To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Przeróbka mieszkania

Bonczek - Czw 18 Sie, 2011

Po prawej na dole jest kanał techniczny.
pP - Czw 18 Sie, 2011

widać kto ma najwięcej czasu (na painta) w pracy :D :D:D
Jakarti - Czw 18 Sie, 2011

stf zrobil to dokladnie tak jakbym widzial to ja z tym, ze w tym pokoju gdzie zostawiles meble wrzucilbym jakas wielka szafe bo teraz nie ma jej nigdzie a jednak 40m2 to niewiele i cos duzego na pomieszczenie ubran , poscieli itd musi byc.
5m2 lazienka to juz duze pomieszczenie - wygodne.

pP - Czw 18 Sie, 2011

stf możesz przerobić?
Stf - Czw 18 Sie, 2011

pP - Czw 18 Sie, 2011

super bo i duża szafa i miejsc do spania jest bardzo dużo..

poproszę 3 pomuki:
1. dla mnie za całokształt
2. dla stfa za painta
3. dla jakartkiego za zaangażowanie

Jakarti - Czw 18 Sie, 2011

otoz to - mozna sie wprowadzac aczkolwiek mozna by sprobowac zaszafowac krotsza sciane i moze ciut dlugiej jakims juz normalnym meblem a lozko postawic prostopadle do dlugiej sciany :) glowa do sciany dzialowej - wtedy te bumelanty z domu po lewej balkonu nie zagladalby CI w twarz kazdego ranka a lozko staloby sobie wzdluz okna

trzeba by zaczac naliczac oplaty za to... :D

Michał - Czw 18 Sie, 2011

Cytat:
poza tym Majkul moze potwierdzic, ze przerobki mieszkań mam w jednym palcu tylko musze posiedziec chwile i popatrzec hehehehe

agrreeee. Kuba chyba przejo to po mamie :D

Kurde, każdy robi sobie tak jak mu wygodnie. To jest mieszkanie, a nie wybór koloru felg.

NBL - Czw 18 Sie, 2011

rajdowce yeba.ne zabrały się teraz za "tunningowanie" mieszkań :rotfl:

no proszę do czego to świat dąży

EmerytRs2 - Czw 18 Sie, 2011

Jakarti napisał/a:
widzialem ten budynek na planach.. srogo.. nie mozna spokojnie poruchac bo ktos bedzie walil gruche patrzac na Was :D

dobrze wiedziec, ze jestes posrednikiem :)

No nie do końca, został mi jeszcze miesiąc praktyki zawodowej, potem rozmowo-egzamin, i nadanie licencji przez Ministra.

Nie wiem, czy chce dalej pracowac w tym zawodzie, na razie bazuję i pracuje na rynku lokalnym w moim powiecie.

Nie jestem przekonany do wykonywania tego zawodu w dalszym ciągu.
Nie mając załatwionej/dobrej pracy w Warszawie, nie wiem do końca gdzie chciałbym mieszkać, na pewno byłoby fajnie mieszkać przy metrze i znajomej okolicy, którą jako tako znam.

Cena w dolcanie jest zaporowa, nie wiem czy warto wywalać tylko pięniędzy za ten budynek.

Oczywiście wygląda on grubo !! ego rośnie ale to jest dalej 1 lub 2 piętro :D :D
w Ząbkach metr od dewelopera mniej więcej koło 6.000 zł w dół za cos co się kupy trzyma.
spokojnie można znaleźć cos koło 5.500 zł. jest różnica.
Pomuki bendom rozdane, jak na spokojnie przeczytam wszystko raz jeszcze :)

i żeby nie było, nie ukrywam że pomóc mi będą musieli rodzice :D .Ja nie posiadam zdolności kredytowej w tym momencie :D , nie oznacza to jednak że dostanę za darmo, będę spłacał.

Jaram się tym budynkiem i miejscówką, lae koszt ceny metra kwadratowego powala. w sumie w tych kwotach mozna już chyba szukać w Murano??

Stf - Czw 18 Sie, 2011

375tyś za 40m2 z garażem czy do tego miejsce postojowe jeszcze z 30k netto ?
pP - Czw 18 Sie, 2011

jeśli tak do dokładasz 30k i masz 60m2 na zielonym, cichym bemowie ;]
pcs - Czw 18 Sie, 2011

Dolcana pojepalo z ta cena za wielkiego kloca w areale industrialnym, bo do tych 375tys dodaj garaz ze 30 i wykonczenie z 70-90tys i masz 500tys PLN za male mieszkanie. Za niecale 500tys to teraz znajdziesz dobrze wykonczone mieszkanie 3 pokojowe 60-70metrow w jakims porzadnym starym budownictwie, nie bedziesz sie bujal z remontami, sciany Ci nie beda pekac, nie bedziesz mial widoku na sasiadow, bedziesz mial gdzie pojsc na spacer, jak Cie przycisnie to przygarniesz jakiegos zioma na kwatere a jak Ci sie cos przypadkiem urodzi to spokojnie w takim mieszkaniu wyzyjesz.

Odnosnie jednak tego projektu to pomysl STF jest sluszny jesli tylko z tego salonu jest wyjscie na taras a nie okno, bo inaczej to nie ma sensu miec wyscia na taras z sypialni. I zrobilbym wiekszy prysznic tam gdzie kibel.

Franek - Czw 18 Sie, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
Jaram się tym budynkiem i miejscówką, lae koszt ceny metra kwadratowego powala. w sumie w tych kwotach mozna już chyba szukać w Murano??

Taaa. Tyle ze w murano to 37,5 metra jest tak zrobione, że nie ma bata na wciśnięcie 2 pokoi.
I jeszcze garaż chyba po 40K.

KarQ - Czw 18 Sie, 2011

STF, pozbawiłeś całego pionu wody, kanalizy i wentylacji :)