Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Radio Sony cdx f7500 + pilot
GeKo - Czw 17 Lis, 2011
Maciusiowy napisał/a:
martin.h napisał/a:
Prawdziwy koneser słucha muzyki z winyla
w samochodzie zwłaszcza...mam zmieniarkę winyli w miniaku...ale musiałem naciąć tylną klapę, żeby mi się zmieśiła w bagarku o dziwo, igła nie przeskakuje na dziurach...
a tak poważnie - martin.ha czytałeś kiedyś cokolwiek traktującego poważnie o 'odsłuchu muzyki' czy tak palnąłeś z tym winylem bezmyślnie, żeby tylko było inaczej niż wszyscy?
Maciek, Maćku. Martin też ma poczucie humoru zefir - Czw 17 Lis, 2011 to prawda, tez slyszalem!martin.h - Czw 17 Lis, 2011
Maciusiowy napisał/a:
a tak poważnie - martin.ha czytałeś kiedyś cokolwiek traktującego poważnie o 'odsłuchu muzyki' czy tak palnąłeś z tym winylem bezmyślnie, żeby tylko było inaczej niż wszyscy?
Winyl vs. płyta kompaktowa to jak kobieta naturalna vs. kobieta po Photoshopie. Znając moje gusta wiesz co wybieram Bart - Czw 17 Lis, 2011 masturbację?pcs - Czw 17 Lis, 2011
zefir napisał/a:
ja mam takie doswiadczenie ze jakosc plyty tloczonej a nie nagrywanej audio na kompie z mp3 czy poprostu folderu mp3, rozni sie juz na podstawowym zestawie - typu srednia klasa radia plus niezle okablowanie i glosniki, żadnym audiofilem nie jestem ale to poprostu slychac.
wszystko zalezy jak podlaczysz ta muzyke z MP3 jakiej jakosci to MP3 bedziesz odtwarzal (to co M wspomnial) jesli podlaczasz laptopa do wzmacniacza za pomoca wyjscia sluchawkowego i wejscia analogowego na 2 czincze to jakosc bedzie zenujaca niezaleznie od jakosci MP3 bo karty muzyczne w laptopach to tragedia. Do stacjonarnego mozesz dokupic przynajmniej osobna karte muzyczna dobrej jakosci, ale ogolnie najlepiej zanabyc zewnetrzny przetwornik analogowo cyfrowy (DAC).
Sporo nowych przyzwoitych zestawow audio posiada juz wejscia USB i przetworniki DAC dziela z odtwarzaczem CD (yamaha cd-s300) i tak tez czynia radia samochodowe.
W aucie mam powiedzmy sprzet sredniej klasy i wykorzystujac odtwarzacz alpine cda-117ri (fabrycznie USB i przetwornik DAC 24bitowy) nie ma roznicy czy slucham CD cz MP3, w domu mam zestaw powiedzmy sredniej wyzszej klasy i przez zewnetrzny DAC Beresforda tez praktycznie nie slysze roznicy chyba ze MP3 jest kiepskiej jakosci. Muzy podlacznonej z lapka bezposrednio sie praktycznie nie dalo sluchac.Bonczek - Czw 17 Lis, 2011 Chyba w takim razie jest to też kwestia słuchu i tego na co kto się nastawi i co miał już okazję posłuchać wasq - Sob 19 Lis, 2011 ponieważ tak dobrze sie targujecie nowa cena