To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Brak mocy na dole. Xsara 2.0 vts 167

Anonymous - Nie 29 Sty, 2012

anjas napisał/a:
M napisał/a:
Ja tę historię pamiętam inaczej:

anjas napisał/a:
Nie ania, tylko anjas - to od imienia i nazwiska

Tak, to ja jeżdże do robotki srebrnym/szarym TSem Alejemi Jerozolimskimi codziennie przed 7.00.
Pamiętam nawet jak kiedyś ganiałem się po drodze z jakimś saxofonem

Michał napisał/a:
To TY !!
Ganialiśmy sie, miałem saxo z tydzien, w korku, na wysokosci TTW lecielismy ty pierwszy , ja drugi , po przystanku aautobusowym, a za nim konczy sie pas i są takie plastikowe , biało czerwone blokady. Pełnym zarem wbiłeś sie na prawy pas , w korek, mi sie nie udało i prawie przydzwoniłem w te barierki ale w koncu pełną kurcze komuś droge zajechałem i też wbiłem sie w korek ale w ostatnim momencie. Myslałem wtedy ze zejde z nerwów .

ps. jechałeś z jakąś kobietą ( fuuuuuuuuuuuuuuu, podobają ci sie kobiety, dziwne ) i zjechałeś chyba na torunską

No , to pierwsze lody złamane

ee tam, z Michałem był remis :D
a xsare nalałem ;D

nie ma zdjęć się nie liczy się !

Michał - Nie 29 Sty, 2012

anjas napisał/a:
a swoją drogą, nieźli z nas byli stritrejserzy :D

hehehe
dokladnie
stare chłopy a głupie jak osły :D

BNU - Nie 29 Sty, 2012

a zawory szczelne?
Vlodarsky - Nie 29 Sty, 2012

Kolektor ten nie ma zmiennej długości kanałów.

Kolega robi zamieszanie na podstawie swojej dupohamowni... temat z dupy.

wasq - Nie 29 Sty, 2012

temat z dupy bo nawet nie ma wynikow z tych pojedynkow ;)

jedz chlopie na hamownie albo poszukaj w swojej okolicy kogos kto ma taka sama fure zrob testa przejedz sie i bedziesz cos wiedzia

marek0k1 - Wto 31 Sty, 2012

Widze ze dwa dni i zrobilo sie chuczno. Odpowiadam w takim razie na pytania:
Wbrew pozorom wydech dal bardzo duzo,pomijam fakt zapchganego kata, strumiennica nie od pana z gieldy tylko z patentem(sprawd sobie) roznica byla odczuwalna i to nietylko przezemnie.
2. Walki i obrobka glowicy racem z
Ecumasterem w drodze. czekam na paczuszke.
3.Byla chamowana 164,7 (chyba niezle jak na xsare)
4.Dlugosc kolektorow nie to nie zx. tu wymyslili rezonatory.
5. Cassis jak tam Clio ???
6.Z yarisem niemialem przyjemnosci
7.zwykly sport ma problem u gory, tylko np. na 3 od 50km clio rwie do przodu a xsara buczy.
8.zawory w porzadku sprezanie ok
9.Wasq Test z druga taka sama byl z dolu idzie gorzej natomiast od 4500 znacznie lepiej niz kolegi. Dzieki jak ktos ma jeszcze jakis pomysl to czekam

wasq - Wto 31 Sty, 2012

marek0k1 napisał/a:

9.Wasq Test z druga taka sama byl z dolu idzie gorzej natomiast od 4500 znacznie lepiej niz kolegi. Dzieki jak ktos ma jeszcze jakis pomysl to czekam

przeczytaj test dolotow na glownej stronie dla clio sport i tam zobaczysz jak wiele sie zmienia gdy grzebiemy przy dolocie

pisales ze zmieniony jest dolot wiec pewnie pogorszyles dol poprawiles gore
(nawet testy dedykowanych dolotow opartych na stozkach boxach itd... daja przewaznie wzrost na srodku na gorze a na dole spadek)

jak zalozysz ostrzejsze walki to jeszcze bardziej bedzie odczuwaly dolek na dole a moc na gorze :) tak juz maja 16v

faldzip - Śro 01 Lut, 2012

marek0k1, po pierwsze to hamujemy przez samo h. Huczy też przez samo.
Po drugie: z reguły seryjne auta mają te rezonatory itp po to, żeby miały niezły moment dostępny jak najniżej i w szerokim zakresie. Wszelkie tuningi jak wydechy, doloty, walki zazwyczaj daja dużo na gorze bo nikt nie jeździ wtedy na 2000-3000 obr tylko naqrwia do odciki, gdzie jest max moc i duży moment. Więc jak chcesz mieć więcej dolu to wstaw seryjny dolot, węższy wydech albo pobaw sie w jakies strojenie ukierunkowane na dobry dol a nie max moc. Coś za cos. Lepszy dol to tylko turbo albo większy silnik :)

kamil - Śro 01 Lut, 2012

strumienica łuskowa z patentem...mmmm kochałbym
M - Śro 01 Lut, 2012

marek0k1 napisał/a:
Wbrew pozorom wydech dal bardzo duzo,pomijam fakt zapchganego kata, strumiennica nie od pana z gieldy tylko z patentem(sprawd sobie) roznica byla odczuwalna i to nietylko przezemnie.

Ja dzisiaj odczuwałem -25 a było -18 - ile było naprawde? :)

marek0k1 napisał/a:
3.Byla chamowana 164,7 (chyba niezle jak na xsare)

Pokaż wykres, moc maksymalna nic kompletnie nie mówi.

kubas - Śro 01 Lut, 2012

16V SUCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D
faldzip - Śro 01 Lut, 2012

kubas wygral, mozna zamykac :rotfl:
M - Śro 01 Lut, 2012

Kubas tym razem znowu pod stołem :D

kubas - Śro 01 Lut, 2012

Dziękuje panowie :D
Barejka - Śro 01 Lut, 2012

wy*ebalbym Cie starym 106 ;D