Nie ma najmniejszych szans na sensowne 330d za 25k chyba że takie które zaraz pochlonie 10k na remont motoru
pit napisał/a:
GOLF 3 GTD TDI BON JOVI ? ewentulanie ROLLING STONES?
...gti tdi 20 jahre jubi !
Tak na serio, idź w strone ibi tdi cupra, może za tą kasę uda się jakąś wąę sensowną trafić. 1.9tdi jest nieśmiertelne do tego w wydaniu asz130/arl150/bpx160 naprawde fajnie to lata a pali kropelke. Sam długo męczyłem ASZta zawirusowanego i nie chciał się skubany psuć Greg - Sob 28 Sty, 2012 No, czyli się da połączyć te wymagania. Już nie przesadzajcie, że są takie nierealne.
Myślę jeszcze np. o:
Lexus IS200
Napiszę, co mi się podoba. Z fajnych aut ale trochę zbyt drogich i paliwożernych: Golf V GTI (ew. jakiś TDI ale w dobrym body), Clio 3 RS, Meg RS, Astra OPC (ta nowsza), 350Z, Infiniti G35. Kozackie jest Volvo C30 po lifcie, ale fchooy drogie. Niezłe jest też Mondeo ST220, Alfa 147 (ale nie ma jakiejś fajnej wersji oprócz GTA).
No i Cooper S... ???pcs - Sob 28 Sty, 2012 moim zdaniem na dupowoz zdecydowanie co najmniej klasa wyzej od ibizy.
E46 330d to mialy wszystkie nalatane 200tys km 5 lat temu juz. Is200 moim zdaniem ciagle sliczne auto ale nie jedzie i bardzo kosztowne w utrzymaniu. Z BMW to w tej cenie mozna poszukac compacta.
Mondeo st220, accor 1d typeR, laguna gt to bardzo fajne dupowozy jak sie znajdzie dobra sztuke, szczegolnie laguna jest niedowartosciowana i dosc tania w utrzymaniu.
Stronniczo polecam forka turbo pierwszej generacji troche ztuningowanego, w Twoim budzecie mozna znalezc ladna sztuke na forum subaru. Utrzymanie troche kosztuej, ale bez przesady, pewnie mniej od lexusa.
Dopóki jednak nie potrzebujesz duzego bagaznika najfajniesza by byla alfa 147 1.9 150km + chip + szpera (tanio mozna kupic, albo fabryczne q2), auto po prostu super jezdzi, malo pali wypas zwykle spory i przyjemnie do niego wsiadac.Anonymous - Sob 28 Sty, 2012
Rabek, a Ty nie byłeś zainteresowany Ibiza? To co w ogłoszeniu napisane to cała prawda, auto znam dobrze i poza przypadlosciami tdi nic się nie działo i raczej nie powinno.
Juz dostałem info na temat tego auta,i dlatego je wrzuciłem bo warte zakupu.Ja doszedłem do wniosku ze Ibiza jest dla mnie troche za mała,więc będzie Leonwas79 - Sob 28 Sty, 2012 Też szukam, zdrowe klijo rs albo megane to zdecydowanie powyżej 40k.
Znaleźć vw gti, bez przejść to jakiś dramat.Jakarti - Sob 28 Sty, 2012
was79 napisał/a:
to zdecydowanie powyżej 40k.
no to urfa chyba tylko Ty tak myslisz was79 - Sob 28 Sty, 2012 Francuskie padła z ubezpieczalni ustawiły rynek na niezłym poziomie Marek23 - Sob 28 Sty, 2012
Greg napisał/a:
Lexus IS200
To nie jedzie i pali. Nigga please.
Greg napisał/a:
Napiszę, co mi się podoba. Z fajnych aut ale trochę zbyt drogich i paliwożernych: Golf V GTI (ew. jakiś TDI ale w dobrym body), Clio 3 RS, Meg RS, Astra OPC (ta nowsza), 350Z, Infiniti G35. Kozackie jest Volvo C30 po lifcie, ale fchooy drogie. Niezłe jest też Mondeo ST220, Alfa 147 (ale nie ma jakiejś fajnej wersji oprócz GTA).
No i Cooper S... ???
GTI V, jeśli Ci nie przeszkadza ESP jest kozak. Po programie idzie jak zle, ale tu trzeba miec okolo 40 tys i jeszcze pewno wklad wlasny na jakies hamulce,rozrzad i inne duperele. Ja mojego kupilem od znajomego,ktoremu sie spieszylo,niby mial byc w super stanie... A i tak cały rozrząd z wałkiem, łancuch napinacza wałków, hamulec , oleje i wyszło 5 k extra.jozekrj - Sob 28 Sty, 2012 subaru forester turbo
prawie wszystko pasuje od imprezy wiec samochód rozwojowy
np: zawias od imprezy sti pasuje idealnie a lata się takim forkiem bardzo przyjemnienox - Sob 28 Sty, 2012
Greg napisał/a:
- jak najmniej paliwożerne
- bezawaryjne / tanie części i eksploatacja (i dostępne choćby w IC gdzie mam zniżki)
- ładne, najchętniej jakaś wersja specjalna / ciekawsza (żeby to nie była fabia która stoi na każdym rogu ulicy)
Cytat:
subaru forester turbo
ŁukaszS3 - Sob 28 Sty, 2012 Brałbym Audi S3 bez zastanowienia! Wersję 225 km pali sporo mniej niż 209
Auto wygodne i niemal każde na wypasie!
Części dostępne bez problemu w IC przy tym nie są kosmicznie drogie
Spalanie stoi naprawdę na bardzo przyzwoitym poziomie
Cały czas fura wygląda ładnie, świeżo i długo jeszcze tak będzie
Auto powinno być:
- do jazdy na co dzień (mam drugiego upalacza, ale to nie znaczy że dupowóz ma trzeć lusterkami w zakrętach - muszę mieć fun z jazdy)
- względnie normalne, żeby nie było męczące tzn. żeby nie hałasowało jak C2 po wydechu podczas byle jakiej trasy za miasto
- choćby trochę większe i wygodniejsze od C2
- jak najmniej paliwożerne
- bezawaryjne / tanie części i eksploatacja (i dostępne choćby w IC gdzie mam zniżki)
- ładne, najchętniej jakaś wersja specjalna / ciekawsza (żeby to nie była fabia która stoi na każdym rogu ulicy)
Budżet: myślę, że ok. ~25k z jakimś +/-
Z wyjątkiem pozycji "bezawaryjne" poleciłbym Alfa Romeo 147 JTD.
Spełnia wszystkie wymogi, w wersji 5door jest nie tylko ładna ale i funkcjonalna.
NIe wiem jak z awaryjnością - na pewno nie jest to honda ale myślę że silnik JTD raczej nie zawiedzie - prędzej zawiecha lub tzw "pierdoły"Stf - Sob 28 Sty, 2012 Tylko S3 polift. W tym przedziale $ nie ma konkurencji.ŁukaszS3 - Sob 28 Sty, 2012
Stf napisał/a:
Tylko S3 polift. W tym przedziale $ nie ma konkurencji.