Dlaczego?
Z czego Ty masz dobrane? GSX-R1000 K4? Takie są popularne w UK do TU5J4 i zastanawiam się czy moich nie zamienić na takie - tamte mają chyba lepszą możliwość połączenia z kolektorem.
Czy zwróciłeś uwagę ze przepustnice które pokazałeś na trzech zdjęciach pochodzą z cbr-y
A te które Ja Ci pokazałem również sa z cbr
A podłączenie z kolektorem jest konstrukcyjnie inaczej pomyslane
Ale to TOSAMO !!!!!!
luzik106 - Śro 13 Lip, 2011 oj greg greg
u sandeg kit obecnie kosztuje 500 funtow
Greg - Śro 13 Lip, 2011 Zobiłem wcześniej edit posta i nie widziałem tych Waszych
Znalazłem cene 450Ł.
Przyznam, że nie poznałem tych przepustnic któe wkleiłeś Marceli. Zamotany dziś jestem przez to wszystko czemu one nie są OK?
106, drogo wyszła Cię całość?106 - Śro 13 Lip, 2011 zobacz z kiedy masz cene bo od 30-07-2009 podrozalo z 450 na 500.
czyli komplet + itb + przesylka = +- 2800 do tego dojdzie ci jeszcze
montarz i strojenie + fitr i airbox
co do moich kosztow to mysle ze byly akceptowalne :)
....sorry ale nie bardzo wypada mi pisac o kasie.Greg - Czw 14 Lip, 2011 Spoko, spoko, rozumiem Zbieram po prostu informacje i doświadczenia żeby zdecydować się na coś optymalnego przy dobrym stosunku gain/cash.
Jutro będę kontynuował kwestię kolektora, być może odpuszczę sobie CBR'kowy zestaw i zamienię go na ten z GSX-R jeśłi znajdę odpowiedniego magika od kolektora i nie będzie to kosztowało tyle co p&p ATP który mogę mieć w niezłej kasie. A jeśli to będzie tyle kosztowało to pewnie póki co odpuszczam, składam na seryjnej przepustnicy i odkładam kasę na ATP albo rzeźbię to... Raczej nie wywalę 3k na to w tej chwili, bo muszę trochę poświęcić na resztę rzeczy związanych z autem (strojenie, fotele, silnik etc.).
Gosh... droga i upierdliwa zabawa. Anonymous - Sob 16 Lip, 2011 Donosie przepustnic firmy Keihin stosowanych masowo przez Honde .Nie są złe .
Maja fajne rozwiązanie regulacji biegu jałowego .Napęd przepustnic można szybko i prosto zrobić.Wnętrze kanałów przy przepustnicach pokryte materiałem podobnym do gumy,itd.
Ale do zabudowy w zestawie z trąbkami ,filtrem powietrza . To już słabo wypadają
Sam kształt kanałów w porównaniu do gsx-r jest gorszy.A co najważniejsze osiowanie
Kanałów względem -głowica przepustnice- w gsx-r można zrobić takie jak sie chce .A cbr ma wymiary na 2 kanały narzucone .
ps. to zdjęcie spędza Mi sen z powiek, CO to jest???