HydePark - Gospodarcze turbulencje w PL/UE - temat ekspercki
kubas - Pon 21 Lis, 2011
GeKo napisał/a:
kubas napisał/a:
A ja wam powiem że to wszystko wina Chin
+1 Europa sama sobie zgotowała ten los, chcąc wszystkiego taniej.
Generalnie to zdanie o tym że to "wina" Chin to też tak nie do końca. To głównie wina USA i Europy zachodniej które do tego doprowadziły a Chiny bardzo umiejętnie to wykorzystały.
Głównie USA, ale Europa również. Pare lat i Chiny zostaną Hegemonem całego świata, którym już w dużej mierze są. Merkantylizm triumfuję Bart - Pon 21 Lis, 2011 copy&paste masterM - Pon 21 Lis, 2011 Tu jest tłumaczenie fajnego artykułu zacnego Amerykanina:
http://dziennikarze.nowye...we-niewolnictwo
Polecam w temacie kubas - Pon 21 Lis, 2011
Bart napisał/a:
copy&paste master
tak królu życiamartin.h - Pon 21 Lis, 2011 Ja czekam jak będą mieszkania po złotówce Jacek - Pon 21 Lis, 2011
Bart napisał/a:
sos&paste
+1Jacek - Pon 21 Lis, 2011
martin.h napisał/a:
Ja czekam jak będą mieszkania po złotówce
to se kórwa czekaj Jakarti - Pon 21 Lis, 2011
martin.h napisał/a:
Ja czekam jak będą mieszkania po złotówce
to juz bylo!! Jacek - Pon 21 Lis, 2011 Marek, na mieszkaniu nigdy nie stracisz no chyba że kupisz kilka na handel to jest ryzyko.
Czy teraz zapłacisz po 2000 czy 2500za m2 na przestrzeni 30-40lat to i tak nie ma większego znaczenia.
EDIT: przed chwilą był post ale już go nima M - Pon 21 Lis, 2011
Jacek napisał/a:
Marek, na mieszkaniu nigdy nie stracisz no chyba że kupisz kilka na handel to jest ryzyko.
Czy teraz zapłacisz po 2000 czy 2500za m2 na przestrzeni 30-40lat to i tak nie ma większego znaczenia.
EDIT: przed chwilą był post ale już go nima
No Sorry Jack
Bierzesz kredyt na 500 tysi spłacasz w sumie milion a mieszkanie będzie warte może 200 w najgorszym przypadku, to żadna różnica?Jacek - Pon 21 Lis, 2011 nie sądzę żeby tak było. a co do kredytu to chyba mimo wszystko spłaca się go wcześniej a nie czeka 40 lat więc już tyle nie kosztuje.M - Pon 21 Lis, 2011
Jacek napisał/a:
nie sądzę żeby tak było. a co do kredytu to chyba mimo wszystko spłaca się go wcześniej a nie czeka 40 lat więc już tyle nie kosztuje.
To zależy za ile kupiłeś mieszkanie i gdzie Jacku.
Nie ma co sądzić, w ciężkiej recesji mieszkania są za psi grosz na przykładzie usa.Jacek - Pon 21 Lis, 2011
M napisał/a:
To zależy za ile kupiłeś mieszkanie i gdzie Jacku.
się zgadzamEmerytRs2 - Pon 21 Lis, 2011 Yarek może się zgłosić po pomógł.
cena może spaść nawet o 30%.
Nic nie kupuję czekam.
Kredyt to może być zło. zaciągnięty jak i zaciągany aktualnie.
Niestety najgorsze jest to, że nikt tego nie przewidzi, a rynek nieruchomości też opiera się trochę na lekkiej spekulacji.
w warszawie kwiecień 2010 roku na rynku pierwotnym 13 tyś. mieszkań w październiku 2011 już ponad 19 tyś.M - Pon 21 Lis, 2011 I bardzo dobrze tak ma być, dużo, tanio, do wyboru.