Gaydek - Wto 11 Gru, 2012 Amber Gold Greg - Wto 11 Gru, 2012 Ja swego czasu dużo analizowałem i najpierw miałem w HSBC, ale zrezygnowali z obsługi MSP więc przeniosłem do Citi. Jest OK. Nie ma tam jakichś oh-ah ale nie drą jak złodzieje tak jak niektóre banki. Chyba było najtańsze poza mBankiem (ale tam nie chciałem).
Konto jest za free, 6zł za kartę, przelewy 0zł, wszystkie bankomaty 0zł.pP - Wto 11 Gru, 2012
Głównie ze względu na to, że to marka lokalna a ja potrzebuję banku który nie jest "bankiem-krzak" dla klientów zza granicy. Citi jest praktycznie wszędzie. Bardzo żałuję że już nie mam w HSBC bo tam było bardzo OK.Bart - Wto 11 Gru, 2012
Greg napisał/a:
Głównie ze względu na to, że to marka lokalna a ja potrzebuję banku który nie jest "bankiem-krzak" dla klientów zza granicy.
No jak się biznesy na światową skalę robi to tak jest....
Podałem kiedyś numer konta w mBanku kontrahentowi z Białorusi to zaczął do mnie strzelać z kapiszonów i odjechał z piskiem opon traktorem MTZ Belarus.nox - Wto 11 Gru, 2012
Bart napisał/a:
Greg napisał/a:
Głównie ze względu na to, że to marka lokalna a ja potrzebuję banku który nie jest "bankiem-krzak" dla klientów zza granicy.
No jak się biznesy na światową skalę robi to tak jest....
Podałem kiedyś numer konta w mBanku kontrahentowi z Białorusi to zaczął do mnie strzelać z kapiszonów i odjechał z piskiem opon traktorem MTZ Belarus.
PiTT - Wto 11 Gru, 2012
Greg napisał/a:
pP napisał/a:
Greg napisał/a:
ale tam nie chciałem
a dlaczego nie?
Głównie ze względu na to, że to marka lokalna a ja potrzebuję banku który nie jest "bankiem-krzak" dla klientów zza granicy. Citi jest praktycznie wszędzie. Bardzo żałuję że już nie mam w HSBC bo tam było bardzo OK.
a to jest znaczenie dla klienta z zagranicy jak "musi" Ci przelew puścić za wykonaną usługę?
pytam całkiem poważnie bo pierwsze słyszęJakarti - Wto 11 Gru, 2012
Pitt napisał/a:
a to jest znaczenie dla klienta z zagranicy jak "musi" Ci przelew puścić za wykonaną usługę?
pytam całkiem poważnie bo pierwsze słyszę
moze ktos sie podszywa i chce przejac zaplate za jagodzianki Czesława?!
(wieksza wiarygodnosc biznesowa miedzynarodowych partnerow handlowych - domniemuję)Greg - Śro 12 Gru, 2012 Jakarti dobrze domniemuje. Często dostajemy sygnały, że ludzie na serio myślą, że w takiej Polsce niedźwiedzie biegają po ulicach więc wiarygodność nawet na takich dziwnych polach jest dość istotna. Dla mnie to też trochę niedorzeczne, ale sam jak mam wysłać kasę za granice to zawsze sprawdzam bank jeśli go nie znam. Citi da się zweryfikować i tutaj nie ma pola do interpretacji. Plus czasem się zdarza, że takie Citi potrafi kasę szybciej procesować plus łatwiej to obsłużyć będąc np. w oddziale zagramanico. No ale to akurat istotne dla mnie bo działamy trochę z klientami z różnych dziwnych krajów.
W Polskich warunkach mBank powinien się sprawdzić, choć nie wiem jaką mają teraz ofertę.Vlodarsky - Śro 12 Gru, 2012 Może jest na forum właściciel jakiegoś banku? mógłby się wypowiedzieć.
Najlepsze banki są w Szwajcarii więc jest tylko jedna osoba z forum która i mieszka w Szwajcarii i jest właścicielem banku.Gaydek - Śro 12 Gru, 2012 Wiem, że kubas ostatnio zainwestował w coś w CH. Zaczekajmy na niego.Bart - Śro 12 Gru, 2012 Kubas wie co dobre: