Marek, a może to Cię zaciekawi??
http://www.benchmark.pl/t...trona/3614.htmlAnonymous - Pią 19 Gru, 2008 dlatego się dziwię dlaczego obraz plazmy nie podoba się koledze
chyba tylko dlatego że przyzwyczaił oko do sztucznie podkręconego obrazu lcdsaxorulez - Sob 27 Gru, 2008 Dobra pedryle.. kupiłem XBOXa i muszę kupić nowe TV bo na starym to nie jest to ze tak powiem.. Trochę kolorów brakuje.
Chcę kupić LCD, mam budżet do 3 000.
Przekątna 37 - 42"
Nie musi być Full HD
Rozważam coś z Samsunga lub LG - dobrze robię? Jeszcze z sentymentu chciał bym Hitachi ale tam kontrast jest na poziomie 1 : 1500 ???pP - Sob 27 Gru, 2008
saxorulez napisał/a:
Nie musi być Full HD
Rozważam coś z Samsunga lub LG - dobrze robię?
jeżeli chodzi o full hd to jedynie do czego można to wykorzystać obecnie w Polsce to xbox ale różnicy nie zobaczysz gołym okiem miedzy full a hd redy takze dobra decyzja:D
jezeli chodzi o firme to na pewno nie sony, przeplacasz za marke, najlepszy stosunek jakosc/cena to wg mnie samsung, zreszta on produkuje ekrany dla wiekszosci marek (w tym dla sony), idz to MM i wybierz cos na miejscu, teraz jest duzo promocji i naprawde sprzedaja tanio tv, i wg mnie do xboxa i zwyklego ogladania nie nalezy sie ostro napinac na najnowszy model, jako przecietny widz różnicy np w kontrascie nie zobaczysz a kasa wylozysz dodatkowa
saxorulez napisał/a:
Hitachi ale tam kontrast jest na poziomie 1 : 1500 ???
jak kupujesz tv to pytaj sie o konrast (nie pamietam jak sie on tam fachowo nazywa) realny , np. na moim tv byla wlepa ze jest 8000:1 a w rzeczywistosci był chyba 3000:1, to nie znaczy ze wlepa klamie, ale podaje jakichś inny kontrast, ktory jest o wiele wyższyDeeS - Sob 27 Gru, 2008 Nie idz do media! Tam drogooo jak nic..
Ceneo itp..szymlorek - Nie 28 Gru, 2008 mam bezpośrednie porównanie sonego i lg i to co moge powiedzieć to menu sonego przynajmniej w moim modelui zdecydowanie in plus, troche ciekaswszy design lepszej jakości pilot- nie ma sie wrazenia ze zaraz sie rozpadnie i nie zgrzyta. Full HD jak dla mnie jednak jest ważneb bo juz niedlugo pewnie ogólnodostepne beda filmy na blurayach poizatym ps3 daje mozliwosci wykorzystania full hd. Samsunga nie porównuje bo miałem doczynienia tylko z jakimiś modelami z marketów Anonymous - Nie 28 Gru, 2008 od 42 cali masz już full HD i taki kup bo są tanie jak barszcz
jeżeli bardzo zależy ci na idelanych kolorach to porównaj
z obecnymi plazmami bo różnica w cenie jest minimalna
tak naprawdę to programów w HD jest jak na lekarstwo ale wciągu 5lat
pewnie ich ilość się przynajmniej podwoi
blueray moim zdaniem jest jeszcze cholernie drogi a dostęp do filmów też znikomy
i naprawdę wykorzystać HD to obecnie sztuka
ja mam HDready i oglądam divixy 720p i jakość jest super,anjas - Nie 28 Gru, 2008
mikson napisał/a:
od 42 cali masz już full HD
ja mam 37 cali full hdAnonymous - Nie 28 Gru, 2008 a jakiej firmy masz swoj 37cali?
a swoją drogą porównywałeś jakość obrazu full HD i 720p ?
tak z 2-3m jestem ciekaw czy zobaczysz różnice w jakości pP - Nie 28 Gru, 2008 ale Łukasz na xa także póki co nic na bluerayu nie obejrzy
mikson napisał/a:
nie ma żadnej różnicy
szymlorek napisał/a:
ps3 daje mozliwosci wykorzystania full hd
póki co to więcej jest gier na xa, które są w 1080 qbus - Nie 28 Gru, 2008 pp mylisz sie... chyba wrzucalem nawet w temacie o ps3 statystyki dotyczace ilosci gier w full hd na x i na ps3... na ps3 bylo ich wiecej.pP - Nie 28 Gru, 2008
qbus napisał/a:
ilosci gier w full hd na x i na ps3... na ps3 bylo ich wiecej.
masz rację, ale tylko podałeś przypuszczenie bez potwierdzenia, ale poszukałem i masz rację
zwracam honoranjas - Nie 28 Gru, 2008
mikson napisał/a:
a jakiej firmy masz swoj 37cali?
Panasonic Panasonic TX-37Lz70P
taki jak tu: http://www.ceneo.pl/952520
(swoją drogą jestem w szoku, że przez ponad rok w sumie niewiele stracił na cenie, myślałem, że kosztuje już duuużo mniej)
mikson napisał/a:
tak z 2-3m jestem ciekaw czy zobaczysz różnice w jakości
nie porównywałem specjalnie full HD i 720p. Niektóre gierki idą w 720p i też nieźle wyglądają. Małą różnicę widać w blueray, ale też nie powala ta różnica moim zdaniem...
Dziś wreszcie podłączyłem jakieś lepsze głośniki do PS3, bo grałem do tej pory na telewizorowych. Lipa była straszna, ale teraz jest lepiej.Anonymous - Nie 28 Gru, 2008 szkoda że nie poczekałem 2 lata bo zamiast 26cali lcd kupił bym taką rakietę http://www.ceneo.pl/1312102Jakarti - Nie 22 Mar, 2009 Samsung LE37A451 ok 1900zł
Przekątna obrazu : 37 cali
Rozdzielczość : 1366x768
Kontrast : 10000:1
Jasność : 450 cd/m2
Czas reakcji : 6 ms
Samsung LE37A551 ok 2000 zł
Rozdzielczość : 1920x1080
Kontrast : 15000:1
Jasność : 500 cd/m2
Czas reakcji : 5 ms
Samsung LE37A330 ok 1650 zł
Rozdzielczość : 1366x768
Kontrast : 7500:1
Jasność : 450 cd/m2
Czas reakcji : 6 ms
dla mnie te 3 tv są takie same. widze oczywiscie, ze poziom kontrastu i rozdzielczosc są rozne.. ktory najlepszy? i dlaczego.. czy na taką przekątną te 1366x768 to za mało??