M - Wto 12 Sty, 2010 Aku w "ubranku" zdaje się mieć duży sens jesli cykle zimno-cieplo-zimo rzeczywiscie zmniejszają jego trwałość.kamil - Wto 12 Sty, 2010 to 5 postów wyżej masz rozwiązanie tej zagadki vitesse - Wto 12 Sty, 2010 ja jesli mam tylko mozliwosc odpalam i czekam az sie nagrzejejozekrj - Śro 13 Sty, 2010 styropian albo karton nie podniesie temp. aku. ale ochroni przed szronem bo szron osadzi sie na np: styropianie
ale czy ma to jakiś wpływ na żywotność aku.
jak miałem malara 650(trochę dłubnięty motor) zalany 20w50 i dobry aku to i mrozy po -30 stopni nie były straszne dla rozrusznika , gorzej było ze mnąvitesse - Czw 14 Sty, 2010 sa przeciez nakladki na aku ktore jakos wygladaja, bo styropian i karton do auta pasuja jak ku..ie majtkiBarejka - Czw 14 Sty, 2010 a skoro jestesmy blisko tematu to pochwale sie co zrobil moj inteligenty znajomy jak byl mroz okolo 15 stopni wykezdzajac z pracy ma do glownej ulicy moze z 500 metrow i odrazu kita dojechal tak 6-7 km doszedl do 180 i obrocila sie panewka on tak twierdzi, ale ja mysle ze ktoras korba nie wytrzymala skoro rozrusznik nie da rady obrocic walem Greg - Czw 14 Sty, 2010 Ominąłem celowo 10 stron wątku. Coś się zmieniło? Barejka - Czw 14 Sty, 2010 Greg, tak doszlismy do wnisoku ze styropian gorzej ogrzeje akumulator niz karton po bananach bizon - Czw 14 Sty, 2010 najlepsza metoda na ogrzanie akumulatora jest wrzucenie go do ogniska Qukie - Pią 15 Sty, 2010 ja swój na noc wrzucam do wanny z wrzatkiem kamil - Pią 15 Sty, 2010 a potem się w niej kapiesz i dermatolog zachodzi w głowę...jakie to cuda teraz się dzieją bizon - Pią 15 Sty, 2010 za to nie ma cellulitu Jacek - Wto 28 Gru, 2010 temat przycichł a zima trzyma, jakieś nowinki np: grzanie vs spalanie?
albo jak zagrzane i zimne TSI pali w mieście..Barejka - Wto 28 Gru, 2010 Ostatnio jak bylo -15 widzialem jak koles naczytal sie chyba naszego forum i odpalal fure z rana. Wsiadl zakrecil odpalil i odrazu odcina tak z pol minuty przerwa kilka sekun i ponownie odcina PGmaster - Wto 28 Gru, 2010
Jacek napisał/a:
temat przycichł a zima trzyma, jakieś nowinki np: grzanie vs spalanie?
albo jak zagrzane i zimne TSI pali w mieście..
Silnik zimny po nocy, 10 km do pracy - spalanie 17,9.
Silnik cieply okolo 14