To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Projekt Clio Sport 200+

FreeMan - Śro 09 Kwi, 2008

http://cgi.ebay.pl/AEM-EM...ksid=p1638.m124

rasta faktycznie ceny sa naprawde znosn.

rasta - Śro 09 Kwi, 2008

FreeMan, patrz na amerykę - http://search.ebay.com/se...+ems&category0= :]
FreeMan - Śro 09 Kwi, 2008

rasta napisał/a:
FreeMan, patrz na amerykę - http://search.ebay.com/se...+ems&category0= :]

to jeszcze powiedz ktory bedzie pasowal do clio...

Anonymous - Śro 09 Kwi, 2008

Dobra jak zawsze wpadne z malym essejem

Widze ze temat zakrecil male kolo :) Nie musimy sobie chyba udowadniac wyzszosci SA nad O.E. ECU bo to oczywiste.
Ale jest pytanie czy w takim np. OMEXie jak kupimy go z wiazka do samodzielnego podlaczenia, wszystkie przewody łacza sie z fabrycznymi czujnikami czy jestesmy skazani na osprzet OMEX'a?
Nie jest to konwersja turbo wiec nie ma chyba potrzeby dokladac kolejnych. ?

Anonymous - Śro 09 Kwi, 2008

rasta napisał/a:
TOXIC napisał/a:
Tym bardziej wkurzajace jest ze modyfikacja za niespelna 3,5k (kolektory i wałki) bedzie wymagac kompa za nastepne 5k + strojenie.

Dymu by nie było gdybyś nie napisał 200+

Poprostu na świni zapomnij o tym :lol2: Ja jak wkładałem SA celowałem 240-260 koni, mówiłem sobie wtedy - "będzie zajebści jak tyle wypluje", a wyszło 300 :rotfl:

Ale ja o swinie zapytalem tylko tak :) tez nie preferuje tego typu rozwiazan :D

dzik - Śro 09 Kwi, 2008

Nie wiem dokladnie jak w OMEXIE, ale na 99% caly osprzet zostaje fabryczny.
saxorulez - Śro 09 Kwi, 2008

ja bym jeszcze sprawdził VEMSa w tej chwili kosztuje nowy $700 - chyba eM coś tam czytał co on może więc proszę Cię Macieju zerknij czy da sie coś postrugać w Clio.
pcs - Śro 09 Kwi, 2008

Nie zapomninajcie tez sprawdzac dla mnie do dziadka!! moze sie w sumie cos hurtowo zamowi.
rasta - Śro 09 Kwi, 2008

Ja bym brał SA, które u nas ogarniają. Ja w Wawie znam 2 gości, którzy AEM'a ogarniają bardzo dobrze, a ważne jest by mieć do takiego tunera blisko.
M - Czw 10 Kwi, 2008

VEMS o ile clio nie ma innych niespodzianek oprocz tych ktore wymienił Dzik, bedzie pasowac.
Nie widze przeciwskazan. Do Volvo tez powinno byc OK - sprawdze, Vems ogarnia bardzo dobrze wszelkie boost controlery. Czytalem dokumentacje i to jakie te SA wyczynia cuda z konfiguracjami to chyba tylko w erze.

Bad-i - Czw 10 Kwi, 2008

to ja wrzuce tez swoje info. Poniewaz po 3 czy 4 miesiacach nadal jestem w doopie to sobie szukam wsparcia w firmach ktore budowaly takie silniki jak moj. Ostatnio otrzymalem informacje ze jedna z bardziej liczacych sie firm w UK zrezygnowala z Omexa a weszla w wlasnie w VEMS'a ze wzgledu na jego technologie i mozliwosci.

Taki SA tez mi doradzili

pcs - Czw 10 Kwi, 2008

Badi a nie chcesz robic na gaznikach?
Bad-i - Czw 10 Kwi, 2008

pcs napisał/a:

a po co mi gazniki :D

pcs - Czw 10 Kwi, 2008

Bad-i napisał/a:
pcs napisał/a:

a po co mi gazniki :D

zeby ladnie brzmial :)

kubas - Czw 10 Kwi, 2008

na trabkach tez bedzie fajnie brzmial :)