4 posty, żaden nic nie wnosi do tematu. ( o, 1 mi coś powiedział )
Czy ta podpowiedź zasługuje na pomuka
nie, nie. dzięki bardzo, napewno wezmę to pod uwagę bizon - Śro 10 Sie, 2011 o, widze, ze bede musial dodac temat do ulubionych Bonczek - Śro 10 Sie, 2011 Siemanko, witam wszystkich Anonymous - Śro 10 Sie, 2011
pP napisał/a:
CHRZANEK wiesz co wstydziłbyś się..Kolega jest nowy a potraktowałeś go jak szczeniaka..Naprawdę SHAME ON YOU
Kolego kamkub,
Odnośnie MG ZR to trochę historii. Model ZR występował z czterema silnikami znanymi z Rovera 25: 1.4 16V 103 KM, 1.8 16V 117 KM (także z automatem CVT) oraz 2.0 iTD o mocy 101 i 113 KM. Topową jednostką, najbardziej pasującą do charakteru auta był silnik 1.8 16V VVC o mocy 160 KM. Auto z tym silnikiem rozpędzało się do 100 km/h w 7,4 sekundy i mogło rozpędzić się do 211 km/h. Ale to pewnie wiesz jak i dobrze wiesz, że takie osiagi w używanych autach są praktycznie nie do osiągnięcia.
Tak szczegółowo to ten silnik to 1.8 K Series VVC - dokładnie produkuje 117 kW; 159 PS. Skrzynia biegów to CVT gearbox. Bardzo dobre przełożenia pozwalają łączyć jazdę na codzień jak i weekendowe pojeżdzawki. Trzeba tylko pilnować oleju w skrzyni bo potrafi sie wysypać. Kolejna rzecz na jaką warto zwrócić uwagę to głowica i jej planowanie. Niestety może się to źle skończyć:
Cytat:
To those, unlike me, who are fluent in how the K-series works, I've probably got all sorts of naming conventions and technicalities wrong - to you all, I apologise and welcome any corrections and feedback you have to offer so that I can keep us all in the picture. In the mean time, please bear with me
Fokusów nie znam, ale kolega anjas bardzo dobrze zna temat.
Podsumowując ja bym brał MG ZR w ciemno!
Co do osiągów, to owszem, nie zamierzam się jarać tym jak to jeździ na papierze.
Z tą głowicą, rzeczywiście niezbyt ładnie się to wszystko skończyło. No ale przecież nikt tu nie wymaga żeby to auto było idealne w całości.
A coś więcej da się wykrzesać z tego silnika, oprócz tego co wspomniałeś? Jak to w ogóle wygląda z jakimiś serwisami w PL? Są spece od MG'ików?
Słyszałem o wielowahaczu, co mnie bardzo mocno cieszy.
Aż tak, w ciemno?
Miałeś może styczność na żywo z tym modelem? Jak środek? Wykonanie? Fotele etc.?
Temat widzę że zyskał popularność, tylko ciekawe czy ktokolwiek jeszcze doda tu coś na temat.Bonczek - Śro 10 Sie, 2011 Sorry pomyliłem temat.Anonymous - Śro 10 Sie, 2011 pP - Śro 10 Sie, 2011
kamkub napisał/a:
A coś więcej da się wykrzesać z tego silnika, oprócz tego co wspomniałeś?
Zobacz tutaj. Zółte MG mojego kolegi jest właśnie po zmianie w kompie. Wyszło mu 176 na hamowni. Jedzie na filmiku z 210 konny eclipse i zobacz wynik. Pamiętaj, że MG waży niewiele ponad 1tonę!
myślę, że w takiej specyfikacji można spokojnie wygrać z clio sportem, civiciem type r i podobnymi wynalazkami.
kamkub napisał/a:
Jak to w ogóle wygląda z jakimiś serwisami w PL? Są spece od MG'ików?
www.ecc.pl
Autoryzowany salon i serwis ROVER'a w Starych Babicach k. Warszawy.
kamkub napisał/a:
Miałeś może styczność na żywo z tym modelem? Jak środek? Wykonanie? Fotele etc.?
tak naprawdę to HONDA czyli top premium
kamkub napisał/a:
Temat widzę że zyskał popularność, tylko ciekawe czy ktokolwiek jeszcze doda tu coś na temat.
pomimo pierwszych postów naprawdę są tutaj eksperci, chociażby martin h, odnośnie fokusów to anjasPrzem_106 - Śro 10 Sie, 2011 Mój kolega odbudowuje A-grupowy silnik i nadal chce wygrać RPP. Naczytał się o tym samochodzie tyle, że co go widzę to aż mnie to nudzi. Niestety trochę mu schodzi z odbudową więc za wiele nie powiem. Poprostu czekam aż zacznie jeździć. On twierdzi (twierdził przy kupnie) że pozamiata Type-ry i Cliowki. Niestety jak narazie nie dane mu bylo. Jednak jest uparty co do skutecznosci tego auta i twierdzi, że brytole maja o nim pojecie.Barejka - Śro 10 Sie, 2011 kałkub, Witaj bizon - Śro 10 Sie, 2011 barierka, masz zepsutego awantara.Bonczek - Śro 10 Sie, 2011 a twój kopci.GeKo - Śro 10 Sie, 2011 O wałki pytaj saxoruleza, jeśli dobrze pamiętam to jakaś pokręcona konstrukcja w stylu z dwóch wałków jest 1 zbudowany. Szczegóły Saxorulez. I luzuj poślady, to forum jest inne niż wszystkie, tu każdy jest "ekspertem" i każdy zasiada w loży szyderców.bizon - Śro 10 Sie, 2011 fakt, moze to uszczelka. zaloze temat w technicznym.Anonymous - Śro 10 Sie, 2011
Barejka napisał/a:
kałkub, Witaj
Literówka, czy specjalne działanie? korek171 - Śro 10 Sie, 2011 kamkub Ale powiedz szukasz raczej takiego cywila na ulicę z klatkom??
Ja myślę ze tutaj martin.h musi się wypowiedzieć w tym temacie i będzie wsio jasne... - Jeśli nie będzie chciał, musisz do niego napisać podanie na PW