szybki zakręt, to zaczyna robić kangurka i tutaj to nie kwestia amorów, bo robił tak nawet na nowych
fydi napisał/a:
A ta sprężyna co kupiłeś to krótsza od serii?
to jest z wersji cup czyli takiej jak miał GeKo, niby krótsza ale nieznacznie, podobno fura siada 0.5 cm... natomiast ponoć jest twardsza
co do gwary dopytam dzisiaj, bo szczerze przyznam ze zapomniałem Anonymous - Nie 13 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
to jest z wersji cup czyli takiej jak miał GeKo, niby krótsza ale nieznacznie, podobno fura siada 0.5 cm... natomiast ponoć jest twardsza
co do gwary dopytam dzisiaj, bo szczerze przyznam ze zapomniałem
Gdzie i za ile?GeKo - Nie 13 Mar, 2011 Yarko, Zmieniałem orginalne tylne amorki u siebie na używki od Wasq ze sporta Ph1 nie zauważyłem żadnych różnic. Chyba nawet przekładałem mocowania amorków ze swojego do amorków od Wasq i wszystko pasowało.
edit: nie przeczytałem całego tematu, a widzę ze problem już rozwiązany Janusz - Nie 13 Mar, 2011
agentczor napisał/a:
Gdzie i za ile?
Guzik, bora Komorowskiego... przód 200 zł sztuka tył 250 zł sztuka, bo mi niestety trzeba wyminić trzepien, a tylne amory będą przerabiane z jedno rurowych na dwururowe (jednorurowe teoretycznie sa lepsze)
w sumie to do tyłu nowe KYB mogłem kupic za 150zł/sztuka... ale jak juz zacząłem to robić to wolałem mieć wszystkie takie same a nie twardszy przód a miekszy tył... nie wiem zobaczymy... najwyżej będę zły, ale co jak co gosc amory ogarnia.. bo żyje tylko z tego na warsztacie pełno gwintów itp a gwary jest rok...leon - Nie 13 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
trzepień
błagam powiedz że to literówka
a w temacie .. będziesz utwardzał i przód i tył ?Bart - Nie 13 Mar, 2011 trzepień anjas - Nie 13 Mar, 2011
trzepieńJanusz - Nie 13 Mar, 2011
leon napisał/a:
Janusz napisał/a:
trzepień
błagam powiedz że to literówka
a w temacie .. będziesz utwardzał i przód i tył ?
tak ziom, literówka jestem debilem i do tego nadpobudliwcem wiec lierówki itp to u mnie norma...
co do pytania to napisałem wyzej ze tak... bo chce mieć tak samo twardo z przodu i z tyłu... ale w clio jest tak, ze przednie amory sa dwururowe a tylne jednorurowe... niestety gość nie ejst wstanie zregenerować amorów jednorurowych, wiec będzie je przerabiał na dwururowe, dlatego będzie to kosztowało drożej o 50 zł na sztuce niż normalnie. Generalnie cały ten zabieg wyjdzie drożnej o jakieś 200 zł niż gdybym sobie kupił nowe amory... ale mam nadzieje ze będzie lepiej...fydi - Nie 13 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
tak ziom, literówka jestem debilem i do tego nadpobudliwcem wiec lierówki itp to u mnie norma...
Janusz relax, nie trzep się z nerwów. Janusz - Nie 13 Mar, 2011
fydi napisał/a:
Janusz relax, nie trzep się z nerwów.
luz nie trzepie się ale zdaje sobie sprawę ze nie potrafię pisać, to zdaje się nazywa wtórny analfabetyzm fydi - Nie 13 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
fydi napisał/a:
Janusz relax, nie trzep się z nerwów.
luz nie trzepie się ale zdaje sobie sprawę ze nie potrafię pisać, to zdaje się nazywa wtórny analfabetyzm
Ja też popełniam głupie błędy ortograficzne Dlatego apeluje do Was przestańcie się trzepiać Janusza ! Janusz - Nie 13 Mar, 2011
fydi napisał/a:
Ja też popełniam głupie błędy ortograficzne Dlatego apeluje do Was przestańcie się trzepiać Janusza !