To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - kierownica do komputera

was79 - Czw 12 Sty, 2012

btw proline.pl na driving forca miał dobrą cenę, jakiś czas temu
GeKo - Czw 12 Sty, 2012

Fanatec ;)
M - Czw 12 Sty, 2012

iQ napisał/a:
Bede musial pomacac przy nastepnej okazji :faja:

Damy rade 8)

klimo - Czw 12 Sty, 2012

was79 napisał/a:
Obrażasz nas :lol2:

Czytając to forum doszedłem do wniosku że Wy na kompach to tylko hh i tube8 obsługujecie :rotfl: :devil:

iQ - Czw 12 Sty, 2012

klimo napisał/a:
was79 napisał/a:
Obrażasz nas :lol2:

Czytając to forum doszedłem do wniosku że Wy na kompach to tylko hh i tube8 obsługujecie :rotfl: :devil:

Oczywiscie, od grania jest konsola :]

klimo - Czw 12 Sty, 2012

M, no właśnie widze że sporo tych Momo używek do kupienia, a opinie wszędzie też dobre więc chyba daje to rade. Grałeś na niej w RBRa? Masz może porównanie z jakimiś innymi, nowszymi kierami?
Michał - Czw 12 Sty, 2012

siema

ja nakoorwiałem w RBR'a bardzo srogo swego czasu. Klepałem nawet marasa23.
kiera od 2 lat leży nie uzywana i w sumie mógłbym sie jej pozbyć.
Stan oceniam na idealny. Nigdzie nie ma luzów, pedały działajo bardzo ładnie :]

klimo - Czw 12 Sty, 2012

Michał, jaki model to masz?
siema - Czw 12 Sty, 2012

Post DeeSa wyczerpal watek. Nie daj sobie wcisnac nic innego. Momo nie ma 900 stopni...
klimo - Czw 12 Sty, 2012

900 stopni czyli chodzi o to że po 2,5 obrotu w każdą strone? Momo ile ma? Ja właśnie mam teraz jakiś chiński szit z epoki kamienia łupanego, kupiony jak jeszcze do podstawówki chodziłem, nie dość już prawie nic w nim nie działa to po 3/4 obrotu na strone
M - Czw 12 Sty, 2012

Za te pieniadze to mysle bardzo dobry zakup, sa napewno lepsze kierownice ale w innej kasie.
Janusz - Pią 13 Sty, 2012

klimo napisał/a:
no właśnie widze że sporo tych Momo używek do kupienia, a opinie wszędzie też dobre więc chyba daje to rade

hmm.. ja taka momo ma z 9 lat i jest git, natomiast kupel jakieś 2 lata temu kupił taka nówkę sztukę mocno upalał w rbr i non stop mu się to sypało ;/ teraz ma g25 i jest zadowolony :) I generalnie podobno lepiej od momo tą dfp czy jakoś tak, ale nie wiem bo ja mam tylko lansiarskie momo a od swieta miewałem g25, g27 i thrustmastera :)

ps, jest odczuwalna różnica miedzy g25 a g27 :P

generalnie zrób tak jak Dees napisał

pablonas - Pią 13 Sty, 2012

Sporo swego czasu jeździłem i tak.
Do RBR najważniejsze aby kierownica miała rozdzielne osie na pedałach - inaczej nie obsłużysz jednocześnie gazu i hamulca, a w RBR LFB jest bardzo ważne.

Co do modeli.

Miałem Żółtego Logitecha, który się sypał ale jego pewnie nawet nie kupisz.

Później miałem Saitek R440 - super pancerna kiera z FF który łamał ręce. Jedyny minus to tylko 180 stopni obrotu.

Następnie miałem DFP czyli poprzednik dzisiejszego Drivng Force GT. Rewelacyjna kiera, 900 stopni obrotu ale miała jeden duży minus - okropnie głośna. Przy szybkich kontrach darła się jak zarzynana w rzeźni świnia.

No i ostatni zakup który mam już 3 lata - G25. Absolutna rewelacja. Kierownica bez wad. Sama kiera jest łożyskowana na metalowych łożyskach kulkowych - ewenement w takich "zabawkach". Trzeci pedał to dla mnie gadżet którego w RBR i rFactor nigdy nie używałem, podobnie jak wybierania biegów skrzynią "H" - zawsze przestawiam na sekwencję.

Brać Logitecha z 900 stopniami! Oczywiście w gry jak RBR czy rFactor na 900 stopniach nie będziesz jeździł ale już na 360 tak. Warto za to dopłacić.

klimo - Sob 14 Sty, 2012

Dzięki Pany za pomoc. W takim razie będzie trzeba rozejrzeć się za jakimś Drive Forcem, ewentualnie Momo. G25/27 tak jak pisałem dla mnie taki sprzęt zbędny, nie jestem żadnym mistrzem wirtualnej kierownicy ani nałogowym graczem więc coś niskobudżetowego całkowicie wystarczy

Znacie adresy jakiś solidnych i niedrogich sklepów internetowych z tego typu sprzętami?

was79 - Sob 14 Sty, 2012

proline.pl