HydePark - megane coupe f7r vs xsara vts vs almera gti
Konrad - Czw 28 Lip, 2011 Zapewne można skoro wasq wsadzał do laguny was79 - Czw 28 Lip, 2011
Marcel napisał/a:
Co do Megany mój egz. to wielkie BAGNO było
kumpel też miał, wprawdzie nie wiem z jakim silnikiem, ale psuło się na potęgeAnonymous - Czw 28 Lip, 2011
was79 napisał/a:
Marcel napisał/a:
Co do Megany mój egz. to wielkie BAGNO było
kumpel też miał, wprawdzie nie wiem z jakim silnikiem, ale psuło się na potęge
Marcel miał wyścigową z klatkom itd , jest pimp na forumMisiek_lbn - Czw 28 Lip, 2011 megan kilka się przewinęło, ale jak to się zachowuje na torze, niestety Ci nie powiem...
ale są szybkie w serii, bardzo niewiele odstające od clio sporta na prostej, a to już ok
no i sporo łatwiej niż ze sporta uzyskać dodatkowe konie, a wtedy już jedzie jak należy
na 5 posiadanych w rodzinie f7rów, z żadnym nie było najmniejszego problemu, mimo ze pierwsze meganki brata były dość mocno ganiane PiTT - Czw 28 Lip, 2011 czyli całkiem sprytny pomysł bo taką megankę można spokojnie do 10k kupić Misiek_lbn - Czw 28 Lip, 2011 za 10 to końcówka produkcji już
po 5-6 chodzą początkowe PiTT - Czw 28 Lip, 2011 dzisiaj jak przeglądałem w ciągu dnia to była taka ciemno-zielona z kubłem
już jej nie widzę 106 - Czw 28 Lip, 2011
PiTT napisał/a:
dzisiaj jak przeglądałem w ciągu dnia to była taka ciemno-zielona z kubłem
już jej nie widzę
pewnie stoi juz u stfa roj - Czw 28 Lip, 2011
Bad-i napisał/a:
Nie wiem jaki ma byc koncowy budzet na samochod ale moze juz lepiej poszukac jakiegos 206RC. Podobno 206ki sie rewelacyjnie prowadza a na tym chyba Tobie zalezy.
na zdrowy egz. pewnie trzeba trochę wydać ale jako dupowóz ma dużo wyposażenia a do upalania naprawdę da się grubo nim pocisnąć, trochę się najeździłem głównie na prawym i myślę Stf, że warto żebyś zrobił jazdę próbną bo może Ci przypadnie do gustu
poza tym będzie pod prąd bo na TD i tego typu imprezach raczej rarytas.
p.s. ma baaardzo spoko fotele w seriiade - Pią 29 Lip, 2011
roj napisał/a:
Bad-i napisał/a:
Nie wiem jaki ma byc koncowy budzet na samochod ale moze juz lepiej poszukac jakiegos 206RC. Podobno 206ki sie rewelacyjnie prowadza a na tym chyba Tobie zalezy.
na zdrowy egz. pewnie trzeba trochę wydać ale jako dupowóz ma dużo wyposażenia a do upalania naprawdę da się grubo nim pocisnąć, trochę się najeździłem głównie na prawym i myślę Stf, że warto żebyś zrobił jazdę próbną bo może Ci przypadnie do gustu
poza tym będzie pod prąd bo na TD i tego typu imprezach raczej rarytas.
p.s. ma baaardzo spoko fotele w serii
tylko pozycja za kierownica jest wygodna dla otangutana:D:P
teoretycznie jest to najlepsze auto 2,0 fwd na asfaltowe TD do 10k... ale teoria nie zawsze pokyrwa sie z faktami:D
sam o takiej myslalem...o tej z kielc dokladniej mowiacroj - Pią 29 Lip, 2011
Cytat:
teoretycznie jest to najlepsze auto 2,0 fwd na asfaltowe TD do 10k...
w sumie nie śledziłem cen RC ale do 10 tysi to chyba tak jakbyś clio sporta 2 ph3 do 10 tysi chciał kupić Stf - Pią 29 Lip, 2011 z tego co wyczytałem to f7r siedziały w meganach z poczatku produkcji i te podono ważą nieco mniej - coś ok. 1095kg w serii... stąd pewnie masa 950kg tej z kielcowni. poliftowe 2,0 16v mają już 140KM i silniki idE na wielopunktowym i te już tak nie jadą... no i silnik kupa.
teoretycznie f7r różni się od sporta stopniem sprężania 9,8:1 vs 11:1 natomiast ciekawostką jest, że f7r ma lepszą głowę - tzn fajniejszą do modów bo ma większe zawory i seryjna głowa wymaga obróbki - można ją sporo poprawić. wsadzając tłoki 12:1, obrabiając głowę i wystrajając to na ITB podobno 200kunia pęka bez problemu...
co do serii to krąży opinia że są bezawaryjne.Bad-i - Pią 29 Lip, 2011 Przemek ja mam dokladnie ten sam silnik w clio z glowica wlasnie od megany. Czemu?? ano wlasnie dlatego ze glowica od megany jest lepsza pod ITB Jenveya.
Maciek w willim jak wlozyl kute tloki i walki te same co ja mam to na swini go wystroili na 197 KM (bez ITB, bez dolotu jakiegos, bez wydechu zrobionego )
Takze jezeli chcesz kupowac meganke i tylko meganke to tylko i wylacznie z silnikiem f7r. Powiem wiecej, chyba mam jeszcze jakies graty do tego Stf - Pią 29 Lip, 2011 czyli chcąc robić 200km+ w renault nie opłaca się kupować clio bo i tak przerzucasz graty silnikowe z megany saxorulez - Pią 29 Lip, 2011 Badi mówi o Clio Williams, bo 200KM da się zrobić i w Clio Sport tylko trzeba do tego odpowiednio podejść. Takie auta już jeżdzą w PL