To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Tania kierownica z allegro + naba

wasq - Pon 18 Kwi, 2011

pcs napisał/a:

. Alternatywa jak nietywowa naba to mozna zamowic w jakies dobrej polskie firmie na wymiar albo regulowana (mi robilo proracing).

potwierdzam kumpel w VOLVO ma duzo bajerkow od tego goscia i naprwde robia meega wrazenie pod wzgledem wykonania estetyki i jakosci

Kamill - Wto 19 Kwi, 2011

Dzieki za odpowiedzi, naby do e36 sa ogólnodostępne wiec będę szukał markowej nowej albo używanej, muszę sie przymierzyć dokładnie bo dopiero co wstawiłem kubeł, kolumnę mam nie regulowaną wiec muszę sprawdzić czy nie będę cyckami zawadzał o kierownice z odsadzeniem + naba, tak czy siak musze zmienić bo ta którą mam to fajera jak ze stara, jak nią krece to sie czuje jak pracownik elektrowni wodnej przy otwieraniu śluzy :devil:

EmerytRs2 - Wto 19 Kwi, 2011

nie wiem czy nie będe miał czegoś dla ciebie z momo ;)
bo kupiłem kierę w komplecie z nabą z jakiegoś driftowozu.

i albo miał być to opel (omega??) albo bmk-a.
wrócę sprawdzę numery.

Greg - Pon 30 Maj, 2011

Aktualnie szukam jakiejś kiery i tak się zastanawiam nad czymś takim z Allegro - pojechałem do sklepu żeby to sprawdzić na żywo i nie udało mi się tej kierownicy zgiąć, nie jest w żaden sposób miękka itd. Więc... w sumie to chyba nie robi to róznicy czy ona kosztuje 200 czy 700zł, skoro właściwości ma podobne - nie ma się tam co zepsuc chyba, prawda? Co innego naba - ta musi być solidna.

To wygląda OK, oczywiście chińczyk + klakson OMP: http://moto.allegro.pl/ki...1626749829.html
A macałem taką i w tym sklepie: http://moto.allegro.pl/ki...1635941491.html

QSP za 350zł wygląda jak te po 150-200.
RRS to chyba też to samo.
OMP za 700-800zł wydaje mi się trochę wysoką ceną, bo naprawdę nie umiem sobie wyobrazic jakiejś znacznej różnicy w jakości. Ktoś mnie przekona? ;)

was79 - Pon 30 Maj, 2011

na tego allgegrowicza WDA uważaj.
Gość robi jakieś dziwne jazdy, wystawia rzeczy, a później dzwoni, że mu się nie opłaca i że niby pracownik tak wystawił. Dopiero po dłuższej dyskusji( :ban: ) wysłał mi mocowanie.

M - Pon 30 Maj, 2011

Greg czy to musi być rajdowa kierownica?
GeKo - Pon 30 Maj, 2011

Greg, Zapewniam Cię że jak strzelisz baniakiem w kierownicę OMP czy SParco to się złoży, Głowę sobie rozbijesz konkretnie, ale złoży się. Chińczyk nie wiem.
kubas - Pon 30 Maj, 2011

Greg napisał/a:
Aktualnie szukam jakiejś kiery i tak się zastanawiam nad czymś takim z Allegro - pojechałem do sklepu żeby to sprawdzić na żywo i nie udało mi się tej kierownicy zgiąć, nie jest w żaden sposób miękka itd. Więc... w sumie to chyba nie robi to róznicy czy ona kosztuje 200 czy 700zł, skoro właściwości ma podobne - nie ma się tam co zepsuc chyba, prawda? Co innego naba - ta musi być solidna.

To wygląda OK, oczywiście chińczyk + klakson OMP: http://moto.allegro.pl/ki...1626749829.html
A macałem taką i w tym sklepie: http://moto.allegro.pl/ki...1635941491.html

QSP za 350zł wygląda jak te po 150-200.
RRS to chyba też to samo.
OMP za 700-800zł wydaje mi się trochę wysoką ceną, bo naprawdę nie umiem sobie wyobrazic jakiejś znacznej różnicy w jakości. Ktoś mnie przekona? ;)

Są dwie różnice, jakość skóry/zamszu moja nadaje się do obszycia po 3 latach. No i chińczyk nie ma homo, nawet żadnego znaczka E tam nie znajdziesz. A żółty pasek nie zawsze jest na środku hehe.

Koto - Pon 30 Maj, 2011

Kumpel połamał w samochodzie 2 takie chińskie kierownice.
martin.h - Pon 30 Maj, 2011

kubas napisał/a:
No i chińczyk nie ma homo, nawet żadnego znaczka E tam nie znajdziesz. A żółty pasek nie zawsze jest na środku hehe.

Ale OMP, Sparco, Sabelt czy inne rajdowe kiery także nie mają homologacji (E).

Janusz - Pon 30 Maj, 2011

Koto napisał/a:

ale w jaki sposób połamał ?? podczas normalnej jazdy ?? mi się jeszcze nie udało połamać :)

Koto - Pon 30 Maj, 2011

Janusz napisał/a:

Koto napisał/a:

ale w jaki sposób połamał ?? podczas normalnej jazdy ?? mi się jeszcze nie udało połamać :)

Pamiętasz gościa w Micrze na Barbórce? :rotfl:

Janusz - Pon 30 Maj, 2011

Cytat:
Pamiętasz gościa w Micrze na Barbórce? :rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Greg - Pon 30 Maj, 2011

M napisał/a:
Greg czy to musi być rajdowa kierownica?

A jaką inną opcję widzisz? :)

OK, argument o złożeniu się kiery do mnie przemawia. Aczkolwiek jak te się tak niby łamią i gną to chyba też powinny przy (odpukać) uderzeniu.

Argument z zamszem mnie nie rusza - ekonomiczniej jest co rok kupić kierownicę za 150zł niż raz na trzy lata za 700. ;)

Anonymous - Pon 30 Maj, 2011

Greg napisał/a:
OK, argument o złożeniu się kiery do mnie przemawia. Aczkolwiek jak te się tak niby łamią i gną to chyba też powinny przy (odpukać) uderzeniu.

Do dzwonów są specjalne łamane naby z tego co kojarzę :)