To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Saxo 16v ,moc

Vlodarsky - Wto 05 Sie, 2014

A i tak na seryjnym dolotowym i seryjnym wydechowym można zrobić z silnika 180KM.
Niemy - Wto 05 Sie, 2014

...za worek złota

a w salonie na stole za darmochę można mieć 145 ;)

Marek23 - Wto 05 Sie, 2014

Czyli ten kolektor ma tylko sens jak go powiekszymy i wzucimy wieksza przepustnice. Czy przy moich modach ma to sens? Przypomne: wydech, dolot, glowica, walki saxo challenge. Moze bym cos takiego zrobil przez zime zeby jeszcze pare kuniuf doszlo, bo na pewno bedzie inna skrzynia i szpera.
GeKo - Wto 05 Sie, 2014

Z tego co pamiętam alu kolektor i przepustnica z clio sporta była w S1600, także wątpie żeby to można było w zwykłej A grupie zrobić. Zajrzyj do homo.
Bad-i - Śro 06 Sie, 2014

Ta przerobka nie jest zgodna z homologacja
ade - Śro 06 Sie, 2014

GeKo napisał/a:
Z tego co pamiętam alu kolektor i przepustnica z clio sporta była w S1600, także wątpie żeby to można było w zwykłej A grupie zrobić. Zajrzyj do homo.

w homo peugeta czy citroena jest kolektor i przepustnica z renault?!?!?

Marek23 - Pon 01 Wrz, 2014

A czy mogę coś jeszcze dłubnąć w silniku nie zmieniając wałków? Myślę o przyszłym sezonie w RPP i na pewno zmienię skrzynię,ale mocy też by się przydało, bo mnie tam zjedzą...
GeKo - Pon 01 Wrz, 2014

ade napisał/a:
GeKo napisał/a:

w homo peugeta czy citroena jest kolektor i przepustnica z renault?!?!?

Przepustnica, kolektor jest alu ale ich.

Marek23 - Pon 01 Wrz, 2014

Geko, a co z moją mocą?
Bad-i - Śro 03 Wrz, 2014

Marek mysle ze mocowo to dasz rade, bardziej poszedl bym w zawias, hamulec i opony
106 - Śro 03 Wrz, 2014

zawias jakis tam nie najgorszy juz w saxo jest...

moze poczekaj na skrzynie i szpere :)

z moca w NA to kiepsko... jak brakuje to pozostaje Ci doprezyc silnik i jak juz
osiagnales max tych walkow to zmienic na lepsze.

Bad-i - Śro 03 Wrz, 2014

To juz niech poczeka do grudnia i lyknie mojego
106 - Śro 03 Wrz, 2014

+1
Marek23 - Czw 04 Wrz, 2014

rozloz mi splate saxo ma 2 sezony to biore. u mnie skrzynia do zmiany na bank. zawias ok jest.
Marek23 - Śro 10 Wrz, 2014

http://rajdy.hoga.pl/giel...9Cci,+akcesoria
Pany, to jest w himologacji??? Nada się to na coś, czy dać se spokój? Oczywiście i tak bym negocjował cenę, jak nie zejdzie poniżej 5k, to nawet się napalam.