faldzip, mialeś go strasznie do środka przenosić i co? ja mam uklad taki jak kiedys na club106 opisywałem i jak na razie nikt mnie się nie czepiał na bk o korektor
dajesz opis tutaj też faldzip - Pon 01 Sie, 2011 no tak, czyli jak wywalimy ABS (tak zrobilem), to mozemy zastosowac korektor homologowany przez producenta w VO (czyli taki jak w homologacji, czyli rozumiem, ze to ten z pug sport shop - teraz jakas promocja jest, a ja tylko po obrazkach rozpoznaje czesci a po zabojacku nie czaje jak jest korektor na tym cenniku, ale to kosztuje w chuj euro ) - dobrze rozumiem?
a w art 255 o grupie A to jest:
Cytat:
5.5.2) Hamulce ze wspomaganiem, regulator siły hamowania, urządzenie
antyblokujące:
Wspomaganie hamowania może być odłączone i wymontowane.
Regulatory siły hamowania i urządzenia antyblokujące mogą być odłączone, ale
niewymontowane. Urządzenie regulujące jest dowolne. Regulatory siły hamowania nie
mogą być przeniesione z oryginalnego miejsca zamocowania (kabina, przedział
silnikowy, z zewnątrz itp.).
karwa, nic juz z tego nie czaje - jak ktos ma tak, ze jest dobrze, przechodzi BK i przeglad zwykly to niech tu zrobi fotostory qbica - Pon 01 Sie, 2011 faldzip, stratujesz w RD3L, RPP, RSMP? bo dalej nie rozumiem dlaczego się tak kurczowo trzymasz homo, jesli startujesz w kjsach czy sprintach
kubas napisał/a:
dajesz opis tutaj też
nie ma za bardzo co opisywać zdjęcia w moim temacie zaślepiłem jeden otwór w pompie, przewód hamulcowy do tyłu puściłem przez kabine w peszlu, po drodze wpinając się w korektor, który przykręciłem na tunelu, jak najniżej, tak żeby się schował pod fotel, ale żeby pokrętło dalej było w zasiegu reki i dalej przewodem nad bakiem (ale już pod spodem auta), tam schowany trojnik, żeby nie było widać że tylko jeden przewód idzie do tyłu i wyjscie dwoma przewodami do zacisków i to na tyle
W tychach na bk gościu nawwet nie zauważył pokrętła, bo akurat było "przypadkiem" przykryte pasami a na ostatnim rallysprincie sam się mnie sędzia zapytał czy to korektor hamowania, ja grzecznie odpowiedzialem że tak, on nakleił naklejke bk i jeszcze pochwalił za przygotowanie furacza
faldzip napisał/a:
karwa, nic juz z tego nie czaje - jak ktos ma tak, ze jest dobrze, przechodzi BK i przeglad zwykly to niech tu zrobi fotostory
aaa, przeszedłem przegląd zwykły i dodatkowy przy okazji wbijania dwoch miejsc do dowodu z powodu klatki i o hamulce nikt nie pytał co i jak tylko sprawdzali czy są sprawne Przem_106 - Pią 12 Sie, 2011 Przeniesione od Badiego.
Gdy jestesmy w tematyce korektora, to ja się pytam jaki mam zamowic dla siebie.
W homologacji mam 3 zdjęcia: Korektor z pokrętłem i z dzwignią. Z tym ze oba są firmowane przez AP Racing i bardzo cięzko identyczne znalezc nawet w ofercie AP, nie mowiąc juz o kosztach.
Pytanie zasadnicze, czy mogę sobie kupic korektor taki jak ma Badi tyle, ze z dzwignią?
Auto to docelowo gr-A, więc doswiadczenia z tym nie mam zadnego
A czy wogule to jest korektor jednoobwodowy?Wrobel - Pią 12 Sie, 2011 Kumpel przerabial teraz temat w Clio i wkoncu poszedl do Nowaka ktory powiedzial ze jesli nie ma nigdzie dostepnego takiego jak w homo to zalozyc jakis jak najbardziej podobny i on sie na to zgadza... no i bron boze nie zakladac pokretelka do zwyklego korektora z belki i wkladac go do srodka (jest kilka takich w rpp) zreszta sami przed swidnica na to zezwolili...
problem identyczny tylko samochody inne, najlepiej by bylo wziac telefon i zadzwonic lub ewentualnie podejsc na jakims rajdzie do technicznych kubas - Wto 23 Sie, 2011 Dobra pany chyba będzie RRS z pokrętłem, wilwood nigdzie w polsce nie jest dostępny... Ja muszę samochód do 1 września poskładać.
Jeszcze pytanie gdzie dostane takie opaski do przewodów:
Janusz - Czw 25 Sie, 2011 panowie jak jest z r3dl ?? tez do clio sporta musi byc pokrętło ?? bo mam bardzo tanio do wyrwania takie coś http://www.rallyshop.v10....gnia,p7910.html tzn chyba to to, na pewno AP Racing i z wajcha, ale nie wiem czy dokładnie ten model ale albo ten albo bardzo podobny. choć narazie i tak nie muszę tego kupować bo on sobie na mnie czeka spokojnie GeKo - Czw 25 Sie, 2011
Wrobel napisał/a:
no i bron boze nie zakladac pokretelka do zwyklego korektora z belki i wkladac go do srodka
pomijając względy homologacji, dlaczego?
Nkowy korektor do sporta wygląda właśnie mniej więcej w ten sposób. Odpychająca spręzyna i pokrętlo na śrubie, którą śćiskamy sprężynę.qbus - Czw 25 Sie, 2011 bo Nowak powiedział że taka samoróbka od czasu nieszczęsnego dzwona na Elmocie nie przejdzie już nigdy.Bad-i - Czw 25 Sie, 2011
Wrobel napisał/a:
Kumpel przerabial teraz temat w Clio i wkoncu poszedl do Nowaka ktory powiedzial ze jesli nie ma nigdzie dostepnego takiego jak w homo to zalozyc jakis jak najbardziej podobny i on sie na to zgadza... no i bron boze nie zakladac pokretelka do zwyklego korektora z belki i wkladac go do srodka (jest kilka takich w rpp) zreszta sami przed swidnica na to zezwolili...
problem identyczny tylko samochody inne, najlepiej by bylo wziac telefon i zadzwonic lub ewentualnie podejsc na jakims rajdzie do technicznych
ale problemem bedzie fakt ze taki korektor jaki wkleil Przemo jest dostepny - taki sam jest we fiescie R2. Jezeli Przemek zalozy cos innego a ktos madry wezmie homo i go oprotestuje to leci Janusz - Czw 22 Gru, 2011 jaka jest przewaga dwuobwodowego korektora nad jednoobwodowym ?? pryz jednobwodowym ręczny zakłada się na przewodzie za korektorem ?? czy rękaw da się założyć tylko przy korektorze dwuobwodowym ??siema - Czw 22 Gru, 2011 A nie jest tak po prostu, że korektor dwuobwodowy stosuje się przy układzie hamulcowym X, a jednoobwodowy w układzie H?kubas - Czw 22 Gru, 2011
siema napisał/a:
A nie jest tak po prostu, że korektor dwuobwodowy stosuje się przy układzie hamulcowym X, a jednoobwodowy w układzie H?
Pewnie tak, zawsze można przerobić układ Tak jak zrobiłem ja... Dwuobwodowy napewno będzie droższy...
Hmm rękaw zawsze zakłada się przed korektorem z tego co pamiętam.siema - Czw 22 Gru, 2011
kubas napisał/a:
siema napisał/a:
A nie jest tak po prostu, że korektor dwuobwodowy stosuje się przy układzie hamulcowym X, a jednoobwodowy w układzie H?
Pewnie tak, zawsze można przerobić układ Tak jak zrobiłem ja... Dwuobwodowy napewno będzie droższy...
Ano. Spokój kosztuje. Ja chyba wolałbym wydać więcej i nie mieć nigdy problemów w związku z tym, że przerobiłem fabryczny X na H.