To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - TV naziemna antena pokojowa

Barejka - Czw 19 Lip, 2012

to moze i ja sie podobne pod temat, mam antene w pokoju taka wielka jak sie na dachu wiesza nie chcialo mi sie wiercic dziury w scianie, ale wywiercilem wystawilem antena na sciane i nic zero sygnalu :wall: myslalem ze bedzie jak kiedys im antena w lepszym miejscu to i odbior lepszy, chyba ze to trzeba za kazdym razem po ustawieniu anteny programowac kanaly
siema - Sob 21 Lip, 2012

Barejka, jest tyle różnych niewiadomych, że nikt Ci nie odpowie. Teoretycznie powinno działać lepiej, ale po pierwsze mogły się pojawić odbicia sygnału od ściany, nadajnik masz z drugiej strony, urwałeś kabel, itp. ;)
Sprawdź gdzie jest najbliższy nadajnik i ustawiaj w jego kierunku antenę znajdującą się na dachu.

Barejka - Sob 21 Lip, 2012

na dachu tak, ja wieszalem na scianie jakies 4-5 metrow na ziemia i nic, wiec jak mi wyjasnisz ze w pokoju gdzie musi sygnal isc przez sciane i przed dom sasiada dziala, a na scianie obok domu juz nie ;D
siema - Nie 22 Lip, 2012

Ja tu nic nie zamierzam udowadniać. Nie czuję się internetowym ekspertem, by diagnozować takie problemy na odległość. Nie chcesz, nie sprawdzaj, nie mierz sygnału.
Barejka - Nie 22 Lip, 2012

nie zmierze bo nie mam czym, antene kieruje tylko w kierunku tak na oko nadajnika :P