rasta - Wto 04 Gru, 2012 Do chłodzenia powietrza służy ic, wszystkie profil instalację turbo mają orurowanie z alu.kosmita - Śro 05 Gru, 2012 takShymek - Śro 05 Gru, 2012 rasta a co masz u siebie?
Będę wzorował się na najlepszym projekcie tego forum Kamill - Śro 05 Gru, 2012
Shymek napisał/a:
rasta a co masz u siebie?
Będę wzorował się na najlepszym projekcie tego forum
Spoko, nie mam nic do ukrycia, w ibize mam alu, więc jak chcesz się wzorować to rób w alu wasq - Śro 05 Gru, 2012
kosmita napisał/a:
Shymek napisał/a:
W jakiej rurze lepiej bedzie chłodzone powietrze, albo nie będzie się ze względu na materiał nagrzewać?
tam gdzie powietrze może oddać ciepło lepsze alu, tam gdzie może się nagrzewać nierdzewka
nierdzewka szybko ciepło oddajekosmita - Śro 05 Gru, 2012
wasq napisał/a:
kosmita napisał/a:
Shymek napisał/a:
W jakiej rurze lepiej bedzie chłodzone powietrze, albo nie będzie się ze względu na materiał nagrzewać?
tam gdzie powietrze może oddać ciepło lepsze alu, tam gdzie może się nagrzewać nierdzewka
nierdzewka szybko ciepło oddaje
nie tak szybko jak alu Sibu - Śro 05 Gru, 2012 Aluminium nadaję się do chłodnic albo grzejników, nierdzewka jest ok 7. razy lepszym izolatorem, więc lepiej będzie chronić przed ciepłem z zewnątrz, ale jest ok. 3 razy cięższa.Anonymous - Śro 05 Gru, 2012 a to taki problem owinąć te rurkie czyms co izoluje cieplnie??choćby bandazem do kolektorówrasta - Śro 05 Gru, 2012
Shymek napisał/a:
rasta a co masz u siebie?
Będę wzorował się na najlepszym projekcie tego forum
Alu Młody Papież - Czw 06 Gru, 2012 ale pamiętaj, że to nie dlatego rasta ma alu bo jest najlepsze
tylko alu jest najlepsze bo jest u rasty
Bart - Czw 06 Gru, 2012 was79 - Czw 06 Gru, 2012 Nie na śmiewać się, bo wujek samo zło miał chwilę gadatliwości po alko rasta - Czw 06 Gru, 2012 To niech się Miniac wypowie.
Miałem kwasowke, jako upgrade przeszedłem na alu, pewnie popełniłem błąd Anonymous - Czw 06 Gru, 2012
was79 napisał/a:
Nie na śmiewać się, bo wujek samo zło miał chwilę gadatliwości po alko
Przyznam sie ze ja sie Rasty troche bałemMiniac - Czw 06 Gru, 2012
rasta napisał/a:
To niech się Miniac wypowie.
Miałem kwasowke, jako upgrade przeszedłem na alu, pewnie popełniłem błąd
Dla mnie każdy może mieć dolot z kwasówki. Kto bogatym zabroni.
Mi się to kojarzy z montażem do sportowego auta pełnej zabudowy car-audio ze skrzyniami basowymi włącznie. To takie techniczne 'faux pais'.