To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - Zimowy trening 9 grudnia 2012r. (niedziela) w Moto Park Ułęż

M - Nie 09 Gru, 2012

Bo umiejętności nie można kupić :&
buni - Nie 09 Gru, 2012

w warunkach ulezowo / nowo miastowych , bez kolcy... im mniej mocy i mniejsze kolko tym lepiej. dobra nalewka zrobila tez dobra robote

pierwsze foty :

Poziek jak zwykle poza trasa :faja:

https://picasaweb.google.com/109938999521260641992/UEz09122012WwwTrackdayOrgPl#

Kamill - Nie 09 Gru, 2012

A kto kupil to audi Wolf czy Poziek ?
Ciekawe jak by sie sprawdził mój 10 letni dunlop 3D :D Na papieże nic szczególnego, ale na ulicy potrafi zaskoczyć :rotfl:

arssss - Nie 09 Gru, 2012

Wypadałoby wybrać się na następny trening :) Janusz kończ Klijo !
poziek - Nie 09 Gru, 2012

buni napisał/a:
Poziek jak zwykle poza trasa :faja:

;D

Rekord w trawie był mój :rotfl:

Kamill - Nie 09 Gru, 2012

Może robotę zrobił tam miekki zawias i cienkie staby w porównaniu do evo&subaru ?
Stf - Pon 10 Gru, 2012

Kamill napisał/a:
Może robotę zrobił tam miekki zawias i cienkie staby w porównaniu do evo&subaru ?

no wiadomo że seria zawias w audi jest raczej bardziej miekki od tych w evo/sub asfaltowych :) jednak tych drugich było sporo, podejrzewam że w części mogły być rozpięte staby lub zawias softowy. tak czy inaczej audiola z ekipą szyderców na pokładzie za piątaka pozamiatała ;) dobrze że nie mieliśmy % bo pewnie rozpoczęlibyśmy zawody - kto dalej w eter wyjedzie ;)

poziek - Pon 10 Gru, 2012

Stf napisał/a:
dobrze że nie mieliśmy %

Next time. Ostatnio piłem doskonałe chianti ;D

Loko - Pon 10 Gru, 2012

Stf napisał/a:
130KM N/A 4x4

Obrazek

+

nalewka Profil 175/65/15

Obrazek

i evki nie istniały :rotfl:

Jak to jeździ? Ryje dziobem i trzeba się mocno napocić żeby fajnie jechało czy raczej spoko? Tam jest jakaś blokada mostu, jak to działa? Widziałem kilka audioli w akcji, ale zazwyczaj nie wyglądało to najlepiej z zewnątrz, strasznie ociężałe się wydawały

106 - Pon 10 Gru, 2012

voj2s ma takie (tyle ze 3.0 tdi)....nawet w sob byl nim u mnie... mowil ze auto
skreca i nie ryje dziobem :) jak chodzi o quattro to zna sie na tym dobrze.

roj - Pon 10 Gru, 2012

poziek napisał/a:

Next time. Ostatnio piłem doskonałe chianti

nie ma takich! :D

Stf - Pon 10 Gru, 2012

Loko - coś tam ryje ale da się zrobić tak żeby było dobrze - (ujmując, dociążając lewą czy cuś) nie ma tragedii. Blokada podobno działa tylko do 15km/h - ale można zrobić tak żeby działała cały czas - jednak nie majsterkowaliśmy bo nie było potrzeby. Po prostu po lodzie trzeba robić wszystko żeby nie było slajdu na wyjściu i tak też staraliśmy się latać. Poziek tylko czasami mylił prostą startową z 50metrowym pasem zieleni obok ale było dobrze było ;D
poziek - Pon 10 Gru, 2012

Loko napisał/a:

Jak to jeździ? Ryje dziobem i trzeba się mocno napocić żeby fajnie jechało czy raczej spoko? Tam jest jakaś blokada mostu, jak to działa? Widziałem kilka audioli w akcji, ale zazwyczaj nie wyglądało to najlepiej z zewnątrz, strasznie ociężałe się wydawały

Przód zawsze można skleić lewą i nie ma rycia.

Szczerze mówiąc to jechaliśmy z założeniem wybawienia się i polatania bokami. Bo nikt nie zakładał, ze audi będzie "konkurencyjne"

Na miejscu okazało się, że startując za STI czy Evoszczakami siedzimy im na ogonie :]
Potem padło hasło: "a może na czas polecimy" ? No i się zaczęło :rotfl: :rotfl: :rotfl: Zobaczyliśmy gwiazdy w oczach STFa i charakterystyczny uśmiech na twarzy Buniego. To musiało skończyć się jazdą w milczeniu i podglądaniem jak kto jedzie i gdzie tnie :devil:

Co do tego jak to wygląda z zewnątrz to mogę powiedzieć, że wygląda mega nieciekawie. Jak kupa. Zero emocji i mocy. Ale co z tego jeśli jest najszybciej.

Najlepszy tekst był gościa z E9, który startował zaraz za nami i mu odjeżdzaliśy przy każdym zakręcie. Mówi dobra tutaj mi uciekną ale dopadnę ich na prostej startowej z szybkim slalomem. Okazło się, że na prostej odjechaliśmy mu najbardziej xD

Audi od zakupu rok temu stało całe lato w garażu. Za te ilość frajdy i fanu w niedzielę postanowiłem zalać mu nowe oleje i płyn hamulcowy. W nagrodę :rotfl:

Loko - Pon 10 Gru, 2012

No nie powiem wygląda to na bardzo ciekawą budżetową opcje do zimowej zabawy. Powiedz mi bo pewnie przed zakupem orientowałeś sie jak stoi sytuacja. Słyszałem że mechanicznie są nie do zdarcia, buda zewnątrz też się trzyma bo jest ocynkowana, ale podobno gorzej jest ze spodem i progami to prawda?
poziek - Wto 11 Gru, 2012

Stf napisał/a:
Poziek tylko czasami mylił prostą startową z 50metrowym pasem zieleni obok ale było dobrze było ;D

Nawyk po Evo :rotfl:

Loko napisał/a:
ale podobno gorzej jest ze spodem i progami to prawda

Kupując je interesował mnie stan napędów. Tutaj nie było problemów więc wziąłem. A to, że ruda pokazała się tu i tam - mnie to lotto.

Pod spodem patrzyłem na coupe raz. Jak wymieniałem końcowy tłumik. Nic strasznego nie widziałem.

A co do jazdy to kluczem do sukcesu (poza kierowcami oczywiście bo chyba nikt nie ma złudzeń co do umiejętności STFa czy Buniego) były opony. Tak wszyscy uważamy.