To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - Jaka rajdówka? Dyskusja

martin.h - Pon 19 Wrz, 2011

Marek23 napisał/a:
Jechałem taką Hondą na B6 i jest ok.

Marek, takie HP czy Proflex to jak Carbone Lorraine wśród klocków ;D

GeKo - Pon 19 Wrz, 2011

Marek23 napisał/a:
Chodzi o to,że w clio muszę cały czas coś robić, wkładać kasę. I trochę mnie to nie bawi.

Jeśli myślisz ze w jakimkolwiek innym aucie będzie inaczej, to kroczysz złą drogą synu ;)

Marek Kur.wa to są rajdy sprzęt się zużywa.

Teraz spadł Ci pasek. Moje pytanie wymieniali rozrząd, a pasek akcesoriów klinowego kiedy miałeś robiony? Ruszali ten pasek do ściągania rozrządu?

Marek23 - Pon 19 Wrz, 2011

GeKo napisał/a:

Ewentualnie taka Honda jak ma Kamil Suma, tam w N można włożyć krótsze główne niż w A tej co ma Tomaszczyk. Nie wiem czy tam nawet kłówka nie jest homologowana. Wadą jest masa, jest to chyba nawet cięższe niż Clio albo w tej samej masie

Ale te auto jest bardzo szybkie. Oczywiście chylę czoła przed Sumą jako kierowcą,ale tapczanem nie jedzie. Ciekawe jest to,że i Tomaszczyk i Suma wogóle nie odnaleźli się w 106, a w hondzie idą o zycie.

Najchętniej bym wszedł w saxo/106, takie dojebane opór. Kurde ta oska jak dla mnie wymiata najbardziej, jednak parę lat miałem 106.

M - Pon 19 Wrz, 2011

Ja od 3 lat wymieniam tylko olej u Włodka. Co prawda rajdy to nie są ale silnik i skrzynia dostają niezły wpie#dol.

GeKo napisał/a:

Teraz spadł Ci pasek. Moje pytanie wymieniali rozrząd, a pasek akcesoriów klinowego kiedy miałeś robiony? Ruszali ten pasek do ściągania rozrządu?

Urwało się mocowanie alternatora, pasek klinowy był nowy.

martin.h napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Jechałem taką Hondą na B6 i jest ok.

Marek, takie HP czy Proflex to jak Carbone Lorraine wśród klocków ;D

Musze tu napisać,że klocki CL to miazga. Martin miał rację w 100%. DS3000 do domu.

Cytat:
Ja od 3 lat wymieniam tylko olej u Włodka. Co prawda rajdy to nie są ale silnik i skrzynia dostają niezły wpie#dol.

Pożycz auto na 2 dni,to zrobię Ci symulację :*

M - Pon 19 Wrz, 2011

:)
Jednostka napędowa na pewno jest bardzo spolegliwa.

kubas - Pon 19 Wrz, 2011

Marek masz już prawie zbudowany samochód, zostań przy tym dołóż krótkie przełożenie i go go go! Co nowego byś nie zbudował to zapewne wyjdą jakieś problemy wieku dziecięcego... Ja bym trochę potestował clio może w czasie testów uda się wyeliminować wszystkie bolączki. Zostaw clio!

Pewno tak się stanie niestety. Kupie tylko szperę i krótkie przełożenie. Zawias zostawiam i tak go nie wykorzystuję w 100%.

No i wystroję sie u Geko,coś mówił,że dostanę zniżkę :rotfl:

Yarko - Pon 19 Wrz, 2011

- zbudowanie hondy od podstaw pochłonie sporą kase i dużo czas, a jeśli chcesz mieć bezawaryjną furę to musisz wszystko zużyte wymienić na nowe

- znalezienie dobrej karoserii będzie bardzo trudne, to stare samochody w większości powypadkowe, ruda też ich nie oszczędza

- nie masz pewności, że będziesz potrafił tym szybko pojechać, inna charakterystyka silnika, inne zawieszenie

Yarko napisał/a:
- zbudowanie hondy od podstaw pochłonie sporą kase i dużo czas, a jeśli chcesz mieć bezawaryjną furę to musisz wszystko zużyte wymienić na nowe

- znalezienie dobrej karoserii będzie bardzo trudne, to stare samochody w większości powypadkowe, ruda też ich nie oszczędza

Tu masz racje. I pewno to przeważy...

Cytat:
- nie masz pewności, że będziesz potrafił tym szybko pojechać, inna charakterystyka silnika, inne zawieszenie

Jechałem taką zajechaną Hondą 3L w Tychach. Na oesie ERG robiłem 3 czas, za Baranem w 306 i Grzybkiem w vti od Sumy. Jechało sie super, charakterystyka prowadzenia mega.

Yarko - Pon 19 Wrz, 2011

Marek23 napisał/a:
Cytat:

Jechałem taką zajechaną Hondą 3L w Tychach. Na oesie ERG robiłem 3 czas, za Baranem w 306 i Grzybkiem w vti od Sumy. Jechało sie super, charakterystyka prowadzenia mega.

zapomniałem :)

jeśli czujesz, że dobrze przygotowaną Hondą pojechałbyś znacznie szybciej niż Clio, to może warto się nad tym zastanowić, najlepiej było by znaleźć jakąś niestyraną rajdówkę, trochę odpicować i jeździć.... no i jeszcze musisz znaleźć kupca na clio

Anonymous - Pon 19 Wrz, 2011

Marek-a moze to,znam troche własciciela a auto pamiętam jeszcze z czasów gdy było cywilem,gdy ostatnio je widziałem(z rok temu) wyglądało na zadbane.Trzeba troche rzeczy pozmieniac/przebudowac/przestroic ale baza juz jest i to za zayebistą cene

http://otomoto.pl/honda-c...-C17596681.html

Yarko - Pon 19 Wrz, 2011

rabarbar napisał/a:

+1

Janusz - Pon 19 Wrz, 2011

rabarbar napisał/a:

kurde faktycznie mistrz opcja.... wołają za to jak za serie... a jest szpera hp sporting itp itd.. niestety jest jeden problem z takim samochodem.... przerabiając go pod homo rpp, nigdy nie będziesz miał 100% pewności ze o niczym nie zapomniałeś :)