krzysiek_ - Śro 19 Gru, 2012 O kur, ale bidna cene dalem, tylko brac kamil - Śro 19 Gru, 2012 szczególnie na kubły ...krzysiek_ - Śro 19 Gru, 2012 Do negocjacji Janusz - Czw 20 Gru, 2012 prosze nie zapominać ze mam wstepnie zarezerwowana ta płyte, troche weższa niz tak qbicy, dzisiaj powinienem wiedzieć czy nie bedzię za wąska.
Młody a wiesz moze jaki to jest stop aluminium ??krzysiek_ - Czw 20 Gru, 2012 Tam są jakieś napisy na niej ale nie mam pojęcia co to może być, nie potrafię ich odszyfrować.. pewnie pa5 albo pa11 zresztą z tego co widzę to różnią się one jedynie zawartością procentową magnezu.
Po wstukaniu w neta napisu wychodzi tylko ALUMINIUM-MAGNESIUMqbica - Czw 20 Gru, 2012
Janusz napisał/a:
prosze nie zapominać ze mam wstepnie zarezerwowana ta płyte, troche weższa niz tak qbicy, dzisiaj powinienem wiedzieć czy nie bedzię za wąska.
Młody a wiesz moze jaki to jest stop aluminium ??
powinna przypasować tylko bedziesz musial inaczej oganrac jej mocowanie, bo ja mam bezpośrednio do sanek, a przy tej płycie musialbys, przyspawac do sanek jakiś płaskownik/profil zamkniety i dopiero do tego płyte przykrecic Janusz - Pią 21 Gru, 2012 a swoja drogą homologacyjnie są jakieś wymogi odnośnie montażu płyty pod silnik ?? czy wolna amerykanka ?krzysiek_ - Pią 21 Gru, 2012 Janusz, Tego niestety nie wiem.
Panowie, nie ma chętnego na fotele? Nowa cena i do tego nadal do negocjacji.CHRZANEK - Pią 28 Gru, 2012
Janusz napisał/a:
a swoja drogą homologacyjnie są jakieś wymogi odnośnie montażu płyty pod silnik ?? czy wolna amerykanka ?
Jezeli chodzi o wymogi rajdowe to wg załacznika J dla grupy N:
"Montaż osłon spodu samochodu dozwolony jest tylko w rajdach i pod warunkiem, że zachowany jest prześwit, są zdejmowalne i zostały zaprojektowane i zamontowane wyłącznie w celu ochrony następujących części: silnik, chłodnica, zawieszenie, skrzynia biegów, zbiornik paliwa, układ przeniesienia napędu, układ kierowniczy, układ wydechowy i butle gaśnicze. Osłony spodu samochodu mogą być powiększone o całą szerokość dolnej części przedniego zderzaka tylko w przedniej części przedniej osi"
Analogicznie w grupie A wolno to samo a może i więcej ale nie chce mi sie szukać..