To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - honda nie skreca?

M - Wto 01 Gru, 2009

Marek23 napisał/a:
Cytat:

Nie zgadzam się i rzucam Ci rękawicę na następny trackday!

Mowimy stricte o samochodach, nie o tym kto lepiej skreca. Cif nie ma najmniejszego podejscia do clio. I mam w dupie cale reanult, przywiazanie do marki,itd. Zorganizujmy w koncy track day w Poznaniu. Na takim torze najlepiej wyjdzie,ktore auto jest szybsze.

PS. Jak w Wyrazowie Geko vs Ty? Pomijam fakt,ze on nie jechal na sliku, do tego Twoje auto bylo odchudzone. Zejdz na ziemie eM, lubie Cie bardzo, ale chyba Ci sie cos grubo wydaje.

Czyli takie clio bedzie bardziej awaryjne niz o wiele starsze vti?

Marek sam zejdz na ziemie i przestań razić karzącym wzrokiem niczym wyrocznia z never ending story - to na mnie nie działa. Ja mowie tak - clio nie ma najmniejszego podejscia do cifa - i co ? mowa trawa.
Moj cifek jest odchudzony tyle co nie ma tylnej kanapy z pianki i jednego fotela - rownowaze to polową baku - zadna rewelka. Dwa na wyrazowie - slick to błąd na ten tor o czym sie przekonywalem chociaz na pierwszym zakrecie - syf i rolowanie na bok na kamyczkach. Nie widzę punktu w którym moj cif by ustępował sportowi (pomijam kwestie gustu) - no moze pojemnosc 1.6 stawia go niżej.
Ja tez Cie lubie ale troche przeraża mnie ta megalomania clio.

KarQ - Wto 01 Gru, 2009

eM napisał/a:
5 gen to złomy,
jedyny dobry egzemplarz to KarQa.

eM, zawstydzasz mnie :lol2:

Marek23 napisał/a:

Tak.

Marek23 - Wto 01 Gru, 2009

eM napisał/a:
Marek sam zejdz na ziemie i przestań razić karzącym wzrokiem niczym wyrocznia z never ending story - to na mnie nie działa. Ja mowie tak - clio nie ma najmniejszego podejscia do cifa - i co ? mowa trawa.

Licza sie fakty. Tak jak ep3 jest lepszy,szybszy niz clio, tak to samo renault klepie vti.
I nie jestem zadnym super fanem renault, jakbym swego czasu mial wiecej gotowki to byc moze miabyml ep3. W kazdym razie bardzo chetnie to sprawdze.
eM napisał/a:
Dwa na wyrazowie - slick to błąd na ten tor o czym sie przekonywalem chociaz na pierwszym zakrecie - syf i rolowanie na bok na kamyczkach.

Powiedz to kolesiowi w e36, ktory pozamiatal na Wyrazowie jadac na gladkim sliku.
Absurd, dobry slik daje tam duza przewage.
KarQ napisał/a:
Marek23 napisał/a:

Tak.

:lol2:

M - Wto 01 Gru, 2009

Marek23 napisał/a:
eM napisał/a:

Licza sie fakty. Tak jak ep3 jest lepszy,szybszy niz clio, tak to samo renault klepie vti.
I nie jestem zadnym super fanem renault, jakbym swego czasu mial wiecej gotowki to byc moze miabyml ep3. W kazdym razie bardzo chetnie to sprawdze.
eM napisał/a:
Dwa na wyrazowie - slick to błąd na ten tor o czym sie przekonywalem chociaz na pierwszym zakrecie - syf i rolowanie na bok na kamyczkach.

Powiedz to kolesiowi w e36, ktory pozamiatal na Wyrazowie jadac na gladkim sliku.
Absurd, dobry slik daje tam duza przewage.
KarQ napisał/a:
Marek23 napisał/a:

Tak.

:lol2:

1.Liczą się fakty, clio sport nie klepie vti.
2.Jak zapewne wiesz slick nie jest to jeden model opony od jednego producenta - mi nie dawał. Na radomiu było bosko na r888 tutaj kupa.
3.Nie miales hondy - nie mozesz nic powiedziec.

Bad-i - Wto 01 Gru, 2009

eM napisał/a:

1.Liczą się fakty, clio sport nie klepie vti.
2.Jak zapewne wiesz slick nie jest to jeden model opony od jednego producenta - mi nie dawał. Na radomiu było bosko na r888 tutaj kupa.

z góry przepraszam, ale nie czytałem calego tematu. Mam tylko dwa pytanie do powyzszych punktów:

1) sport nie klepie vti gdzie? na prostej, torze, OSie ??

2) czy to oznacza ze seryjna opona moze byc lepsza na suchym od slicka ?

Rudello - Wto 01 Gru, 2009

eM napisał/a:
Rudello napisał/a:
eM napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Ale w takich pieniadzach wole clio, ktore zamiata ta Honde w kazdych warunkach. wiec po cos wolniejszego w tych samych pieniadzach?

Nie zgadzam się i rzucam Ci rękawicę na następny trackday!

Ja podnoszę :) :faja:

Poczekajmy na Marka :)
A my musimy sobie wyjaśnić te 0,01s ;D ;D

Mam straszne ciśnienie na track day`a... na dniach będzie zakładany nowy zawias, już po instalacji samego fotela mam wrażenie że można zejść 1sec.

eM, może Ułęż 13tego?

qbus - Wto 01 Gru, 2009

dolaczam sie do dyskusji...
eM co jak co ale niestety sport wg mnie bedzie zawsze szybszy czy to na oesie czy na torze od vti (mowie o nie zmodzonych silnikowo) najezdzilem sie troche w rajdowce a clio jechalem tylko 2 razy (w marka i zowy) ale elastycznosc silnika i hamulce robia o wiele wieksze wrazenie niz w hondzie.

nie wyobrazam sobie zeby jakas seryjna guma mogla byc szybsza od r888 na wyrazowie po suchym (nie wiem jakie warunki byly jak wy jezdziliscie)

Marek nie wiem jak Clio ale takie vti jesli jest zadbane to nie powinno sie tam kompletnie nic zepsuc.

Ja mysle, ze powinnismy ogarnac trackday w Poznaniu jakos w przyszle lato. Dalsza dyskusja nie ma sensu, bo z zadnym punktow eMa sie nie zgadzam. Na szczescie praktyka wszystko zweryfikuje.
qbus - Wto 01 Gru, 2009

Salmopol po sniegu a nie poznan :)

rallynight a nie trackday ;)

qbus napisał/a:
Salmopol po sniegu a nie poznan :)

rallynight a nie trackday ;)

Oczywiscie rallynight jest o wiele fajniejsza rzecza niz trackday. Ale w kwestii porownania samochodow tor latwo zweryfikuje,ktore auto szybsze. Salmopol na sniegu weryfikuje kierowce,a nie o to sie klocimy, kto lepiej skreca, bo ja juz tak zardzewialem,ze na razie sie w tym temacie nie odzywam ;) Na razie :faja:

M - Wto 01 Gru, 2009

Rudello - ja dopiero jak cos to przyszly rok.
Ja w ogole nie mowie o hondzie na oesach bo to porażka, clio w rajdach idzie pieknie.

Mowie o asfalcie.
Marku drogi, tak straszysz tym poznaniem.Pojedz prosze na jednym z naszych torów i zrob jakikolwiek czasy swoim clio.
Moze od razu pojedziemy ring?
Niezmiernie szanuje clio sporta chociazby za 2.0 i powiem ze zazdroszczę. Jednakże sam się przekonałem ze honda moze jezdzic rownie ladnie na torze, wystarczy kierowca który się trochę przyłoży i pozna auto.
Moze jest też kwestia silnika, ja w sumie nie bazuje na VTi tylko na SiR który w serii powinien miec 170koni. Nie wiem.
Chcialbym zakonczyc tą dyskusję jeszcze przed tą częścią w której dowiem sie ze jestem z warszawki w ktorej nie ma zakretów lub polecą inne epitety.
Okej? Spotkamy sie na torze, i bedzie peace n love jak zawsze.
yours. eM.

anjas - Wto 01 Gru, 2009

Kurcze panowie, ja lubię hondę i renault, ale nie powiecie, że np. preluda źle się sprawowała na Lublinie. A weźcie poprawkę, że ja jeździłem pierwszy raz w życiu po torze. Dobry driver wykrzesałby o wiele więcej.
Podobnie czasy eM'a w Radomiu...
Takie gadanie, że honda nie skręca jest tak samo bzdurne jak Insignia OPC, która wszystko zjada. Można się pośmiać itd. i jest to dobry temat do wkrętki, ale jak ktoś to traktuje poważnie to ja się conajmniej zastanawiam :)

qbus - Wto 01 Gru, 2009

Yea madakfa. W ogole z dupy to porownanie bo Clio powinno byc porownywane z CTR'em a VTi z saxo/106 ale wtedy to wiadomo ze znowu nie ma szans ;)

eM tak z innej beczki... miales cos jechac w berg trophy... rozumiem ze dziecko itp itd... planujesz cos na next year?

Poznaniem nie strasze, tylko,ze jak mam wydac w cholere kasy na trackday to niech to bedzie tor wyscigowy. Na Twoim torze w Lbn bedac tam pierwszy raz jadac srednio jesli chodzi o skillsy zrobilem 1.03,2. Tak czy owak, z przyjemnoscia podejmuje wyzwanie i pewno w koncu gdzies sie nasze auta spotkaja...
M - Wto 01 Gru, 2009

narazie nie mam perspektyw ale nie ukrywam ze bardzo bym chcial. Moze wskocze z priorytetem C na jakas eliminację fajniejszą.
Nawet bym pojechał z kimś zeby być.