Techniczne - Porównanie HotHatch'y - który wybrać?!
kamil - Pon 24 Paź, 2011 gdyby w ankiecie było Clio i lub 106/saxo to na te dwa bym stawiał anjas - Pon 24 Paź, 2011
Grisza1991 napisał/a:
Poniżej przedstawiam modele które mnie zainteresowały, takie TOP 5:
1. Toyota Yaris I TS 1,5 - 106kM
i dalej nie trzeba czytać. Głos oddany.
Yaris TS to bardzo dobry wóz. Katalogowo nie zachwyca, ale na ulicy potrafi zaskoczyć!
Do tego bezawaryjny, tani w eksploatacji...
Kupię sobie jeszcze raz yarisa ts, postanowione.Shymek - Pon 24 Paź, 2011 A Suzuki Ignis Sport?
Mało popularne auto w PL - sam byłem w weekend blisko kupna ale to byłoby przgięcie pały już i kobieta wywaliłaby mnie z mieszkania za kolejną zabawkę
Moim skromnym zdaniem świetne autko (jakby nie patrzeć tym modelem Suzuki wielkorotnie wygrywało rajdy JWRC czy jakos tak)
P.S. Co do marki Renault to takie opinie jak Twoja są obiegowe i mijają się z rzeczywistoscią
Mam 2 renówki obecnie - widoczne w podpisie (a miałem niedawno Clio I 1,8 16v i Twingo) i uważam że nie są awaryjne => jak sie o nie dba! Mieliśmy do niedawna Opla Astre II Sport i to auto uważam za porażkę - choć kupa tego na ulicach to części (zamienniki) 2 razy droższe niż do renówek! No i prowadził się jak kupa kubek13 - Pon 24 Paź, 2011 Jeśli Hothatch dla nowego kolegi nie ma być hard-core'owy , a komfortowy, wozić pasażerów i być względnie bezawaryjny, to taki kompromis zapewni Polo GTI.
Znam trochę takie auto (miałem kiedyś rajdówke na bazie takiego Polo)
Jeśli ma być kompromis i ktoś jeszcze miałby zasiąść z tyłu - można poszukać Polo 5d. To jest fajne, bezstresowe auto. Dobrze wykonane + xenon w serii (myślę tu o 6N2 czyli 125KM po lifcie). Trochę kobiece to autko, ale w czarnym kolorze dałoby radę. Silnik nie jest mocarzem, ale dość prosty, zmienna faza rozrządu po stronie ssącej, bardzo ładnie brzmi na odetkanym dolocie i niewiele pali. Części do Polo w brud. Tanio. No i pancernie, bo to stary poczciwy VW.
Poszukałbym tylko skrzyni 6B GVX z Lupo GTI-6 i zapakował do takiego Polo. To jedyna modyfikacja sensowna..Cassis - Pon 24 Paź, 2011 Tylko Clio. W cenie zapewniony banan na twarzy non stop.Vlodarsky - Pon 24 Paź, 2011
Grisza1991 napisał/a:
Pytanie odnośnie C2 - czym rożni się wersja VTS od VTR, jest to na zasadzie np forda ST a RS?
VTS - skrzynia manual , 125KM (bardzo malutko, wręcz kilkaset było 1,6 HDi 110KM diesel i manual)
VTR - 1,4 8v 75KM manual , 1,6 16v 110KM sensodrive (taki ch.u.jowy pół automat) i kilka innych słabych silnikowGeKo - Pon 24 Paź, 2011 Dodałem informacje o Clio. Też kiedyś rozważałem takie POLO, z opinii wiem że całkiem przyzwoicie się prowadzi.Walle - Pon 24 Paź, 2011 mam w h doinewstowane (alu 14tki, roleta w bagażniku, welurowe wycieraczki i nowy olej) E30. W Kombi wygląda jak hatch. Nie chcę sprzedać, ale jak będziesz błagał na kolanach to jestem skłonny się zastanowić....
A serio ciut bardziej - TS jest mały i kobiecy, siedzisz wysoko jak na taborecie (ale mi się karwa podoba), Tajper jest spoko i Clio 2.0 jest spoko. Inne wywal do śmieci.CHRZANEK - Pon 24 Paź, 2011 Jeżeli dysponował bym kwotą w granicach 15K pln rozejrzałbym się za Saxo VTS / 106 S16
Jeżeli dysponował bym kwotą w granicach 20K pln rozejrzał bym się za Clio Sportem.
Jeżeli dysponował bym większą kwotą to kupiłbym jakąś Hondę.
NIe uzasadniam bo nie ma racjonalnego uzasadnienia - po prostu tak.Maciusiowy - Pon 24 Paź, 2011
Walle napisał/a:
A serio ciut bardziej - TS jest mały i kobiecy, siedzisz wysoko jak na taborecie (ale mi się karwa podoba), Tajper jest spoko i Clio 2.0 jest spoko. Inne wywal do śmieci.
w obu również siedzisz wysoko jak na taborecie o ile się nie mylę (tajp nie ma nawet regulacji siedzenia o ile dobrze pamiętam )pP - Pon 24 Paź, 2011 fiesta st nie odpycha się w serii..skręca dobrze dopiero po zainwestowaniu w zawias
prawda jest taka, ze to ciezka krowa (1250kg) przy seryjnych 140-145KM,
w cenie fiesty kupuje zadbane clio, seryjnym leje taka fieste jak chce, a dodatkowe 5k zostawiam na bene bo ciezkie czasy są was79 - Wto 25 Paź, 2011
TS z pierwszego posta to wersja 150KM - bierz takiegoJakarti - Wto 25 Paź, 2011 ladne zdjecia.
co do samochodu to kup taki jaki Ci sie podoba
mysle, ze moge polecic vtsa ale tylko dlatego, ze takim jezdzilem. raczej nikt z nas nie poruszal sie all furami i bedzie rekomendowal to co jest mu znane.
jesli chcesz miec duzo koni to chyba clio a jak chcesz miec dobry samochod i serwis a nie potrzebujesz bagaznika to c2.jozekrj - Wto 25 Paź, 2011 ja bym dodał 206RCShymek - Wto 25 Paź, 2011 206RC jest ciężkie i nie jedzie tak samo Yaris TS (znaczy się że nie jedzie). Z obydwoma miałem okazję się zmierzyć (Killyem I 1,8 16v). Clio 2RS przy nich to rakieta i do tego o niebo lepiej trzyma się nawierzchni w zakrętasach.
Ford to ciężki kloc, Honda to już klasa wyżej, idealnym wyborem byłoby Citroen C2 - bardzo fajne kobiece autko