Barejka - Czw 16 Lut, 2012 prosze o zamkniecie tego tematu teraz bo moga zaraz sie zaczac nie mile docinki Bonczek - Czw 16 Lut, 2012 wszystko zabudowanebudzik - Czw 16 Lut, 2012
Mysle,że 810 koni i 994Nm z 507koni seryjne coś tam pokazuje BNU - Pią 17 Lut, 2012
nie koniecznie z 507 kunimartin.h - Pią 17 Lut, 2012 Nie wiem czy takie umiejscowienie turbo coś daje (prędkość spalin, powietrza ?), ale na polskich drogach to nie zda egzaminu, przynajmniej w takich warunkach jak teraz M - Pią 17 Lut, 2012 To jest jak jazda na rowerze z gumowym łańcuchemBNU - Pią 17 Lut, 2012
martin.h napisał/a:
Nie wiem czy takie umiejscowienie turbo coś daje (prędkość spalin, powietrza ?), ale na polskich drogach to nie zda egzaminu, przynajmniej w takich warunkach jak teraz
-nie mam gleby więc raczej nie przytre
-nie trzeba studzić sprężarki po upalaniu bo spaliny są chłodniejsze
-spaliny są może i wolniejsze ale za to gęstrze niż przy samym kolektorzekubas - Pią 17 Lut, 2012
BNU napisał/a:
ale za to gęstrze
no to musi działać!! M - Pią 17 Lut, 2012 pv/t = const
Jak będą zimniejsze to ciśnienie doładowania będzie niższe.
Gdyby bóg chciał takie turbo to wdychalibyśmy powietrze dupą.Bart - Pią 17 Lut, 2012 ja widzę jedną zaletę takiego rozwiązania - pięknie słychać z wydechu pracę turbosprężarki, przy typowym układzie dźwięk jest mocno stłumiony Jakarti - Pią 17 Lut, 2012
M napisał/a:
Gdyby bóg chciał takie turbo to wdychalibyśmy powietrze dupą.
niektorzy nawet bez tego tak robią... M - Pią 17 Lut, 2012
Jakarti napisał/a:
M napisał/a:
Gdyby bóg chciał takie turbo to wdychalibyśmy powietrze dupą.
niektorzy nawet bez tego tak robią...
Podaj przykład bo moja wyobraźnia nie ogarła Jakarti - Pią 17 Lut, 2012 mniej wiecej cos takiego
faldzip - Pią 17 Lut, 2012
M napisał/a:
Jak będą zimniejsze to ciśnienie doładowania będzie niższe.
no chyba, ze zalejemy olejem do pilarki, to wtedy bedzie wyzsze.Niemy - Pią 17 Lut, 2012