To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Licznik VTS pytanie

jarek-malopolska - Nie 12 Lut, 2012

Wtrace sie z tamatem licznika Patrykowi ;)
Wczoraj przy zapalaniu auta-a raczej meczeniu go na prostowniku zeby zapalił po ktorej nieudanej próbie krecenia rozrusznikiem auto w koncu zapaliło po czym za chwile zgasło. pozniej juz odpalało bezproblemowo ale licznik sie zawiesił xD Dokładnie tak jak na właczonym zapłonie - poziom paliwa jest taki jak powienien byc-jaki sie pojawił po przekreceniu kluczyka natomiast pozostałe zegary sa na "zero"nie działa ani obrotomierz ani predkosciomierz, wskazniki temp tez nie, tylko poziom paliwa jest w połowie baku ale tez nie spada :/ Co poczac? Jest cos takiego jak moze reset licznika czy jak? Zaraz pojde odepne akumlator ale watpie zeby to pomogło :/ Miał ktos taka przypadłosc? Kiedys juz mi sie licznik zawiesił ale wystarczyło zgasić auto i znowu odpalic i było ok, teraz jest wieksza lipa ;/

koma600 - Nie 12 Lut, 2012

może odepnij klemę
speed555 - Nie 12 Lut, 2012

mi kilka razy zawiesił sie wskaźnik paliwa, ale wystarczyło odpiecie klemy i juz sie naprawiło. ale zeby wszystkie liczniki przestaly dzialac to grubszy szpadel:/
Cziko - Pon 13 Lut, 2012

tylko odpięcie klemy. Niestety, żadnej innej metody resetowania nie ma
koma600 - Pon 13 Lut, 2012

odpiołeś??
jarek-malopolska - Pon 13 Lut, 2012

otworzyłem maske, odpiołem, zamknałem, wsiadłem do auta i nic.
wrociłem za 5 minut...
otworzyłem maske, odpiołem, zamknałem, puknałem 2 razy w szybke licznika i działa
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
dziekuje dobranoc...

speed555 - Pon 13 Lut, 2012

eh te france;p
GeKo - Pon 13 Lut, 2012

jarek-malopolska, znaczy się że zjebie się niedlugo na amen :D
koma600 - Pon 13 Lut, 2012

pomóki dawaj
jarek-malopolska - Wto 14 Lut, 2012

to nie moj temat na pomóki poza tym nikt nie pisał o pukaniu w szybke a samo odpiecie klemy nic nie dało ;D
koma600 - Wto 14 Lut, 2012

puknij w szybkę :rotfl: