słyszałem ze jeszcze nie jest to do końca postanowione rasta - Pon 24 Mar, 2008 No to wyglada na to, że mam lekkie zaległości hehesaxorulez - Pon 24 Mar, 2008 a najbardziej wygląda że piszecie nie na tematrasta - Pon 24 Mar, 2008
saxorulez napisał/a:
a najbardziej wygląda że piszecie nie na temat
No ale na tamten temat już wszystko zostało powiedziane M - Pon 24 Mar, 2008 Kurcze ... ladne te wyniki dwulitrówek....
saxorulez - Pon 24 Mar, 2008 w końcu trzymają serię z plusem,
niestety jeździ wolniej niż stary.
W/g właściciela bardzo ciężko zrobić mniej niż 7,0 do 100.. a to jego kolejny CTR wiec chyab coś tam jeździć potrafiM - Pon 24 Mar, 2008 Hamownia hamownią, wlasnie wazne jak jezdzi..
Civic Kabikosa ma o 2 konie wiecej od takiego samego ivt ale wydmuszki a Kabi klepie ją o 2 długości, jak to mozliwe? rasta - Pon 24 Mar, 2008
saxorulez napisał/a:
niestety jeździ wolniej niż stary.
Masa robi swoje, niestety nowe fury są coraz ciżęsze. Przykładowno Focus II 145 kucy nie daje rady Foce I 130 kucy.saxorulez - Pon 24 Mar, 2008 no zgadzam się - ale jako kierowcy oczekujemy aby auta były coraz szybsze w kazdje kolejnej generacji. A jesli nie szybsze na prostej to przynajmniej tak samo szybkie, ale za to szybsze w zakręcie.
Tak dla porównania nowe M5 waży 75kg więcej niż M5 E34 - więc da sie zrobić lekko.
Stosunek mocy do masy bez porównaniarasta - Pon 24 Mar, 2008 No ale z HH jest inaczej, nie zdziwiłbym się jakby Civic jajko 1.6 VTEC spuścił baty nowemu CTR.
saxorulez napisał/a:
A jesli nie szybsze na prostej to przynajmniej tak samo szybkie, ale za to szybsze w zakręcie.
Tia nowy CTR na pewno jest szybszy w zakręcie mając z tyłu belkę, to tak samo jak niby Focus II ST robił lepszy czas na Nurburring od Focusa RS, tak przynajmnije ford podawał w prospektach reklamijąć Fokę II ST. A w rzeczywistości jest kompletnie inaczej, RS spuszcza baty i na torze i na proste ST'kowi, który nawet nie ma szpery. Takie cofanie się w stecz, to samo widać po CTR, który nie umywa się do ITR.gaugan - Pon 24 Mar, 2008
rasta napisał/a:
nie zdziwiłbym się jakby Civic jajko 1.6 VTEC spuścił baty nowemu CTR.
dobre VTi łoi poprzedniego CTR, wiec chyba tym bardziej nowego..
pzdrGotti - Pon 24 Mar, 2008
rasta napisał/a:
Spokojnie są szybsi, chciałbym wreszcie spotkać, CTR'a na kompresorze, wiem, że jeden śmiga po Wrocławiu, wykres jest przeozacki:
afaik ten zestaw ma/miał Łukasz (gre) więc jest jeszcze szansa rasta - Wto 25 Mar, 2008 Miał, z tego co słysząłme to nie był z niego zadowolony i zdemontował...saxorulez - Nie 30 Mar, 2008 wracając do tematu - ten sam Cif z wydechem cat back pewnej renomowanej firmy Milltek
Właściciel bardzo zadowolony.. szczególnie ze auto głównie upala i nie przeszkadza mu strata w niskim zakresie obrotów. Rzekomo 7KM odczuwalne pod dupą
W tej chwili opracowywany jest kolektor z katalizatorem liczymy na drugie 7KM.
Wynik naprawdę zacny jak na hondowskie K20GOKART - Pon 31 Mar, 2008 Bardzo ładny wynik co nie zmienia faktu że auto kiepsko skręca. Jestem po wczorajszym Koszalińskim rallysprincie i był jeden nowy CTR. Kierownik z licencją wyścigową który zazwyczaj startuje tam S2000 (ale tym razem coś w niej upgrade'ował) przyjechał wlasnie civikiem. I pomimo że jest wjeżdzony w tor (były mieszkaniec Koszalina) a ja byłem tam drugi raz w życiu to robiliśmy podobne czasy na okrażeniach (jak czegoś nie spartoliłem)
Znaczy się był spokojnie do objechania w CTR bo w S2000 raczej nie bardzo ....