Yarko - Wto 22 Mar, 2011 imho słaba opcja, w klasie do 1600 nie wystartujesz, a w 2.0 konkurencja ma nawet po 250-270KM, no chyba że masz to gdzieś bo nie zamierzasz startować w zawodachbizon - Wto 22 Mar, 2011 dlatego k20 kamil - Wto 22 Mar, 2011 k20 w 106 ? sacrum profanum Anonymous - Wto 22 Mar, 2011 W SAXO już było.Bad-i - Wto 22 Mar, 2011 Kamil, mysle ze za 10.000 K pln mozesz zrobic w swoim samochodzie jakies 180-190 KM. Tyle ze to juz bedzie bardziej na tor niz na miasto - ale zapyerdalac bedzie.kamil - Wto 22 Mar, 2011 na razie jak widać sztukuje teraz wydech, potem kolektor, wałki i w końcu środek Janusz - Wto 22 Mar, 2011
kamil napisał/a:
na razie jak widać sztukuje teraz wydech, potem kolektor, wałki i w końcu środek
jeśli chodzi o fun z jazdy, to więcej niż wydech i kolektor da Ci kubeł i kiera bizon - Wto 22 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
jeśli chodzi o fun z jazdy, to więcej niż wydech i kolektor da Ci kubeł i kiera
+1M - Wto 22 Mar, 2011 zrób z niego wydmuszkę, to jak swap na 2.0, gwint i slicki razem wzięte. Do tego za darmo.Bad-i - Wto 22 Mar, 2011
kamil napisał/a:
na razie jak widać sztukuje potem kolektor, wałki
kolektor mam - MG
walki mam - Catcams kamil - Wto 22 Mar, 2011 i podyskutujemy o tym jak zrewidujesz ceny Anonymous - Wto 22 Mar, 2011 Kamil największym problemem jest to od czego podpasują tłoki , korby i wał , być może wystarczy zmienić same tłoki , ale to juz trzeb liczyć . Blok to zdaje mi sie najmniejszy problem , ponieważ jedziesz to jakiegoś renomowanego zakładu szlifierskiego , gdy masz już średnice tłoka i oni Ci robia rozwiert na odpowiednią średnicę , nie wiem jak z uszczelką pod głowice i samą głowicą . na Mitsuaniakch jest projekt starego lancera , który jest własnie rozwiercony na 2,0 . I podobno jeździ . Tu masz link choć bez rejestracji i tak nic nie zobaczysz http://forum.mitsumaniaki...t=59717&start=0kamil - Wto 22 Mar, 2011 to już mój mistrz z ASO musiałby się wypowiedzieć co możemy zrobić i czy warto Mucha - Wto 22 Mar, 2011 jak juz brakuje mocy w 1,6 to cza kupic V6 jak dla mnie spoko wyjscie a kasa podobna...Anonymous - Wto 22 Mar, 2011
rosomak1983 napisał/a:
matunio20, w glowicy były powiekszane dremlem kanały wraz z powiekszaniem wlotów w kolektorze dolotowym oraz dopasowaniem jednego do drugiego (znany zabieg tuningowy)
Co do tłoków to zostalo to zrobione nastepujaco; rozwiert na 2.0, tłoki z eclipse , korby z 4g67 czyli musisz znalesc konkretny zakład który Ci wprasuje te tloki na ciepło. Generalnie do rozwiertu musisz znalesc bdb zakład, w Rzeszowie moge polecic zakład pana Kowala maja precyzyjne urzadenia i własnie tam byl rozwiercany silnik Diabla, oraz zostały wprasowane tloki.
Mi mechnior w innym aucie wprasowywal tłoki u jakiegos zwykłego szlifiarza czy cos i efekt ze tlok stanał na tulejce wiec pamietaj jak cos tylko bdb zakład jesli chcesz rozwiercac i zakładac tłoki na korby.
matunio20 napisał/a:
ha, i czy tłoki w 2.0 mają taki sam skok jak te w 1.8 i różnią się tylko średnicą, czy mają tez inny skok?
nie wiem na 100% ale wynika ze tutaj tloki róznia sie jedynie srednica z tymi z 4g63
pozdro
rosomak1983 napisał/a:
Rozwiert 4 cylindrów jakies 200zł
a szlif kanałów wlotowych głowicy to raczej grubsza sprawa, dwa trzy dni roboty...
Mój kolega robił to sam bo za drogo taka robote komus zlecać. generalnie albo samemu albo po koleżeńsku zeby ktos Ci zrobił bo ceny w normalnym zakładzie pewnie od 500zł tak podejrzewam.