A w porównaniu do Koni Sport? Chyba Koni to jeden z najgorszych markowych zestawów, choć na Ułężu radził sobie nieźle, stabilnie i dość przewidywanie (wszystko na Powerflexie i beleczka pięknie zrobiona i obniżona by Vlodek).jarek-malopolska - Czw 29 Lis, 2012
Przem_106 napisał/a:
Wg mnie optymalnym i najlepszym rozwiązaniem jest amor gruba rura z zerkopolu i spręzyna asfaltowa Peugeot Sport
Pany, jakie są jeszcze sprawdzone rozwiazania sprezynowe do grubego wkładu P36?
Gruba laga Bilstein + sprezyna Peugeot Sport (tak jak Przem pisał)
Gruba laga Bilstein + sprezyna H&R (oznaczenie chyba: 200/60/40)
Gruba laga Bilstein + ... ???Tomcat - Czw 29 Lis, 2012
jarek-malopolska napisał/a:
Przem_106 napisał/a:
Wg mnie optymalnym i najlepszym rozwiązaniem jest amor gruba rura z zerkopolu i spręzyna asfaltowa Peugeot Sport
Pany, jakie są jeszcze sprawdzone rozwiazania sprezynowe do grubego wkładu P36?
Gruba laga Bilstein + sprezyna Peugeot Sport (tak jak Przem pisał)
Gruba laga Bilstein + sprezyna H&R (oznaczenie chyba: 200/60/40)
Gruba laga Bilstein + ... ???
EIBACHPROKIT !!
a tak poważnie, to w warunkach wyścigowych słyszałem odmienną opinie. Łukasz Witek, który siedzi w GSMP już chyba od 10 lat, powiedział mi że żadne B6 nie jest tak dobre jak Pug Sport. Tylko trzeba pamiętać, że jakoś asfaltu w GSMP w porównaniu do większości rajdów to jak nówka sztuka autostrada. Tam twardo to dobrze, zawias nie musi gasić podbić, dziur itp...jarek-malopolska - Czw 29 Lis, 2012 Eibach PRO-KIT jest chyba standardową sprezyną, tzn szeroką, czy tak? A na Bilsteina grubą lage trzeba waska sprezyne - walcową jesli to to samo co waska ? No to z tego co piszecie i dorzucił paweł od siebie wynika ze Peugeot Sport na órwny asfalt (np. góry, tor) bedzie b. dobrym rozwiazaniem natomiast gruby bill dobrze ustawiony do Rally..Tomcat - Czw 29 Lis, 2012 Z tym eibachem to był żarcik, sprawdzi się tylko w amatorkach albo na ulice.jarek-malopolska - Czw 29 Lis, 2012 Wiem, wiem, ze w zarcie ale tyle sie o tym eibachu nasluchałem a własciwie nie wiem czy jest to szeroka sprezyna czy własnie waska go gwintowanego bila ?Tomcat - Czw 29 Lis, 2012 Pro kit jest szerokifaldzip - Czw 29 Lis, 2012 Ja mam szutrowego PugSporta - na dziury w sam raz!acik666 - Czw 29 Lis, 2012 Na dziury?? Problem tego zawiasu był właśnie taki że asfalty we Francji były gładkie i równe a w polsce wiadomo.... Ja mam tyły Pug sporta w zapasie to są twarde Greg - Czw 29 Lis, 2012 Ale faldzip ma SZUTROWEGO. Szutrowy jest w sam raz na warszawskie ronda, tory tramwajowe i koleiny Poza tym można iść bombą po progach zwalniających - szedłem tak raz w 106 na szutrowym setupie, bez ujęcia faldzip - Pią 30 Lis, 2012 wlasnie, ja sprawdzalem w takich warunkach :
http://www.youtube.com/watch?v=gLnIQksP4x8daniel-pl12 - Nie 02 Gru, 2012 słyszałem dziwną teorię jakoby gruby bilstein na tył do saxo nie pasował do wersji po lifcie ? jest w tym trochę prawdy ? dlaczego niby? coś dziwnego bo w paru rajdówkach z tyłu właśnie go widziałem ,ktoś coś wie na ten temat ?martin.h - Nie 02 Gru, 2012 Trochę podpiłujesz dremelkiem i będzie pasował daniel-pl12 - Nie 02 Gru, 2012 coś tak czułem że w tym rzecz ,jak bardzo ? Kuner - Pią 07 Gru, 2012 półtora metra, ale możesz podkleić gumą do zucia i wtedy jedynie trzeba plombe z zęba (koniecznie ósemka) podłożyć i dizała rewelacyjnie.