Michał - Śro 23 Sie, 2006 Zapomnij o LiveBox. Nie będe ci pisał spec. technicznej ale to jest tak jak radio które jest w standardzie na stałe w samochodzie a alpina/clarion panelowe. Mam nadzieje ze rozumiesz...ps - Śro 23 Sie, 2006 szczerze mówiąc myślałem o tym lajfboksie..
Czemu to sie nie nadaje? Powiedz coś więcej.Michał - Śro 23 Sie, 2006 zrywa połączenie, małe możliwosci konfiguracji, opcje dmz, filtrowanie portów, ipków , zapomnij ....
Dobry ruter WiFi kosztuje ok 300 zeta. Moge ci załatwić w cenie hurtowej.gaugan - Śro 23 Sie, 2006 czy dmz to jakas nowa wersja MZ? mialem taka MZ150! alez to chodzi :551:Michał - Śro 23 Sie, 2006 dlatego napisałem ze nie bede pisał danych technicznych, bo wiekszosc tutaj ludzi to ograniczone dauny, nie to co JA strick - Śro 23 Sie, 2006 Ale livebox'a się nie kupuje tylko wynajmuje! Można go w każdym momencie oddać! Ja go wezme 1 września i wtedy zdam relacje! Nie żebym Ci nie wierzył Michale, ale chce to sprawdzic na swojej skórze!saxorulez - Czw 24 Sie, 2006
strick napisał/a:
Możesz też wziąść modem LIVEBOX, który umożliwia bezprzewodowe połżczenie z internetem za pomoca wifi
i czekać ponad tydzień aż Ci to włączą.. mój ojciec nie może się doprosić zeby to działało. Miał neo - zamienił na liveboxa i nie ma netu.. panowie i panie z 9393 oraz BOK w Piasecznie wiedzą że coś jest nie tak z ich strony ale nie potrafią tego ogarnąć... :566:Michał - Czw 24 Sie, 2006 LIVEBOX = BLEanjas - Czw 24 Sie, 2006 Kurde, ja tez jestem zmuszony kupic liveboxa do firmy mojej zony, nie ze wzgledu na jego mozliwosci "routeropodobne" (wole standardowy router, ktory ogarniam w domu), ale ze wzgledu na dodatkowy numer i telefon VOIP - a co za tym idzie tanie rozmowy... Chyba, ze da sie to zalatwic jakos inaczej?strick - Wto 03 Paź, 2006 Michal o jakim ruterze wifi myślałeś? Mam liveboxa od niecałego miesiąca, na początku zrywał połączenia, ale juz jest ok! Teraz mam problem bo mój komp znajduje się ok 6 metrów od modemu i czasami jest słabo z zasięgiem i często nie potrafie się podłączyć, dopiero jak cosik pogrzebie w kompie i modemie zadziała! Podaj model, nie wiesz jak jest z zasięgiem takiego rutera? Livebox jest niby do 100 m ale na przestrzeni otwartej, w domu ciężko z działaniem!Anonymous - Wto 03 Paź, 2006 wiec tak
do tej pory mam necik aster twojdom 2mb za 120brutto ale musisz miec pakiet telewizyjny basic za 60 wiec wychodzi to 180 miesiecznie!
necik ladnie dziala to fakt ale w sumie wychodzi za drogo i trzeba miec tv basic w ktorym kanaly sa kiepskie, zabrali radia z anteny tvn turbo (ja) i tvstyle (zona)
teraz dla porownania
umowa podpisana na neostrade521 na dwa lata to w pierwszym roku 33brutto a w drugim 66brutto czyli srednio wychodzi 50zeta brutto miesiecznie
tu jest minus bo sa limity jak ktos sciga musi sobie je podwyzszyc albo zwiekszyc neo
i teraz tak zamawiajac livebox, dzierzawisz go , do tej pory byla promocja 1pln przez rok a potem 10pln miesiecznie
do tego dokladasz videostrade czyli cyfrowa telewizje z platformy cyfry+ i podstawowe
kanaly nie jest ich sporo kosztuja 30pln brutto ale jak wezmie sie dodatkowy pakiet cyfry to jest obnizka 20pln
i co ciekawe uruchomili juz zdalna wypozyczalnie filmow ceny ponoc srednio 7pln pd 1-15 za hicior
i teraz sumujac
aster wychodzi przy moim rachunku 180pln 2mb ktorych nie wykorzystuje,
neo512 33+10livebox+30vidoostrada =77pln brutto przez pierwszy rok potem po roku 100pln czyli srednio okolo 90pln!!! przez dwa lata umowy
czyli dwa razy mniej niz w aster oczywiscie nie moge porownywac netu ale patrzac przez jego wykorzystywanie glownie www, mail gg czasem cos zdalnie, itunes radio to tak wychodzi
jak widac jest roznica
aster robi za slabe promocje, mogli mi zrobic promo na 25pln w dol a to moim zdaniem za malo,, a jeszcze gdybym chcial miec ich cyfrowa platforme to za dzierzawe ich dekodera trzeba zaplacic nastepne 15zeta to rachunek miesieczny w astre wychodzi prawie 200!!!
dlatego wlasnie jestem zly i podpisalem umowe na neo512 ktora mi w zupelnosci wystarczy i livebox i video i bedzie git
narazie na dwa lata jestem przy tym rozwiazaniu pewnie w tym czasie bedzie szereg roznych pormocji i moze pozniej przeskocze w cos strick - Wto 03 Paź, 2006 ale z liveboxa możesz w kazdej chwili zrezygnować, jak by było inaczej to nie wiem czy bym go brał! Też mam neo512 przed liveboxem miałem transwer ponad 640, a teraz ok 515 KonradMK - Wto 03 Paź, 2006 aster jest szybki ale przysyłają maile że się piratuje na emulu. pierdolce głupie, ciekawe po co sprzedają łącze 4MBitowestrick - Wto 03 Paź, 2006 po to aby można się chwalić ze sie ma mocne łączę The Mc - Sob 07 Paź, 2006 Aster to najgorsze zlo jakie mnie spotkalo - 5 krotnie wylaczali mi internet na 7 dni bez zadnego ostrzezenia (a nie sory, 1,5h zanim to robili przysylali maila) z powodu zlamania regulaminu --> Wysylanie spamu. To ze sa wirusy kazdy wie, staralem sie regularnie czyscic kompa ale widocznie cos tam sie wysylalo, niewazne - Ktos 5 krotnie zalil sie aster ze z mojego Ip otrzymal spamowego maila- a ci za kazdym razem mi wylaczali liczac 70zl za ponownie wlaczenie!! Do tego maja 45 dni wymowienia!! 45 dni.. czyli 2 miesiace sobie naliczaja od momentu kiedy ty chcesz zezygnowac.
Mam teraz neo - eM podlaczyl mi ruter i jest wreszcie spokoj.
Fak wqrwiam sie jak tylko przypominam sobie o i "serce" aster :560: :560: