To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Mocowanie fotela, rama pomocnicza...

jogi - Pią 09 Mar, 2012

GeKo napisał/a:
...Niestety znając zycie podłoga w clio, twingo jest z dupy na dwóch poziomach. Nie potrafię zrozumieć dlaczego w renault z uporem maniaka fotele są na wysokości klozetu. Inna opcja to wspawanie profili zamknietych i do nich montaż mocowań bocznych.
3mm dla stali 5mm dla alu jeśli dorbze pamiętam

Dokładnie, mocowanie wewnętrzne jest kilka cm wyżej od zewnętrznego. Ręce opadają.
Wspawywania profili raczej wolałbym uniknąć, może na stare lata wrócę do oryginalnych taboretów ;D

Marcel ta na zdjęciach to rama z Clio czy Hondy? Bo na oko widzę raczej do Twingo nie będzie pasować:(

SaxoFan - Pią 09 Mar, 2012

faldzip,
Dzieki za podpowiedz sam bym pewnie na to nie wpadł.

Anonymous - Pią 09 Mar, 2012

jogi napisał/a:

Marcel te na zdjęciach to rama z Clio czy Hondy? Jeśli z Clio, to raczej do mojego Twingo nie będzie pasować:(

Do Clio ;)

jogi - Sob 10 Mar, 2012

Niestety Marcel ramka którą masz, u mnie raczej nie zadziała :(
Poniżej na foto roboczo naszkicowałem dlaczego.
Jeśli zaznaczone na czerwono otwory to punkty mocowania ramy do podłogi , to ja potrzebuję mieć jeszcze 4 otwory do mocowań bocznych kubła( zielone kropy), umieszczone mniej więcej w takich miejscach jak narysowałem. Do tego celu potrzebne są dwa poprzeczne płaskowniki , a nie jeden, jak u Ciebie.
Podobnie jak na zdjęciu , które wkleiłem w pierwszym poście tematu.

Anonymous - Sob 10 Mar, 2012

w tarnowskich gorach jest czowiek-legenda ktory takie mocowanie jak potrzebujesz wystruga ci w 30 min
jogi - Sob 10 Mar, 2012

rabarbar mógłbyś mi podać jakieś namiary do tego szpeca?
Anonymous - Sob 10 Mar, 2012

pw