A gdyby pompa się kończyła to na wolnych też by pracował nierówno? Po prostu strasznie falują obroty
Im większe obroty tym pompa ma więcej roboty. Oczywiście lepiej zacząć od tych "błachostek"Jacek - Pon 18 Kwi, 2011
Kryha napisał/a:
martin.h napisał/a:
A gdyby pompa się kończyła to na wolnych też by pracował nierówno? Po prostu strasznie falują obroty
Im większe obroty tym pompa ma więcej roboty. Oczywiście lepiej zacząć od tych "błachostek"
czyli wymienić wszystko w tej srace...
właśnie przechodzę przez podobne w 205Vlodarsky - Pon 18 Kwi, 2011 Bart - Pon 18 Kwi, 2011 Kryha jest z Bytomia, tam ludzie mają wszędzie pod górkę...was79 - Pon 18 Kwi, 2011 np do szkoły na lekcje ortografii Kryha - Pon 18 Kwi, 2011 ajćBarejka - Pon 18 Kwi, 2011 Moze cewka na wał nie podaje?martin.h - Pon 18 Kwi, 2011 Byłem teraz odpalić auto po kilkugodzinnym postoju, chodzi nadal tak samo, poczyściłem styki przy cewce i bez poprawy więc postanowiłem podotykać sobie kable, no i pierdo.lneło mnie na 3 cylindrze
Tak więc zaczynam od kabli, wszak mają już 20k km i prawie 3 lata
Takie jeszcze jedno pytanko, na wolnych nim szarpie, czuć że gdzieś wypada zapłon, wkręca się normalnie, dopiero jak ruszam i pod obciążeniem przerywa. To norma przy kablach/świecach/cewce ?M - Pon 18 Kwi, 2011 przypalona cewka
Miałem tak w hondzie, na pół gazu fajnie wszystko super
dopiero przy pelnym bucie wypadały zapłony aż tworzyła się w pewnym momencie odcinka z tych wypadniętych zapłonówAnonymous - Pon 18 Kwi, 2011
martin.h napisał/a:
no i pierdo.lneło mnie na 3 cylindrze
potrzymaj dłużej , może pomoże nie tyle autu co tobie Jaco - Pon 18 Kwi, 2011
martin.h napisał/a:
wkręca się normalnie, dopiero jak ruszam i pod obciążeniem przerywa. To norma przy kablach/świecach/cewce ?
Też tak kiedyś miałem wymieniłem kable, świece ( szarpłem się na oryginały ) i dopiero po zmianie cewki wszystko wróciło do normy Bad-i - Pon 18 Kwi, 2011
martin.h napisał/a:
Takie jeszcze jedno pytanko, na wolnych nim szarpie, czuć że gdzieś wypada zapłon, wkręca się normalnie, dopiero jak ruszam i pod obciążeniem przerywa. To norma przy kablach/świecach/cewce ?
Nie jeździłem takim samochodem więc trudno mi coś wiecej napisać. Ale wiem ze w Suzuki Ignis takie usterki nie wystepujo
martin.h - Pon 18 Kwi, 2011 Pug się naprawił, narazie chodzi normalnie, ale jutro kupuję nowe kable.
Postanowiłem odpiąć felerny kabel na pracującym silniku, zero reakcji, po odpięciu drugiego zgasł. Po wsadzeniu kabli ponownie do cewki i zapaleniu chodzi normalnie póki co. Amen EmerytRs2 - Pon 18 Kwi, 2011 pewnie kable niemieckie jakies martin.h - Pon 18 Kwi, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
pewnie kable niemieckie jakies
NGK.
I teraz mam dylemat kupić ponownie NGK, czy może tańszego Boscha lub droższe Beru?