To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - Pomiar czasu na torze - QA

Mrozu - Nie 22 Sty, 2012

GPS już podali jaki warto kupić, więc pozostaje ogarnąć program
Janusz - Nie 22 Sty, 2012

na andka jest aLapHD, oraz aDyno, ten pierwszy mierzy czas, nagrywa film, podaje bieżące przeciążenia i prędkości, Ten drugi robi to samo tyle ze bez nagrywania filmu. Programy sa bardzo rozbudowane, co niesie za sobą pewnie niedogodności.... dogadać sie z tym to jest jakaś masakra :wall: dlatego ostatecznie my jak mierzymy czasy w krzakach to uzywamy racechrono i noki e50 :rotfl:
Anonymous - Nie 22 Sty, 2012

Yarko napisał/a:
AleX_R53 napisał/a:
No popatrz Ty popatrz... kto Ci to napisał?

Aleksander to napisał kilka stron wcześniej :*

:jupi:

Jakarti napisał/a:
na razie to brakuje nam terminu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :)

co prawda to prawda :/

Kenet - Nie 22 Sty, 2012

Janusz napisał/a:
na andka jest aLapHD, oraz aDyno

Oba testowałem i oba nie nadają się do niczego, mają strasznego laga :/

M - Nie 22 Sty, 2012

Narazie standardem jest racechrono ale nie widzę żadnego problemu żeby używać czegoś na androidzie czy czymkolwiek innym. Zrobimy tylko test zgodnosci pomiaru i latamy.
siema - Nie 22 Sty, 2012

M napisał/a:
Jeszcze QSTARZ - ale to niech siema napisze bo on gdzieś to dostał w bardzo dobrych pieniądzach.Można go poznać po tym że ma 66 kanałów.
Minimum 5Hz (ja mam) Siemowy i Puma mają 10hz ale to już niewielka różnica jest.

Ja chciałem mieć maksymalnie wysoką dokładność, dlatego wziąłem 10Hz GPSa Qstarz'a z Amazon UK .
Z GPS 5Hz "the accuracy will be better than +-0.15 seconds", więc już bardzo przyzwoicie- a cena 2x niższa.
Jeśli chodzi o platformę dla RaceChrono, to każda Nokia z Symbianem sprawdzi się wyśmienicie, a będzie pewnie tańsza i bardziej niezawodna niż Palmtop z WM.

P.S. Był już kilkukrotnie temat o programowych laptimerach, więc może warto by było wydzielić i skleić to wszystko razem.

M - Nie 22 Sty, 2012

Wydzielone :)
Gaydek - Nie 22 Kwi, 2012

Panowie, to co w końcu powinien mieć taki lamer jak ja poza SE z Androidem 2.3?

Proszę o linki :] (po pomuki proszę zgłaszać się w moich tematach).

Greg - Nie 22 Kwi, 2012

Kurna, nie widzę nic dobrego dla iOS ani WM7.5 - ktoś, coś?

Chyba będę musiał ogarnąć się za takim GPSem i odpalić to na Nokii jednak.

Bonczek - Nie 22 Kwi, 2012

Harrys Lap Timer Pro :]
Rasputin - Nie 22 Kwi, 2012

A czy wykorzystując zwykła nawigacje da się coś ogarnąć(jeżeli jest to idiotyczne pytanie to prosze je z ignorować) :] ?
M - Pon 23 Kwi, 2012

raczej nie
M - Pon 23 Kwi, 2012

raczej nie
bob.dsk - Pon 23 Kwi, 2012

Harrys Lap Timer Pro ( z iOS ) - ostatnio na poznaniu miałem zajefajną dokładność do 0.2-03 sekundy więc zle nie było.
Greg - Pon 23 Kwi, 2012

Ale na wbudowanym GPS czy zewnętrznym?